КЛАСИЦИЗМ. АРХІТЕКТУРА

Про матеріал
Презентація "Архітектура класицизму" містить основні відомості про найвизначніші зразки - Лувр, Будинок Інвалідів та Версаль, а також особливості класичної архітектури.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Класицизм Архітектура

Номер слайду 2

Коли майже у всіх країнах Європи панувало мистецтво бароко, у Франції формується новий стиль класицизм, який орієнтувався на високі зразки античної Греції та Стародавнього Риму, на ідеали Відродження. На зміну бурхливому і динамічному бароко він приніс урівноваженість і гармонію в усьому.

Номер слайду 3

Класицизм (лат. classicus – зразковий) – художній напрям в мистецтві XVII-XVIII ст. Виник у Франції. Сформувався під впливом Відродження і Бароко.Пізній класицизм, що отримав назву ампір (поширився в 1-й третині ХІХ ст.), засвоює масштабність характерну для бароко і набуває рис парадності й пишност

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Головне завдання классицизму – створення значного монументального мистецтва, яке втілює ідею об’єднання нації навколо трону, виховує народ. Особисті інтереси й почуття підпорядковуються державним (на першому місці держава, а не окрема людина). На це був здатен тільки ідеальний класичний герой. Складаються строгі норми поведінки – бурхливий вираз почуттів вважається непристойним і є ознакою низького походження чи поганого виховання. Вища чеснота людини – виконання обов’язку, служіння державі. У творах мистецтва виникає образ конфлікту почуттів та обов’язку, особистості й держави.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Яскраво цей стиль проявився в архітектурі. Художні засоби класицизму були підпорядковані строгій організованості, ясності образів, простим і чітким геометричним формам.

Номер слайду 10

Найперші пам'ятки з'явилися у Франції. Далі він проник у Німеччину і Англію Митці орієнтувалися на кращі твори античної культури древніх греків і римлян, застосовувалася система античних ордерів. Будівлям притаманні: прості і строгі форми, прямі лінії, сувора симетрія, чітка відповідність частин за розміром і їх підпорядкованість загальному задуму композиції, стриманий декор, підпорядкований формі предмету, простота і благородність, практичність. Головними законами архітектурної композиції були симетрія, підкреслення центру, загальна гармонія частин і цілого. Парадний вхід у будівлю розташовували в центрі і оформляли у вигляді портика.

Номер слайду 11

У великих містах Європи зводили тріумфальні арки, що повторювали форми римських споруд. Новгород-Сіверський (ЧЕРНІГІВЩИНА) ПАРИЖ

Номер слайду 12

ЧЕРНІГІВ Тріумфальна арка на площі Каррузель в Парижі ДИКАНЬКА

Номер слайду 13

Номер слайду 14

БУДИНОК ІНВАЛІДІВ

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

ЛУВР Музе́й Лу́вр (фр. Musйe du Louvre) — один з найбільших музеїв світу, розташований на правому березі Сени в першому окрузі Парижа. Музей було відкрито 1793 року під назвою Центральний музей мистецтв Республіки. Лувр демонструє понад 300 000 експонатів від найдавніших часів до XIX століття на виставковій площі 72 735 мІ. У 2018 році кількість відвідувачів Лувру перевищила 10 млн осіб, що є рекордом... З 2008 року експонати музею розділені на 9 колекцій: Стародавній Схід, Стародавній Єгипет, Стародавня Греція, Етрурія та Рим, Мистецтво ісламу, Скульптури, Предмети мистецтва, Образотворче мистецтво, Графічне мистецтво.

Номер слайду 19

Номер слайду 20

План Лувра

Номер слайду 21

У безпосередній близькості від Лувру розташований сад Тюїльрі — один з найбільших і найстаріших парків центру Парижа. Чудовий зразок ландшафтного мистецтва і музей скульптур просто неба, а також відмінне місце для відпочинку і релаксації в серці Великого Міста.

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Номер слайду 26

Номер слайду 27

Пьер Патель. Версальский дворец. 1668. Холст, масло. Музей истории Франции, Версаль

ppt
Пов’язані теми
Мистецтво, Презентації
Додано
21 вересня 2023
Переглядів
319
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку