Класна година - Всесвітній день тварин

Про матеріал
Класна година за темою "Всесвітній день тварин" для учнів 7го та 8го класу.
Перегляд файлу

ПЛАН-КОНСПЕКТ

 

Класна година

Тема:

«Всесвітній день тварин»

ПЛАН-КОНСПЕКТ

 

Тема: "Всесвітній день тварин"

Клас: 8

Тип уроку : урок-бесіда

 

Цілі:

1.Познайомитися з таким святом, як День тварин.

2.Дізнатися більше про наших "братів менших".

3.Дізнатися більше цікавих і корисних фактів зі світу тварин.

 

План проведення заходу :

1. Вступне слово (5 хв.)

2. Проведення заходу(30 хв.)

3. Підведення підсумків, завершальне слово. (5 хв.)

 

Сценарій заходу :

  1. Організація классу

 

2. Вступ:

"Ми відповідальні за тих, кого приручили"

Антуан де Сент-Экзюпери

 

Учитель : Сьогодні ми поговоримо з вами про таке свято, як День тварин.

Всесвітній день тварин - особлива дата для усіх, хто любить тварин - це 4 жовтня.

 Рішення відмічати Всесвітній день тварин(World Animal Day) було прийнято на Міжнародному конгресі прибічників руху на захист природи, що проходив в італійській Флоренції в 1931 році.

 

 Дата 4 жовтня була вибрана з тієї причини, що цей день відомий як день пам'яті про католицького святого Франциска Ассизского (Feast Day of St Francis of Assisi, 1181/1182 - 4 жовтня 1226), який вважається покровителем тварин. Церкви багатьох країн проводять служби, присвячені Всесвітньому дню тварин, або 4 жовтня, або в день, близький до цієї дати.

 

 Суспільства захисту тварин багатьох країн світу заявили про свою готовність щорічно організовувати різноманітні масові заходи. 

 

У багатьох західноєвропейських країнах вважається, що домашні тварини - це частина сім'ї, і вони мають такі ж права, як і інші її члени. 

 

 В останні роки заходи, присвячені Всесвітньому дню тварин, проходять у більш ніж 60 країнах світу.

 

 

3.Робота з ілюстраціями

 

Дружба з крокодилом

20 років тому рибалка на ім'я Чито виявив в кущах пораненого крокодила. Серце Чито стиснулося, і він вирішив допомогти крокодилові. Він забрав його у свій човен, привіз додому і доглядав за ним, поки він хворів.

Він назвав крокодила Рочо. "Я встав на сторону Рочо, в той час, коли він був хворий, я спав поряд з ним ночами. Я просто хотів, щоб він відчував, що хтось його любить, що не усі люди погані". "Я люблю усіх тварин, особливо тих, які постраждали", говорить Чито.

Рочо завдовжки в 5,17 метра(17 футів).

Настав день, коли Рочо видужав, і рибалка відвів його до озера, щоб відпустити на свободу. Рочо поплававши трохи, повернувся назад додому до Чито.

Чито розповів цю історію, тільки для того, щоб показати людям, що не треба відноситися до тварин жорстоко, що навіть до крокодилів можна відноситися з любов'ю і турботою.

"Він мій друг, я не хочу поводитися з ним, як з рабом або використати його" - говорить Чито. "Я щасливий, тому що я врятував його, і він щасливий зі мною, тому що у нього є усе необхідне".

 

Дружба з акулою

Професійний рибалка з південної Австралії Арнольд Поінтер врятував від вірної загибелі велику білу акулу жіночої статі, яка попалася в риболовні сіті. Тепер у рибалки почалися проблеми: "Це було два роки тому, і вона не залишає мене в спокої, вона йде за мною усюди, я пливу, і її присутність лякає усіх риб. Я не знаю, що робити далі".

Арнольд розповідає: "Як тільки я зупиняю човен, вона припливає до мене, обертається на спину і підставляє мені її живіт і шию, щоб я її погладив, при цьому весело б'є по воді плавниками".

 

Дружба з полярною ведмедицею

Дресирувальник Марк Эббот Думас(Mark Abbot Dumas), мабуть, є єдиною у світі людиною, якій дозволено так близько спілкуватися з полярною ведмедицею.

Він легко з нею плаває, бореться, валяється в траві.

Марк Думас працював з тваринами в різних голлівудських фільмах, але одного разу один режисер шукав для свого фільму про Аляску полярного ведмежати. Випадково виявилось, що в одному зі шведських зоопарків було зайве дитинча полярного ведмедя. Марк приклав усі умови, щоб забрати це дитинча із зоопарку, пройшовши безліч інстанцій і довівши, що він зуміє про нього правильно піклуватися.

Зараз цю 16-річну ведмедицю звуть Эйджи, у неї хороший апетит; вона живиться лососем, куркою і іншими видами м'яса. Дивно, але Эйджи по своїй натурі дуже ревнива ведмедиця: вона ревнує Марка до інших жінок, проявляючи занепокоєння і потішно бурчачи собі під ніс.

 

Тигровий монастир

Тигровий монастир - буддійський монастир школи Тхеравада на заході Таїланду. Заснований в 1994 році абатом Пхра Ачарн Пхусит Кантхитхаро як лісовий монастир і притулок для диких тварин, серед яких було і декілька тигрів. Велику частину часу тигри проводять в клітках, але влітку 2011 року відкрили тигровий острів, де тигри живуть вже не в клітках.

Також придбана територія в 1000 акрів, яка зараз обробляється, і яка дозволить жити тиграм майже в природному середовищі. Тигрів годують вареною куркою і сухим котячим кормом. Курка вариться для того, щоб не було смаку крові, і запах крові не асоціювався у тигрів з їжею, а також щоб убити вірус пташиного грипу, який може міститися в сирій курці.

 

Незвичайна трійця

У американському містечку Локаст Гроув(штат Джорджія) живе незвичайна трійця: лев Лео, бенгальський тигр Шер-Хан і ведмідь Балу.

Хижаки не розлучаються один з одним з самого народження. А нещодавно друзів переселили в новий вольєр з дерев'яним будиночком і штучним озером, де їх тепер зможуть побачити відвідувачі зоопарку.

- Вісім років тому тваринни конфіскували у місцевих наркобаронів і привезли до нас, - розповідає директор зоопарку Даян Смит.

Дружба 450-кілограмового ведмедя і 158-кілограмових лева з тигром триває упродовж восьми років. За словами співробітників центру, є щось "дивовижне і чарівне в тому, як величезний чорний ведмідь "обіймає" бенгальського тигра, а той треться об ведмедя своєю мордою, як домашній кіт".

 

"Заклинач левів"

Кевін Ричардсон відомий як "Заклинач левів". Про це оповідає фільм про те, як одному рідкісному білому тигрові пощастило не стать трофеєм на стіні. Це дійсно рідкісне щастя, враховуючи, що щороку цілком законно вбивають більше 1000 левів. Кевін Ричардсон називає себе "послом левів", він сподівається, що цей фільм допоможе припинити вбивство левів, коли туристи готові заплатити до 40 000 доларів за вбивство великої кішки.

Кевін Ричардсон уперше "подружився" з білими левами 12 років тому - він приручив двох піврічних львят, коли йому самому було 23 роки.

Він почав коротати години в реабілітаційному центрі, щоб більше часу проводити зі своїми новими друзями. Незабаром власник парку Рідні Хур запропонував йому тимчасову роботу, яка у результаті стала постійною.

Сьогодні Ричардсон піклується про 39 левів на території в 800 гектарів. Парк знаходиться в півтора годинах їзди від Йоханнесбурга, де і знімали фільм.Ричардсон ламає усі правила поведінки з левами.

Як тільки він з'являється, леви вітають його мурчанием. Кевін любить чесати їм брюшки. А вони люблять лизати йому руки.

 

 

4. Відео матеріал https://www.youtube.com/watch?v=pBB_rGclPaU

Про останнього героя зараз ми подивимося невеликий відео фрагмент.

(Кевін Ричардсон)

Яких тварин ви упізнали у відео?

 

 

5. Робота з класом

- маленький тест на уважність

1. У якому році прийняли рішення відмічати це свято?

2. Хто вважається покровителем тварин?

3. Скільки країн святкують День Тварин?

 

* - плакат

А зараз на невеликих листочках напишіть вашу думку про те, чому ми могли б навчиться у "наших братів менших" і пізніше ми зробимо з них плакат.

 

6. Підведення підсумків(бесіда)

1.Чи дізналися ви для себе щось нове сьогодні?

2.Що з розказаного вам показалося найцікавішим?

 

7. Висновки

 

 

 

 

 

 

 

docx
Додано
16 березня 2020
Переглядів
3624
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку