Класна година «Захист Вітчизни – обовя’зок кожного!»

Про матеріал

Матеріал виховної години сприяє патріотичному вихованню учнівської молоді; спонукає особистість до осмислення себе як частинки великого українського народу; пробуджує національну самосвідомість; виховуває патріотичні почуття до рідної землі, дружби та взаємоповагу один до одного, взаєморозуміння.


Перегляд файлу

Малодолинська ЗОШ  І-ІІІ ст

 

 

 

Тематичний урок

до

Дня збройних сил України

«Захист Вітчизни – обовязок кожного!»

 

 

 

 

 

 

 

Класний керівник 5-А класу: Вдовиченко Н.С.

 

 

 

2017 рік

 

Слайд №1

Мета:

  • сприяти патріотичному вихованню учнівської молоді; спонукати особистість до осмислення себе як частинки великого українського народу; пробуджувати національну самосвідомість;
  • розвивати розумові і фізичні здібності, кмітливість і спритність;
  • виховувати патріотичні почуття до рідної землі, дружби та взаємоповагу один до одного, взаєморозуміння.


Хід

Слайд №2

Вчитель:Сьогодні ми розкажемо вам про традиції святкування дня армії. Традиція вшановувати захисників Батьківщини зародилася ще у ХХ ст. В цей час особливо вшановували і вітали людей в пагонах, бійців діючих армій : офіцерів та солдат. Згодом стали вітати і мужчин, які відслужили у армії, пізніше жінки та дівчата стали вітати всіх хлопців та мужчин. Ця традиція, що в різних куточках України має деякі свої етнічні особливості, живе до сьогоднішнього дня. Ну а ми, вітаючи наших хлопців, хочемо, щоб ви разом з нами поринули в армійське життя. Армія – це особливе і дивовижне життя, яке має свої правила.

 

Слайд №3

Сьогодні строкова військова служба відповідно до Конституції та Закону України “Про загальний військовий обов’язок” є почесним обов’язком кожного громадянина (чоловічої статі). Хоча, потрібно зауважити, що багато службових посад в армії займають жінки і їх кількість з кожним роком зростає. Тому це свято стосується всіх, це свято України!

Слайд №4-8(розповідь про війська)

Слайд №9

Україна, проголосивши 24 серпня 1991 року свою незалежність, прагне жити в мирі та дружбі з усіма державами світу. Однак, нині не виключена можливість виникнення воєнних конфліктів, тому 6 грудня 1991 р. верховна Рада прийняла постанову про створення Збройних Сил.

Свято Збройних сил України – це данина пам’яті тисячам воїнів, які загинули в битвах за свободу, волю та незалежність України.

 

Вчитель: Сьогодні ми зібрались , щоб привітати наших лицарів і захисників зі святом - Днем Збройних Сил України.

 

1 учень:

Вкраїнська армія справляє нині свято,
Ми віддамо належне даті цій.
Тож вас, чоловіки, дозвольте привітати,
Хоч ви й не всі служили в ній.

 

2 учень:

День чудовий – 6 грудня

Це є свято серед буднів,

Зрозуміло тут без слів:

Це є День Чоловіків.

 

Всі жінки і дівчата нашого класу  як ніколи намагаються не обійти увагою чоловіків та хлопців, вітають їх, дарують подарунки та чарівні посмішки.

 

Вчитель: Народна мудрість стверджує, що земля може нагодувати людину своїм хлібом, напоїти водою зі своїх джерел, але захистити себе не може.

Тому це святий обов'язок тих, хто живе, хто користується всіма її благами і дарами. Виконуючи цей почесний обов'язок, ідуть  юнаки служити в армію, щоб берегти мир і спокій своєї Батьківщини, стояти на сторожі її інтересів.

 Нелегка військова служба. Це ранні підйоми, багатокілометрові пробіжки і армійська дисципліна.

 

Вчитель:Хай назавжди поселяться в наших сім’ях Любов, Повага, Статок. І той місточок доброти і любові між батьками і дітьми ніколи не переривається. Щастя Вам усім!

 Дорогі наші чоловіки! Сміливі і мужні! Сильні і спритні! Розумні і кмітливі! Ніжні і добрі!

 Люблячі і турботливі! Сьогодні для вас – лиш найтепліші слова!

 

Слайд №10

 

Вчитель: Україна сьогодні - незалежна держава. Українські Збройні Сили покликані охороняти незалежність рідної землі. І служать наші хлопці сьогодні на Батьківщині. Ми любимо свою армію. Служити в ній - справа честі та обов'язку…

 

doc
Додано
26 липня 2018
Переглядів
2550
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку