Техніки малювання акриловими фарбами

Про матеріал
В презентації висвітлено основні техніки при малюванні акриловими фарбами. Надані відомості про властивості сучасних акрилових фарб, інструменти для роботи ними.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Техніки малювання акриловими фарбами

Номер слайду 2

Властивості сучасних акрилових фарб•        Акрил швидко сохне, утворюючи еластичну водонепроникну плівку, яка не тріскається з часом•        Легко наноситься на різні поверхні, окрім деяких видів пластику•        Не потребує розчинників, розбавляється водою•        Не токсичний, без різкого запаху•        Легко комбінується з іншими матеріалами•        Використовуються у численних техніках та прийомах•        Підходять як для внутрішніх, так і для зовнішніх робіт•        Добре змішуються між собою та мають гарну покривну здатність

Номер слайду 3

Основи для малювання акрилом. Полотно — це груба тканина, зіткана з бавовни або льону. В залежності від товщини нитки полотно може бути дрібно-, середньо- та крупнозернистим. Для деталізованих робіт та для початку найкраще вибирати дрібне зерно. Для створення фактурних робіт та для пастозних технік майстри обирають середньо- та крупнозернисті полотна. Гарною альтернативою полотна для початківців може стати ґрунтований картон або ДВП, а також папір з високою щільністю (200 г/м2 і більше)

Номер слайду 4

Пензлі Інструменти. Крім пензлів для нанесення фарб на основу можна скористатися такими інструментами:•        Мастихін — для створення різноманітних мазків густою фарбою, змішування фарб на палітрі, нанесення структурних паст; бувають різних форм та розмірів.•        Губка (спонж) та валик слугують для рівномірного нанесення фарб на основу, не залишаючи смуг та мазків. Змішувати акрилові фарби найзручніше на пластиковій палітрі білого кольору. Також можна скористатись одноразовими паперовими палітрами, які продаються у вигляді склейок або цупким білим папером. Для малювання акриловими фарбами необхідно мати декілька пензлів різної форми.• Круглі пензлі потрібні для деталей та різноманітних ліній. Для довгих ліній — подовжені.• Плоскі — для широких мазків та заливки великих площин. Для чітких густих мазків підійдуть вкорочені плоскі пензлі.• Кутові або скошені пензлі відмінно проникають у найменші куточки тож стануть у нагоді при роботі з деталями.• Віяловими пензлями найзручніше змішувати кольори та робити плавний градієнт. При роботі з розведеними фарбами краще скористатися пензлем із м’якою щетинкою, наприклад колонок, білка чи їх синтетичні аналоги. Для пастозних технік краще скористатися жорсткими пензлями з щетини, або пружними синтетичними.

Номер слайду 5

Додаткові матеріалиІснують медіуми, які при додаванні до акрилу роблять цього більш "тягучим"  та еластичним, при цьому фарба більш рівним шаром наноситься на основу та не втрачає насиченість кольору. Таким чином можна дещо заощадити фарбу, особливо під час масштабних робіт. Щоб акрилові фарби довше залишались у робочому стані слід скористатися сповільнювачем висихання. Тоді робота з акрилом буде схожа на масляний живопис і буде зручно вносити корективи. Змішувати акрилові фарби з медіумами та сповільнювачами слід суворо за інструкцією виробника!За допомогою структурних паст та гелів можна створити різноманітні фактури та ефекти. Пасти бувають різної зернистості, з додаванням скляних чи інших відбиваючих частинок тощо. Для отримання пасти потрібного кольору слід змішати її у вказаних пропорціях з акриловою фарбою.

Номер слайду 6

Особливості та техніки роботи з акриловими фарбами: Слід вивчити деякі особливості акрилових фарб: вони швидковисихають, пензлики можна використовувати синтетичні, для нанесення мазків можна використовувати мастихін, губки і так далі. Фарба є швидкосохнучою, яку можна застосовувати за технікою «по-вологому», основний принцип полягає в тому, що художник може змочити полотно або акварельний лист теплою водою, а потім приступити до малювання. Якщо автор вирішив не зволожувати папір, то фарби слід розбавляти водою. Взагалі існує велика кількість способів боротьби зі швидковисихаючим акрилом (якщо це необхідно). Так, ви можете залишити пензлики у воді, а також зволожувати полотно за допомогою пульверизатора..

Номер слайду 7

3. Спосіб лессування необхідно використовувати акуратно. Лесування має бути тонким і рівномірним, фарби слід наносити тонким шаром, щоб було видно попередній шар.4. Техніка імпасто, суть якої полягає у створенні фактурної поверхні за рахунок застосування товстого (густого) шару фарб. Акрилові фарби є ідеальним для використання техніки імпасто. Ви можете наносити фарби за допомогою пензля, мастихіну, пластикової фарби тощо.

Номер слайду 8

5. Акрилові фарби можна розбавляти, у цьому їхня перевага. Наприклад, можна додати спеціальний гель, який додасть приємного сяйва, матовості, глянсового відтінку колірної палітри. 6. Змішування кольорів. Ви можете це робити, проте все знову-таки упирається в те, що акрилові фарби є швидковисихаючими. Тому слід змішувати фарби швидко.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

pptx
Пов’язані теми
Мистецтво, Презентації
Додано
25 вересня 2023
Переглядів
1007
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку