Кластер «Освітні проекти соціально-гуманітарного напрямку», проект «Природничий SMART-space («розумний простір») НВК № 1 міста Покровська Донецької області»

Про матеріал

Природничий SMART-space (розумний простір) - це територія покращених можливостей на базі НВК № 1 міста Покровська Донецької області, де створюються умови для всебічного пізнання навколишнього середовища. Власноруч виявлені зв'язки і закономірності на основі фактичних даних явищ і процесів, спонукають молоде підростаюче покоління задовольняти потреби сучасного світу засобами Сталого розвитку.

Перегляд файлу

 

Відділ освіти Покровської міської ради

Донецької області

Навчально-виховний комплекс № 1

 

 

 

Кластер  «Освітні проекти соціально-гуманітарного напрямку»

Проектний напрямок: освіта

 

Назва проекту

«Природничий SMART-space («розумний простір») 

НВК № 1 міста Покровська Донецької області»

D:\ФОТОЧКИ\Школьная жизнь\Види школи\Школа.jpg

Покровськ, 2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  1. Інформація про авторів:

 

 

 

Шуминська

 Віра Олексіївна

 

 

Градець

Світлана Олексіївна

 

D:\ФОТОЧКИ\Школьная жизнь\Я\DSC03092.JPG

 

D:\Конкурси\Конкурси ОСОБИСТІ\2017-2018=\Нова укр-школа брошура до 08.06.2018\IMG_1602.JPG

 

Навчально-виховний комплекс № 1

 м. Покровська

Донецької області,

учитель географії

 

 

Керівник БО БФ «НВК № 1» Покровської міської ради

Донецької області

 

 

Педагогічне знання ---

 

 

Педагогічне знання ---

 

Стаж педагогічної діяльності – 20 років

 

 

Стаж педагогічної діяльності – 5 років

 

 

 

 

 

  1. Пояснювальна записка

 

 

Назва проекту: «Природничий SMART-space («розумний простір»)  НВК № 1 міста Покровська Донецької області»

Актуальність та мета проекту. Природничий SMART-space (розумний простір) - це територія покращених можливостей на базі НВК № 1 міста Покровська Донецької області, де створюються умови для всебічного пізнання навколишнього середовища. Власноруч виявлені звязки і закономірності на основі фактичних даних явищ і процесів, спонукають молоде підростаюче покоління задовольняти потреби сучасного світу засобами Сталого розвитку.

Завдання:

 1.Створення території SMART-space (розумний простір) («зон комфорту» у кабінеті для вивчення природничих дисциплін, науково-дослідницького майданчика «Лабораторія під відкритим небом», альпійської гірки «Хіт сезону», шкільної мережі застосунків Office 365) на базі НВК № 1.

2.Облаштування та поповнення робочих зон відповідними дивайсами.

3.Популяризація знань про навколишній світ та підтримка стратегії Сталого розвитку серед громади освітнього округу

 

Місце проекту в системі діяльності ЗО. Природничий SMART-space (розумний простір) – структурний проект, передбачає розширення і впровадження наступних напрямків:

Кожен напрямок роботи передбачає:

  •                  Кабінет зона комфорту: поповнення кабінету природничих дисциплін географічними тематичними картами, моделями природничих процесів та глобусами, наборами класного інструменту та набором атомів органічних та неорганічних молекул; розміщення навчального інтерактивного комплексу SMART з проектором, планшетами для учнів та лотком для їх зарядки.
  •                  Науково-дослідницька альпійська гірка «Хіт сезона»: облаштування території, озеленення відповідними рослинами альпійської гірки для проведення фенологічних спостережень за  ростом, поведінкою рослин різного видового складу протягом календарного року різними віковими групами дітей; привчання дітей до бачення краси навколишнього середовища та її охорони.  Даний напрямок не має аналогів у місті Покровську.
  •         Лабораторія під відкритим небом: облаштування території для спостереження за природними процесами; установлення комплекту спеціального обладнання   (опадомір, гномон, сонячний годинник екваторіальний, сонячний годинник горизонтальний, екліметр, кільце ромбічне, показчик Полярної зірки, флюгер та стовб-висотомір, метеобудка з приладами), метеостанції, відеокамерою для спостереження, ноутбуком для обробки даних та створення звітів. Даний напрямок не має аналогів у місті Покровську та Покровському районі, має цінну наукову та пізнавальну перспективу.

 

Цільова аудиторія проекту. Учні 1-11 класів (близько 1200 осіб) НВК № 1 міста Покровська, діти та підлітки 6-18 років,  вихованці дошкільних навчальних закладів та учні закладів загальної середньої освіти, міста Покровська та Покровського району Донецької області, батьки, родини учнів, волонтери, спільнота громади освітнього простору.

Очікувані результати проекту. Діти та підлітки отримують практичні навички роботи з відповідними картами , моделями, глобусами, спостерігають  за явищами природи, набувають екологічні знання та формують навички екологічного мислення, вміють піклуватись про природу рідного краю, виявляють громадську ініціативу щодо розбудови своєї держави. Вони самостійно та під керівництвом дорослих вчаться піклуватися про збереження матеріально-технічної бази кабінету природничих дисциплін, «Лабораторії під відкритим небом», слідкують за справністю обладнання; облаштовують, доглядають та спостерігають  за рослинами альпійської гірки, вчаться зростати у красі навколишнього середовища та у гармонії з ним.  Поруч із роботою з дітьми, згуртовується громада батьків, мешканців міста та спільнота вчителів покровського освітнього округу.

  1. Аплікаційна форма до проекту

 

Назва проекту: «Природничий SMART-space («розумний простір»)  НВК № 1 міста Покровська Донецької області»

Менеджери проекту:

 

Імя прізвище

 

НУО, місто/район, посада в НУО

 

 

Електронна пошта

 

Шуминська

Віра Олексіївна

 

 

Волонтер,

учитель НВК №1

 

verasuminskaa@gmail.com

 

 

Градець

Світлана Олексіївна

 

 

Керівник

БО БФ «НВК № 1» Покровської міської ради

 

 

 

lana.knvk@gmail.com

 

Мета проекту. Природничий SMART-space (розумний простір) - це територія покращених можливостей на базі НВК № 1 міста Покровська Донецької області, де створюються умови для всебічного пізнання навколишнього середовища. Власноруч виявлені звязки і закономірності на основі фактичних даних явищ і процесів, спонукають молоде підростаюче покоління задовольняти потреби сучасного світу засобами Сталого розвитку.

 

 Організатор проекту: громада батьків в особі Градець  Світлани Олексіївни, керівника Благодійної організації Батьківський Фонд «Навчально-виховного комплексу № 1» Покровської міської ради Донецької області. Роль у проекті – можливість фінансування окремих структурних напрямків за рахунок не бюджетних коштів, добровільних благодійних внесків громадян та організацій, просування проекту по міжнародних грантових програмах та отримання фінансування за їх допомогою.

 

 Партнер проекту: Кафедра природничих дисциплін Навчально-виховного комплексу  № 1 м. Покровська в особі вчителя географії та  волонтера Шуминської Віри Олексіївни. Роль  у проекті – розробка та структуризація окремих напрямків по облаштуванню території, покращенню можливостей пізнання навколишнього середовища, консультації з постачальниками товарів по напрямках проекту, виявлення кількісного складу необхідних закупівель, розробка детального кошторису, подальше використання під час навчально-виховного процесу.

 

Залучені сторони: ПрАТ «ЛИТЕР» м. Київ – постачальник інтерактивного комплексу, індивідуальних планшетів для учнів; ПП «ELIZLABS» м. Житомир - постачальник географічних карт, моделей, глобусів та навчальних наборів ; ПП «DIXI-CENTER» м. Київ – постачальник безпровідної метеостанції; ПП «AGRO-MARKET» м. Одеса – постачальник комплекту для озеленення Альпійської гірки «Хіт сезона»; ТзОВ «Техніка в освіті» м. Рівне – постачальник навчального обладнання для «Лабораторії під відкритим небом».

 

Цільова аудиторія проекту. Учні 1-11 класів (близько 1200 осіб) НВК № 1 міста Покровська, діти та підлітки 6-18 років,  вихованці дошкільних навчальних закладів та учні закладів загальної середньої освіти, міста Покровська та Покровського району Донецької області, батьки, родини учнів, волонтери, спільнота громади освітнього простору.

 

Місцезнаходження проекту (включено  відстань від найближчого відомого міста): Місто Покровськ Донецької області  - місто Краматорськ Донецької області – відстань приблизно 82 км.

 

C:\Users\user\Pictures\Новая папка\Скриншот 17-03-2018 140241.png

  1. Загальна інформація.

 

 

Навчально-виховний комплекс № 1 у 2017-2018 н.р. відсвяткував своє 25-річчя. За час багаторічний час плідної роботи  поповнювалися матеріально-технічна база кабінетів хімії та біології сучасним обладнанням, експонатами, лабораторними наборами, комп’ютерною технікою, ТЗН. На жаль, кабінети природознавства та географії не мають наборів відповідних тематичних карт, глобусів, моделей, обладнання для спостереження за природою під відкритим небом. Кабінет фізики на сьогоднішній день має застаріле обладнання. Тому виникла необхідність у пошуку найбільш ефективних шляхів становлення Нової української школи, підвищення якості природничої освіти шляхом розширення можливостей пізнання навколишнього середовища на базі НВК № 1 м. Покровська Донецької області.

 

Проект знаходиться на стадії впровадження. Протягом вересня-грудня 2017 року було закуплено комплект обладнання для спостережень за природою, відеокамеру з ноутбуком, тротуарну плитку для облаштування доріжок між приладами – всього на суму 50000,00 гривень. У квітні-липні  планується провести роботи по встановленню даного обладнання., облаштування тротуарних доріжок між приладами. Для подальшого впровадження проекту необхідні додаткові кошти благодійних внесків, грантів, інших видів фінансової допомоги.

 

 

  1. Очікувані результати проекту.

 

 

Діти та підлітки отримують практичні навички роботи з відповідними картами , моделями, глобусами, спостерігають  за явищами природи, набувають екологічні знання та формують навички екологічного мислення, вміють піклуватись про природу рідного краю, виявляють громадську ініціативу щодо розбудови своєї держави.

Вони самостійно та під керівництвом дорослих вчаться піклуватися про збереження матеріально-технічної бази кабінету природничих дисциплін, «Лабораторії під відкритим небом», слідкують за справністю обладнання; облаштовують, доглядають та спостерігають  за рослинами альпійської гірки, вчаться зростати у красі навколишнього середовища та у гармонії з ним.   Поруч із роботою з дітьми, згуртовується громада батьків, мешканців міста та спільнота вчителів покровського освітнього округу

  1. Структура проекту (заплановані заходи)

 

Опис заходу

Дата

Відповідальний

1.

Подача заявки на участь у Конкурсі на визначення кращих громадських ініціатив у місті Покровську в 2017 році

Серпень 2017 року

Градець С.О.

Шуминська В.О.

2.

Перемога у Конкурсі на визначення кращих громадських ініціатив у місті Покровську в 2017 році, отримання 50000 гривень для впровадження проекту

Вересень 2017 року

Градець С.О.

Шуминська В.О.

3.

Закупка обладнання для Лабораторії під відкритим небом, оргтехніки та тротуарної плитки для облаштування доріжок

Жовтень-грудень 2017 року

Градець С.О.

 

 

 

4.

Пошук грантових програм для подальшого впровадження проекту

Січень-лютий 2018 року

Градець С.О.

Шуминська В.О.

5.

Аналіз отриманих прайс-листів від постачальників обладнання

Січень-лютий 2018 року

Градець С.О.

Шуминська В.О.

6.

Подача Заявок  на отримання міжнародних грантів:

А)мікро гранту від Благодійного фонду «Карітас Краматорськ»;

 

б)гранту від народу японії – програми  КУСАНОНЕ

 

До 15 березня 2018 року

До 15 квітня 2018 року

 

Градець С.О.

Шуминська В.О.

 

 

Градець С.О.

Шуминська В.О

7.

Встановлення обладнання для спостереження за явищами природи, облаштування Лабораторії під відкритим небом на території НВК № 1 міста Покровська Донецької області

Квітень- липень 2018 року

Градець С.О. ,

ініціативна група учнів та батьків, волонтери, громада освітнього округу

8.

Урочисте відкриття Лабораторії під відкритим небом під час  роботи «Літньої школи  - 2018 »

Серпень 2018 року

Градець С.О. ,

Шуминська В.О.

ініціативна група учнів та батьків, педагогічний колектив НВК №1,  волонтери, громада освітнього округу

9.

*** у разі позитивного вирішення : отримання коштів гранту, фінансування від БО БФ «НВК № 1» м. Покровська для подальшого впровадження проекту

 

Градець С.О.

10.

Закупка тематичних географічних карт та глобусів, набору демонстраційних канцелярських приладів

Серпень 2018 року

Градець С.О.

11.

Доставка закуплених обєктів, їх налаштування  до роботи

Серпень 2018 року

Градець С.О. ,

Шуминська В.О.

ініціативна група учнів та батьків, вчителі природничої кафедри

12.

Висвітлення у місцевих ЗМІ: ТБ «Орбіта»( http://orbita.dn.ua/

) та «Капрі»( http://kapri.dn.ua/ ),  газетах «Маяк»( http://pokrovsk.city/ ) та Шкільній газеті «П4ёлк@», на сайті НВК № 1 (http://knvk2007.ucoz.ua/ ), на сторінці НВК № 1 у Facebook(https://www.facebook.com/groups/561760957341721/ )

Протягом усього часу роботи над проектом

Градець С.О. ,

ініціативна група учнів та батьків

13.

Подальша робота по розширенню Природничого SMART-space НВК № 1 міста Покровська Донецької області

 

Градець С.О.

Шуминська В.О.

 

 

 

  1. Соціальний, інституційний впливи проекту

 

 

У результаті реалізації проекту кабінети кафедри природничих дисциплін НВК 1 м. Покровська Донецької області поповняться  глобусами, тематичними картами,  моделями, наборами демонстраційних канцелярських приладів, безпровідною метеостанцією, сучасними індивідуальними планшетами та інтерактивним комплексом, комплектом для створення та озеленення альпійської гірки «Хіт сезона».

Цінним напрямком впровадження даного проекту є  популяризація знань про навколишній світ та підтримка стратегії Сталого розвитку серед громади Покровського  освітнього округу. Діяльність після завершення проекту : подальша робота над розширенням можливостей пізнання природи та обробки отриманої інформації на уроках та в позаурочний час.

 

 

 

  1. Просування,  моніторинг та звітність за проектом.

 

 

 

Поширення інформації про начаний заклад та проект : висвітлення у місцевих ЗМІ: ТБ «Орбіта»( http://orbita.dn.ua/  ) та «Капрі»( http://kapri.dn.ua/ ),  газетах «Маяк» (  http://pokrovsk.city/ ) та Шкільній газеті «П4ёлк@», на сайті НВК № 1 (http://knvk2007.ucoz.ua/ ), на сторінці НВК № 1 у Facebook (https://www.facebook.com/groups/561760957341721/ )

Просування проекту :

1)                11.09.2017 – ТК «Орбіта» в новинах відеосюжет «Хто в Покровську отримає 50 тисяч грн. за кращу громадську ініціативу?» – про перемогу ініціативної групи  https://www.youtube.com/watch?v=kz4z20jiQCY

 

http://skrinshoter.ru/i/060618/Vm3wrL6V.png

 

  1.               11.01.2018 – ТК «Орбіта» в новинах відеосюжет з презентації обладнання   https://www.youtube.com/watch?time_continue=268&v=noqgZ41109U

 

http://skrinshoter.ru/i/060618/JMdu7Sjg.png

 

http://skrinshoter.ru/i/060618/NqzxEAY7.png

 

https://ddk.dn.ua/wp-content/uploads/2018/01/W1U8qaBFCD43.jpg

 

 

  1.               11.01.2018 – сайт DDK.DN.UA , рубрика «Новини міста»  + фотоматеріали з презентації обладнання  https://ddk.dn.ua/news/article/28564/

 

  1. Бюджет проекту

 

 

 

 Приблизна вартість проекту: 250000, 00 гривень. Профінансовано витрат  коштами на 50000,00 гривень завдяки отриманій грантовій програмі за підтримки Благодійної організації Батьківський Фонд «Навчально-виховного комплексу № 1» Покровської міської ради Донецької області (БО БФ «НВК № 1»), а саме було закуплено комплект обладнання для спостережень за природою, відеокамеру з ноутбуком, тротуарну плитку для облаштування доріжок між приладами.

Найменування товару

Од. виміру

Кількість

Ціна, грн.

Сума, грн.

1

Опадомір

шт.

1

2238,00

2238,00

2

Гномон

шт.

1

1740,00

1740,00

3

Сонячний годинник горизонтальний

шт.

1

1740,00

1740,00

4

Сонячний годинник екваторіальний

шт.

1

1800, 00

1800, 00

5

Екліметр

шт.

1

1950,00

1950,00

6

Кільце румбічне

шт.

1

1830,00

1830,00

7

Показник Полярної зірки

шт.

1

1950,00

1950,00

8

Флюгер та стовп-висотомір

шт.

1

4797,00

4797,00

9

Метеорологічна будка (без приладів)

шт.

1

2490,00

2490,00

10

Термометр

шт.

1

84,00

84,00

11

Гігрометер

шт.

1

960,00

960,00

12

Барометер

шт.

1

900,00

900,00

13

Доставка мете обладнання м. Рівне – м. Покровськ

шт.

1

1800.00

1800.00

14

Комплект для відеоспостереження

шт.

1

12240,00

12240,00

15

Комплект для обробки даних (ноутбук)

шт.

1

10260,00

10260,00

16

Комплект тротуарної  плитки для доріжок

шт.

1

3221.00

3221.00

 

Всього профінансовано50000,00 грн. (п’ятдесят тисяч гривень 00 копійок)

 

 

 

50000.00

 

Планується придбати товарів різних груп на загальну суму 200000,00 гривень, а саме:

 

Найменування товару

Од. виміру

Кількість

Ціна, грн.

Сума, грн.

 

І група товарів - карти, моделі, глобуси та набори (постачальник № 1)

1

Топографічна карта, м-б 1:25 000 (на планках)

шт.

1

475,00

475,00

2

Україна. Природно-заповідний фонд, м-б 1:1 000 000 (на планках)

шт.

1

525,00

525,00

3

Україна. Грунти, м-б 1:1 000 000 (на планках)

шт.

1

475,00

475,00

4

Україна. Адміністративний поділ та історико-етнографічні землі

шт.

1

475,00

475,00

5

Україна. Економічна карта, м-б 1:1 000 000 (на планках)

шт.

1

525,00

525,00

6

Україна. Екологічна ситуація, м-б 1:1 000 000 (на картоні, на планках )

шт.

1

525,00

525,00

7

Україна. Фізична карта, м-б 1:1 000 000 (на картоні, на планках )

шт.

1

525,00

525,00

8

Світ. Кліматичні пояси та області

шт.

1

525,00

525,00

9

Африка. Фізична карта

шт.

1

525,00

525,00

10

Світ. Фізична карта

шт.

1

525,00

525,00

11

Світ. Політична карта

шт.

1

600,00

600,00

12

Світ. Екологічні проблеми

шт.

1

525,00

525,00

13

Країни Європи. Економічна карта

шт.

1

525,00

525,00

14

Африка. Економічна карта

шт.

1

475,00

475,00

15

Австралія та Океанія. Політична карта

шт.

1

475,00

475,00

16

Австралія, Нова Зеландія. Економічна карта

шт.

1

475,00

475,00

17

Південна Америка. Фізична карта

шт.

1

475,00

475,00

18

Південна Америка. Економічна карта

шт.

1

475,00

475,00

19

Північна Америка. Економічна карта

шт.

1

475,00

475,00

20

Телурій (діюча модель Сонце -Земля - Місяць)

шт.

1

6951,00

6951,00

21

Модель "Циклон і антициклон"

шт.

1

2853,00

2853,00

22

Кругообіг води в природі

шт.

1

5500,00

5500,00

23

Глобус-модель "Паралелі та меридіани Землі"

шт.

1

7475,00

7475,00

24

Глобус-модель "Будова Сонця"

шт.

1

6947,00

6947,00

25

Модель-глобус "Будова Землі"

шт.

1

6947,00

6947,00

26

Глобус-модель "Зоряне небо". Діаметр: 320мм

шт.

1

6947,00

6947,00

27

Набір класного інструменту

шт.

1

2450,00

2450,00

28

Набір атомів органічних та неорганічних молекул

шт.

1

1519,00

1519,00

 

Всього за карти, моделі, глобуси та набори

 

 

 

57189,00

 

 ІІ група товарів – обладнання загального призначення (постачальник № 2)

29

Інтерактивний комплекс SMART (SBM680V; InFocus InV30; кріплення)

шт.

1

50900,00

50900.00

30

Планшет 10’’   Lenovo TB3-X70L TAB 2G+32GBL-UA-OM

шт.

8

7100, 00

56800,00

31

Система для зарядження і зберігання планшетних ПК Лоток «PowerTray»

шт.

1

15200,00

15200,00

 

Всього за обладнання

 

 

 

122900,00

 

ІІІ група товару – безпровідна метеостанція  (постачальник № 3)

32

Безпровідна метеостанція

шт.

1

9600,00

9600,00

 

Всього за метеостанцію

 

 

 

9600,00

 

ІV група товарів – комплект для озеленення Альпійської гірки (постачальник № 4)

33

Комплект для озеленення Альпійської гірки

комп.

1

10311,00

10311,00

 

Всього за комплект

 

 

 

10311,00

 

ЗАГАЛЬНА ВАРТІСТЬ:

200000, 00 грн. (двісті тисяч гривень 00 копійок)

 

 

 

200000,00

 

  1. Висновки

 

 

 

Спрямувати ініціативу громади на розвиток підростаючого покоління – добра справа. Проект націлений на отримання практичних навичок спілкування з природою на оригінальному обладнанні, є мотивуючим фактором для розвитку пізнавальних інтересів, наукових знань молоді.

ФОТОДОДАТКИ  розташування «Лабораторії під відкритим небом»: вигляд з будинку напроти, за ялинами – будівля НВК № 1 міста Покровська Донецької області

http://skrinshoter.ru/i/250318/jhw0ScsH.png

      https://pp.userapi.com/c845220/v845220114/a9ae/YLDkjoDuZyM.jpg             https://pp.userapi.com/c845524/v845524114/a76c/S_x3lp1kOE8.jpg

 

https://ddk.dn.ua/wp-content/uploads/2018/01/gTg7nQ8olae1.jpg

https://ddk.dn.ua/wp-content/uploads/2018/01/z6djqoYtgrg7.jpg

https://ddk.dn.ua/wp-content/uploads/2018/01/xQZzg54QJYrf.jpg

https://ddk.dn.ua/wp-content/uploads/2018/01/QXMyAkmSs9La.jpg

https://ddk.dn.ua/wp-content/uploads/2018/01/fenpJ3pTFN1e.jpg

https://ddk.dn.ua/wp-content/uploads/2018/01/vFvmZZvZBrgW.jpg

https://ddk.dn.ua/wp-content/uploads/2018/01/RnGMeYF2Al4r.jpg

https://ddk.dn.ua/wp-content/uploads/2018/01/xaEaMb75jpaR.jpg

https://ddk.dn.ua/wp-content/uploads/2018/01/eCxjYcgBEQu4.jpg

https://ddk.dn.ua/wp-content/uploads/2018/01/6Rl1gWABUC4o.jpg

https://ddk.dn.ua/wp-content/uploads/2018/01/b28S4snBq61v.jpg

http://skrinshoter.ru/i/060618/LRdhmuaP.png

 

 

 

 

1

 

docx
Додано
30 липня 2018
Переглядів
1121
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку