картки з української мови

Про матеріал
Дидактичний матеріал з української мови розрахований для самостійної ,індивідуальної роботи для закріплення та повторення вивченого матеріалу. Матеріал сприяє закріпленню вмінь списувати тексти із граматичним завданням.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Українська мова 3 клас

Номер слайду 2

Прочитай текст . Добери заголовок та спиши. Україна - це наш рідний край з багатовіковою славною історією , мудрими людьми , чарівними піснями , що дивують світ, з багатими народними традиціями , мальовничими картинами природи. Моя Батьківщина – це замріяний шелест листя , нічне зоряне небо ,росяна краплинка на кожній квіточці. Підкреслити прикметники

Номер слайду 3

Спиши текст. Встав пропущені букви та апостроф. Шишкарики Шишкарик дуже гарний. У нього червоне пір’ячко і загнутий дзьобик. У самки пір’я жовтого і зеленого кольору . Вона виводить пташенят узимку. Ось шишкарик видовбує із шишки зернята. Йому треба годувати самку. Тому що вона не може залишити гнізда. Підкресли прикметники

Номер слайду 4

Спиши тест. Встав пропущені букви . Розкрий дужки. Багатства України. Україна – наша (Б/б) ать..ківщина. Багата вона на корисні копалини - вугі ..я , залізну руду , марганець , пісок , глину , граніт. Щедрі врожаї вирощують на її ланах : жита , пш ..ниці, , гречки , ячменю, соня ..ників. А яка незрівненно мальовнича пр ..рода нашої країни – річка (Д/д)ніпро,гори(К/к)арпати!Україна подарувала людству геніальні народні пісні , твори (Т/т)араса (Ш/ш)евченка , (Л/л)есі (У/у)країнки , (І/і)вана (Ф/ф)ранка.

Номер слайду 5

Спиши текст. Підкресли прикмиетник. Україна. Широко простяглася земля України. Від краю до краю на її просторах буйно колоситься золотиста пшениця , зеленіють безмежні поля цукрових буряків. Любо вітають нас золотими шапками стрункі соняшники , висока зелень пишної кукурудзи. На степових просторах випасаються великі стада худоби. Запашні сади і зелені городи оточують наші міста і села.

Номер слайду 6

Спиши, розкриваючи дужки. Постав прикметники у потрібній формі. А яке (гарна) деревце горобини! Ніби його прикрасили, як (новорічні ) ялинку. (Червоногрудий) снігурі обсипали його і (смачні) ягідками ласують. До чого ж (красивий) пташки ! Їх називають (північний) папугами. Це наші (зимове) гості. Вони прилетіли з (далека) півночі , щоб тут перебути (сурове) , ( люте) зиму.

Номер слайду 7

Спиши. Підкресли прикметники, визначити рід. Зелений луг. Він здавався мені тоді таким великим , Безмежним ,немов увесь світ! У блакитному небі сяє сонце . На зеленому килимі – жовті , сині ,рожеві квіти. Бринить бджола. Літають метелики- великі , барвисті. Я стою на березі цього великого , зеленого океану , мені хочеться обійняти поглядом усю красу , що хвилює мене. День у дитинстві здається безконечним , луг – безмежним, поле – безкраїм. Чого воно так ?

Номер слайду 8

Спиши текст. Підкреслити прикметники. Ластівка Був теплий сонячний ранок. У відчинені двері до нашої кімнати зале-тіли дві ластівки. Покружляли і вилетіли. Потім з’явилися ще кілька раз. Дзвіночками розсипався їхній щебет . У куточку ластівки зліпили гніздо. Там вони вивели птпашенят. Ластівки дуже працьовиті й охайні. У їхньому гнізді завжди чистенько. У дзьобиках вони виносять сміття на подвір’я. Вітають до кімнати через відкрите вікно.

pptx
Додано
22 січня 2023
Переглядів
386
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку