План-Конспект виховного заходу - День Коміксів

Про матеріал
План-Конспект виховного заходу - День Коміксів для учнів 7х та 8х класів (завдання та інформація).
Перегляд файлу

ПЛАН-КОНСПЕКТ ВИХОВНОГО ЗАХОДУ

 

Тема: «День Коміксів»

Клас: 8

Тип уроку : урок-бесіда

Цілі:

  1. Оознайомитись з історією створення коміксів.
  2. Дізнатися більше про комікси, як про літературу.
  3. Дізнатися більше про культуру інших країн.

 

План проведення заходу :

  1. Вступне слово (5 хв.)
  2. Проведення заходу (30 хв.)
  3. Підведення підсумків, завершальне слово. (5 хв.)

 

Сценарій заходу :

  1. Організація класу
  2. Вступ:

 

 

Учитель: Сьогодні ми поговоримо з вами про такий день, як День коміксів.

 

Національний день коміксів в США 25 вересня

 

 Щорічно 25 вересня американці і усі любителі коміксів відмічають Національний день коміксів (National Comic Book Day). Девізом цього дня могли б стати слова: «Купи комікс, або два, або... Прочитай комікс, або два, або.». Цього дня магазини коміксів закликають не викидати куплені комікси, тому що навіть найпростіший комікс, вважають вони, через декілька років може стати раритетом і прикрасити будь-яку солідну колекцію.

 

Цікаво, що Америка не є батьківщиною коміксів. Комікс — винахід європейців. Хоча, справедливості ради, варто сказати, що малюнки з короткими підписами — графічні історії — відомі з незапам'ятних часів наскальному живопису. Також варто відмітити, що поняття «комікс» (Comic Book) поширено тільки в англо-американському лексиконі. І в Росії. У Росії тому, що в Радянському Союзі так і не сформувалося національне визначення цього виду мистецтва.

 

 

  1. Робота з класом

(підготовлена інформація)

Як з'явилися комікси нам розповість

_____________________________________________

 

  1. Отже, родоначальниками коміксів фахівці називають декількох видатних діячів мистецтва. У 18 столітті англійський живописець і графік Уильям Хогарт (1697-1764) вдягається драматичне оповідання в малюнок. Німецький поет і графік Вільгельм Буш (1832-1908) забезпечує свої вірші серією малюнків, тим самим відбиваючи сюжетну лінію поетичного оповідання. Історії про пригоди Макса і Морица, створені їм в середині 19 століття, популярні і сьогодні. Першим зразком справжньої графічної прози вважається серія про пригоди доктора Синтаксису — «Подорож доктора Синтаксису у пошуках живописного» — англійського карикатуриста і живописця Томаса Роулендсона (1756-1827).

 

  1. США активно підхопили жанр, і в 1892 році світло побачило перший американський комікс «Ведмедики і тигр», надрукований в газеті Sunday New York World. Деякі джерела називають першим коміксом «Жовте дитя», що з'явився в травні 1895 року в тій же газеті. Автором обох історій є художник Річард Оуткаулт, якого називають одним з перших авторів цього жанру в США. Бум настав в 1920-1930-х роках, з яких і бере відлік «золоте століття комікса» в Новому Світі. Комікси стають невід'ємною частиною масової культури, їх жанри розширюються — фантастика, детективи, жахи, супер-герои.

 

  1. У епоху розквіту коміксів були створені безсмертні герої оповідань «Каченя Дональд», «Микки Маус». В середині 50-х років 20 віків «Золоте століття комікса» змінюється «срібним», а потім, на початку 70-х років, і «бронзовим» століттям. Теми сучасних коміксів охоплюють буквально увесь спектр людського життя : від любові до ненависті, від війни до світу.

 

Варто відмітити, що в США відзначається ще один день, присвячений коміксам, — в першу суботу травня проходить День безкоштовних коміксів (Free Comic Book Day). Іншими словами, це — комерційна акція, покликана притягати нових шанувальників коміксів.

 

 

  1. Відео матеріал

Про історію коміксів. – варто знайти актуальний і короткий

 

  1. Робота з класом

- маленький тест на уважність

1. Де з'явилися комікси?

2. Як називався перший американський комікс?

3. Де був надрукований перший комікс?

4. Які ще є свята коміксів?

 

 

- плакат

Учитель: Які ваші улюблені герої коміксів? Зараз я роздам вам маленькі листочки,  на яких ви можете намалювати улюбленого героя або щось з ним пов'язане і написати, що хорошого ви винесли для себе з коміксів  і ми всі разом приклеїмо їх на наш плакат.

 

  1. Підведення підсумків (бесіда)
  1. Чи дізналися ви для себе щось нове сьогодні?
  2. Що з розказаного вам показалося найцікавіше?

 

  1. Висновки

 

 

 

 

 

docx
Додано
16 березня 2020
Переглядів
666
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку