Колаж "Петербург і "маленька людина" в ньому"

Про матеріал
Колаж "Петербург і "маленька людина" в ньому" створено за матеріалами названого підручника. Характеризуючи образ Петербурга у повісті М.Гоголя "Шинель", прошу учнів прочитати цитати з тексту повісті, що відповідатимуть ілюстрації за номерами колажа (домашнє завдання)
Перегляд файлу

D:\Уроки\Зарубіжна 9\Гоголь\000 На урок\00НА МІЙ УРОК НОВЕ\Петербург і маленька людина в ньому.jpgКолаж

«Петербург і доля

«маленької людини»

в ньому»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Колаж  «Петербург і «маленька людина» у ньому»

Характеризуючи образ Петербурга у повісті М.Гоголя "Шинель", прошу учнів прочитати  цитати з тексту повісті, що відповідатимуть  ілюстрації  за номерами колажа  

 

  1. Петербург брудний... (стор. 219)… (…він мав особливу вправність, ходячи вулицею, нагодитися під вікно саме тоді, коли, як із нього викидали всяку погань, і тому раз у раз носив на своєму кашкеті шкаралупини з кавунів і динь та інший такий непотріб.

 

  1. Люди на морозі… (стор.219)   … є в Петербурзі дужий ворог усіх тих, хто дістає чотириста карбованців на рік платні чи близько того. Ворог цей не хто інший,  як наш північний мороз, хоч кажуть, проте, що він корисний для здоров’я. о дев’ятій годині ранку, саме о тій годині, коли вулиці вкривають чиновники, простуючи до департаменту, починає він давати таких сильних і колючих щиглів без розбору по всіх носах, що бідолашні чиновники зовсім не знають, куди й подітися з ними».

 

  1. Башмачкін іде від генерала… (стор.223)… Він ішов у хуртовину, що свистіла у вулицях, роззявивши рота, збиваючись із тротуарів; вітер, петербурзьким звичаєм, віяв на нього з усіх чотирьох боків, з усіх провулків.

 

  1. Похорон Башмачкіна… (стор.224) …Акакія Акакійовича одвезли й поховали. І Петербург  зостався без Акакія Акакійовича, наче в ньому його ніколи й не було.

 

  1. Генерал  їде засніженим Петербургом… (стор.226) … Зрідка заважав йому, проте, поривчастий вітер , що, вихопившись раптом бозна-звідки  і не знати з якої причини , так і стьобав по обличчю, закидаючи його жменями  снігу, здиблюючи, як парус, комір шинелі або враз із надприродною силою накидаючи його на голову йому і завдаючи безнастанного клопоту з нього виборсуватися.

 

docx
Додано
25 березня 2021
Переглядів
836
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку