Ляльки – герої казки К.Коллоді «Пригоди Піноккіо. Історія дерев’яної ляльки», їх образи в літературі, скульптурі та театрі. Створення смайликів із зображеннями героїв казки «Пригод

Про матеріал
Презентація до уроку образотворчого мистецтва у 2 класі за підручником "Мистецтво" О.Калініченко, Л.Аристова за темою:Ляльки – герої казки К.Коллоді «Пригоди Піноккіо. Історія дерев’яної ляльки», їх образи в літературі, скульптурі та театрі. Створення смайликів із зображеннями героїв казки «Пригоди Піноккіо"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Одразу визначимо одну річ – Буратіно це не Піноккіо. Схожість є, дерево – воно і в Африці дерево, але хлопці явно не близнюки. Почнемо з імені. Татусь Карло довго не міг вирішиться, як же назвати творіння: П'єром Луїджі, або Джорджем Другим. Але йому зійшла мислячи: одного разу він познайомився з родиною, де всіх звали Буратіно. Батька, матір, всі діти теж мали одне ім'я. І жили вони дуже щасливо з цим. Папа Карло подумав: А назву-ка я його теж Буратіно, нехай і він буде щасливий, іноді.ніс Піноккіо зростає при першій же маленької брехні, Буратіно ж може розповідати історії про те, як він на другий світової німців в окопах заливав окропом, і хоч би що йому.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Отже, приступимо. Будемо малювати щасливий смайл. Виглядає він ось так.1. Беремо чистий лист і олівець (для початку простий).2. Креслимо коло необхідної величини, можна скористатися циркулем або просто обвести відповідну окружність.3. Малюємо очі такої форми, як на малюнку. Надалі ви зможете поекспериментувати і малювати очі різної форми, прикрашати їх красивими віями. 4. Малюємо рот у формі дуги, а всередині мову. Якщо потрібно передати смуток, дугу малюють в перевернутому вигляді. Байдужість - просто пряма лінія.5. Стираємо всі допоміжні штрихи.

Номер слайду 6

6. Останній етап - прикрасити вийшла пику. Це можна зробити за допомогою жовтого олівця, крейди або фарб. Очі і рот теж розфарбовуємо в бажані кольори. Ось як малювати смайлики на папері дуже просто і швидко. Смайли, пропоновані в комп'ютерних програмах, однотипні, а створені вручну на папері відображають стиль художника і виявляють його творчий потенціал. До того ж він буде індивідуальним і унікальним!

Номер слайду 7

Ознака один це коло, а всередині в залежності від виду емоції, якої ми хочемо показати малюємо різні очі і губи. Наприклад, посмішка це великі очі і усміхнений рот. Малюнки смайликів бувають абсолютно різні. Малювати їх зовсім не складно, в основному смайли круглі і з посмішкою, так як слово смайлик в перекладі з англійської - посмішка. Намалюємо смайлик ось за такою простенькою схемку

pptx
Додано
2 березня 2021
Переглядів
1566
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку