Казка як елемент уроку біології. "Збентежена Пані Хвороба"

Про матеріал
Використання казки як елементу біології при вивчені теми " Вступ. Організм людини як біологічна система".
Перегляд файлу

„Збентежена пані Хвороба”.

      В глибоку давнину жив мудрий та добрий дідусь. А звали його Здоров’я.  Дідусь дуже полюбляв працювати і відпочивати у своєму садку, де вирощував різноманітні сорти фруктів та любив доглядати тварин. Він був спокійний, врівноважений та доброзичливий, поважав Всевишнього та всіх людей

             Неподалік  дідуся проживала примхлива жінка, ім’я якій було Хвороба. Вона була  сердитою , похмурою та злою. Полюбляла Хвороба спілкуватися і зустрічала з нетерпінням гостей: пана Забруднювача, пані Бактерію, пані Радіацію та інших.

 Їх розмовам та вихвалянням не було меж. Пан Забруднювач вихвалявся, що він володіє величезними просторами: повітрям , водою - і все його. Пан Забруднювач говорив:” Все зроблю для вас, пані Хворобо,  адже я намагаюся привернути до вас багато тисяч людей, які мені допомагають, щоб бути завжди з вами. Вони полюбляють курити сигарети, багато п’ють напоїв. А щоб одержати все це я вимагаю від них праці без відпочинку. І працюють вони на моїх просторах. Навчив я не звертати уваги на оточуючу місцевість: чи це ліс, чи це річка, чи це степ, а жити в своє і моє задоволення”.

               Пані Радіація втішала пані Хворобу тим, що на даний час прихильників є незначна кількість, але її пророкування підказує, що під кінець ХХ століття їх кількість значно зросте, а особливо в тих містах, де є АЕС.

            Тішилася Хвороба , вислуховуючи своїх прихильників. Але водночас не давало спокою їй одне сумнівне питання:” Мовляв, я молода, красива, знаюся із всемогутніми людьми , то чому люди, які мешкають поблизу, залюбки йдуть порозмовляти до старого дідугана Здоров’я, а не до мене?” – думала вона.

 

docx
Додано
6 травня
Переглядів
12
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку