Казка "Пигоди Ціня і Цвіріня. Як Цінь і Цвірінь стали ватажками"

Про матеріал

Казка "Пригоди Ціня та Цвіріня. Як Цінь і Цвірінь стали ватажками" розповідає про зовнішні особливості і пригоди двох горобчиків - польового і хатнього. Її можна використати під час заходів на екологічну тематику, на уроках образотворчого мистецтва, природознавства, для занять у закладах дошкільної освіти.

Перегляд файлу

Пригоди Ціня і Цвіріня.

 

Як Цінь і Цвірінь стали ватажками.

 

 

Колись давним – давно жили-поживали  веселі горобці-стрибунці.  Вони були дружніми і працьовитими. Разом  їжу добували, разом і бенкети справляли. У всьому і завжди слухалися свого вождя – найстаршого горобця. 

             Та сталося нещастя.  Вожак  був поранений, обороняючи двотижневих пташенят від кота. Потрібно  обирати молодого ватажка.

             Вся зграя злетілася на горобину раду. Слово взяв ранений вожак.

  •                    Прийшла пора обрати мого наступника. Я би хотів, щоб ним став найпрудкіший, найспритніший, найшпаровитіший горобець. Щоб бути ватажком зграї, потрібно подолати три випробування. Хто бажає змагатися?
  •                    Я!
  •                    Я!
  •                    Я!...
  •                    Отож, оголошую перше завдання . Потрібно найшвидше пролетіти відстань від старого дуба до тополі. Готові?
  •                    Так, готові,- почув старий вожак.
  •                    Після мого сигналу починайте змагання.

Знялися молодці-горобці  і в бій. Шум, гамір довкола… Перше випробування завершилося. Найпрудкішими стали три горобчики.

  •                   Увага, увага! Оголошую умову  другого  завдання. Найспритнішим буде визнаний той, хто найшвидше і найкраще вибудує гніздечко.

Пролунав сигнал для початку роботи. Вправно мостили  гніздечка горобчики  із   соломинок і травички. Вони так швидко працювали, що здавалось, що  кожен із них достойний бути ватажком. Роботу завершено. Двоє гнізд збудовані одночасно і майстерно.  

Переможцями стали горобчики Цінь і Цвірінь. Втомлені, але натхненні перемогою, з нетерпінням очікували найголовнішого третього випробування  горобці-молодці.

  •                   Ватажком зграї буде називатися той із вас, котрий швидше заповнить своє гніздечко найрізноманітнішою їжею.

           Що тут почалося! Зграя поділилася на два табори. Одні вболівали за Ціня, інші – за Цвіріня. Зчинився страшний галас. Обидва горобчики дуже старалися. Кожен з них достойний бути ватажком. Однак, перемогти має один.

 Змагання завершилося.

  •                   Перемогу  у змаганнях отримав горобець Цінь . Вітайте нового ватажка. Він достойно пройшов випробування.

       Уболівальники Ціня весело стрибали і вже не звертали уваги на Цвіріня. Від образи за самого себе Цвірінь аж змінився. Верх його  голови і потилиця стали каштановими. На сірувато-білих «щоках» і підборідді з’явилися невеликі чорні плями. Злетів Цвірінь високо в небо, а за ним і його вболівальники .  Більше разом Ціня і Цвіріня ніхто не бачив.

       З тих пір потомків Ціня називають хатніми горобцями, а  потомків Цвіріня – горобцями польовими. Отак і досі вони живуть – поживають і добра наживають. От і казочці кінець, а хто читав – молодець.

 

 

 

                                                                                                              

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Dominik Tatiana
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Солтис Іра
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
doc
Додано
25 лютого 2018
Переглядів
667
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку