Кібербулінг. Як захиститися

Про матеріал
У нашому дослідженні зосередимося на кібербулінгу - негативному впливі Інтернету та соціальних мереж на підлітків, а також поділимося стратегіями, які допоможуть їм захиститися.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Кібербулінг. Як захиститися. У нашому дослідженні зосередимося на кібербулінгу - негативному впливі Інтернету та соціальних мереж на підлітків, а також поділимося стратегіями, які допоможуть їм захиститися.

Номер слайду 2

Що таке кібербулінг?Онлайн притиск. Кібербулінг - це форма цифрової агресії, де люди використовують смартфони та інші засоби комунікації для заподіяння шкоди та страждань іншим. Анонімність. Цілком зручно сидіти за своїм комп'ютером і ображати людей у соціальних мережах, приховуючи свою справжню особистість. Поширеність. Кібербулінг може траплятися з будь-якою людиною, незалежно від статі, віку та соціального статусу.

Номер слайду 3

Форми кібербулінгу. Кіберклевета. Поширення неправдивої і лайливої інформації про людину в Інтернеті з метою образити її. Кібершантаж. Примус до виконання дій або розкриття особистої інформації за допомогою поширення компрометуючих матеріалів.Інтернет-тролінг. Домагання та образи у мережі з метою спровокувати конфлікт або викликати негативні емоції.

Номер слайду 4

Приклади кібербулінгу1 Пристаркування на фотографіях. Зневага та негативні коментарі під світлинами, що можуть призвести до низької самооцінки.2 Усмішки та меми. Створення зневажливих фотожаб та мемів, які можуть смішити інших, але шкодять почуттям гумору.3 Поширення особистої інформаціїПублікація приватних фото, адреси або номера телефону з метою небезпеки або незручності.

Номер слайду 5

Наслідки кібербулінгу. Емоційні проблеми. Депресія, тривога, страх та самогубство - наслідки, які можуть вплинути на життя жертв кібербулінгу. Соціальна ізоляція. Відчуття відстані та неприйняття інших можуть призвести до відсутності соціального життя та зниження впевненості. Навчальні проблеми. Зниження успішності, навчальних пропусків та конфліктів з однокласниками та вчителями.

Номер слайду 6

Як захиститися від кібербулінгу1 Запобіжні заходи. Не розкривайте особисту інформацію, зберігайте конфіденційність та встановлюйте персональні межі.2 Здоровий спосіб реакціїРеагуйте на кіберагресію здоровим способом: звертайтесь до дорослих, відключайтеся від Інтернету на деякий час.3 Підтримка. Спілкуйтеся з друзями та сім'єю про те, що відбувається, та шукайте допомоги від професіоналів.

Номер слайду 7

Ролі батьків та вчителів у запобіганні кібербулінгу. Освічення. Навчання батьків та вчителів про ризики та наслідки кібербулінгу. Моніторинг. Активне спостереження за онлайн-активністю дітей та реагування на підозрілі ситуації. Спілкування. Відкрита комунікація з дітьми та учнями про їх онлайн-досвід та набуті знання.

Номер слайду 8

Заключні слова. Кібербулінг є серйозним проблемою, але ми можемо винайти стратегії, щоб захиститися та попередити його поширення. Розуміння ризиків та взаємодія з оточуючими людьми можуть стати першим кроком до створення безпечного Інтернету для всіх.

pptx
Пов’язані теми
Психологія, Презентації
Додано
16 грудня 2023
Переглядів
408
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку