КИСЛОТИ: КЛАСИФІКАЦІЯ, ФІЗИЧНІ ВЛАСТИВОСТІ, ПОШИРЕНІСТЬ ТА ЗАСТОСУВАННЯПІДГОТУВАЛА : вчитель хімії Валентина ПЕТРАКОВИЧ
Номер слайду 2
Мета: освітня – сприяти розширенню знань про класифікацію неорганічних речовин на прикладі кислот, ознайомити учнів із поняттям „кислота”, класифікацією кислот за складом та номенклатурою кислот; з’ясувати фізичні властивості кислот, поширення їх у природі;розвиваюча – розвивати логічне мислення, пам’ять, вміння визначати та класифікувати кислоти, давати назви кислотам; розвивати інтелектуальну культуру учня; розвивати уміння узагальнити і робити висновки при вивченні матеріалу теми;виховна – виховувати науковий світогляд, вміння брати відповідальність за прийняте рішення; продовжити формувати дисциплінарність, працьовитість;
Номер слайду 3
«Мозковий штурм»Що спільного між лимоном, томатом, квашеною капустою, щавлем і кефіром? Чому від кропиви подразнення шкіри?
Номер слайду 4
- Чому чай після додавання лимону світлішає? -Чому кефір, ряжанка, сметана, простокваша відноситься до молочно - кислих продуктів?
Номер слайду 5
Номер слайду 6
Номер слайду 7
Номер слайду 8
«Хімічний тренінг»Розділіть формули кислот, які ви бачите на роздавальних картках, на групи за вмістом Оксигену.
Номер слайду 9
2. Розділіть формули кислот на групи за кількістю атомів Гідрогену
Вправа «Про що ? + Що? + Як ? + Навіщо ?»Про що ми говорили на уроці?Що вони собою являють?Як правильно розбавляти кислоти ? 4. Навіщо ми вивчаємо кислоти