Казка "Котики вербові"

Про матеріал
Цікава, змістовна казочка"Котики вербові" , напиисана для дітей дошкільного та молодшого шкільного віку. Відповідає психологічним та віковим особливостям дітей, легко сприймається та запамятовується дітьми. Казка спрямована на озайомлення дітей з природою та має виховну мету. Написана особисто, можна використовувати як на заняттях так і для самостійного читання , на допомогу вихователям.
Перегляд файлу

Похожее изображениеПохожее изображение

 

Котики

     вербові

 

 

 

 

 

 

 

 

Пригода ця трапилася одного весняного дня. Прокинувшись від зимового сну, лагідне весняне Сонечко посилало свої поцілунки на землю.
Діставало промінчиками до матінки-землі, де утворювалися перші проталини, дзюрчали своїм співом веселі струмочки. Сонечко торкалося своїми промінчиками до дерев та кущів, і ніби лагідна матуся, турботливо та дбайливо будило їх від довгого зимового сну.

  На одній галявинці ріс невеличкий кущик. Він був зовсім непримітний. І нікому не було ніякого діла до нього.

— Прокидайся, маленький кущику, — лагідно промовило Сонечко.

    Кущик стрепенувся, протягнув свої гілочки до нього, але прокидатися йому якось не хотілося. Та поцілунки Сонечка були такими лагідними, теплими та привітними.

— Гаразд, — сказав він Сонечку, — але подивись на мене, кому я потрібний такий не гарний, всі лише обминають мене.

   І тут лагідні сонячні промінчики почали пестити кожну гілочку, обдаровуючи маленького кущика теплими весняними поцілунками. І там, де торкалися ніжні, теплі промінчика, на кущикові з’являлися пухнасті сірі клубочки.

Спочатку кущик навіть здивувався, але потім йому сподобалися його ніжні квіти-клубочки. Кущик був щиро вдячний Сонечку за такий подарунок.
 

C:\Users\home1\Desktop\ілюстрації\Без названия (1).png    Проходили дні, і з маленького непримітного кущика виріс гарний кущ із чудо-квітами, схожими на пухнасті сірі клубочки.

— Мої маленькі сірі котики, — так дбайливо Сонечко стало називати квіти, а сам кущ — вербові котики.
 

  З тих пір, кожної весни, кущик вербових котиків прокидається раніше за всіх, першим, відчуваючи на собі дотик лагідного сонечка, теплий подих весни. А тому і говорять: «Котики вербові прокинулися — значить і весна прийшла.»

 

 

 

 

 

 

 

docx
Додано
6 лютого 2022
Переглядів
2814
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку