Картки з української мови 2 клас

Про матеріал
Картки з української мови для 2 класу з теми "Текст. Речення". Містить завдання подані в тестовій формі, що допомагає узагальнити, повторити вивчений матеріал.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Картки з Української мови 2 клас

Номер слайду 2

1. Обери слова-вітання.а) До побачення! На все добре! Бувайте здорові!б) Доброго здоров’я! Вітаю! Здрастуйте!в) Дякую! Спасибі! Вдячний!2. Слово-звертання на письмі виділяється:а) голосом;б) комами, знаком оклику;в) крапкою.

Номер слайду 3

1. До тексту можна дібрати.а) автора; б) заголовок; в) речення2. Обери варіант розташування речень, при якому вийде звязна розповідь.1. Він має довгий, гострий, міцний дзьоб. 2. Їжу дятел добуває з щілин кори хворих дерев. 3. Пір’ячко у птаха яскраве. 4. Дятел — лісовий птах.а) 4. 1. 3. 2.б) 1. 2. 3. 4.в) 2. 3. 4. 1.

Номер слайду 4

1. З яких частин складається текст?а) Зачин, основна частина, кінцівка.б) Слова, знаки, речення.в) Заголовок, речення.2. Добери заголовок до тексту. У нас велика та дружна родина. Усією сім’єю ми часто відвідуємо театри, музеї. Мені дуже подобаються прогулянки в парку. Свята та дні народження в нашій родині  - це маленькі святкові дійства.а) Сім’я.б) Веселощі.в) Відпочинок.

Номер слайду 5

1. Яка мета тексту-розповіді?а) Описати щось.б) Розповісти про щось.в) Міркувати про щось.2. Визнач тип тексту. Наш клас великий і світлий. На стіні висить портрет Тараса Шевченка. Він прикрашений вишитим рушником. Всі українці поважають Великого Кобзаря.а) Текст-розповідь.б) Текст-опис.в) Текст-міркування.

Номер слайду 6

1. Слова в реченні.а) розташовані у будь-якому порядку;б) незалежні одне від одного;в) звязані між собою.2. Обери питальне речення.а) Прошу вас, сідайте!б) Чи не бажаєте ви сісти?в) Діти сідають за парти.

Номер слайду 7

1. Речення, в якому про щось  розповідається  або  повідомляється, називається.а) питальним;б) розповідним;в) спонукальним.3. Обери розповідне речення.а) Діти, повертайтесь з прогулянки!б) Діти повернулися з прогулянки.в) Коли діти повернуться з прогулянки?

Номер слайду 8

1. Обери спонукальне речення.а) Катруся миє руки перед обідом.б) Мийте руки перед обідом!в) Катруся, а ти помила руки перед обідом?2. Обери головні слова в реченні. Люті морози стояли в січні.а) Люті, в січні.б) Люті, стояли.в) Морози, стояли. 

Номер слайду 9

1. Обери розповідне речення.а) А який сьогодні день?б) Сірники дітям — не іграшка!в) Скоро буде зовсім тепло.2. Визнач головні слова в реченні. Мала Галинка пише листа.а) Галинка, мала.б) Галинка, пише.в) Мала, пише.

pptx
Додано
14 травня 2020
Переглядів
4731
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку