Комп’ютерна презентація та її об’єкти

Про матеріал
Підручник: Н. В. Морзе, О. В. Барна Тема: Комп’ютерна презентація та її об’єкти
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Комп’ютерна презентація та її об’єкти. Підготувала Вчителька Привітівської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Софійчук Наталія Дмитрівна

Номер слайду 2

Презентація (з англ. – «presentation» - подання, представлення) - публічне подання певних відомостей у зручному для сприйняття вигляді, іншими словами це форма подання інформації. Часто люди готуючи усні виступи, мають бажання підкріпити свої слова графічними, відео та числовими даними. Це робиться для того, щоб зробити виступ цікавішим та полегшити сприйняття матеріалу слухачами. Таке подання результатів роботи однієї людини, творчої групи або цілого колективу називають презентацією.

Номер слайду 3

Режими роботи з презентацією. Демонстрація – показ послідовно-сті слайдів. Редагування – зміна об’єктів слайда та їх властивостей. Сортування – зміна послідовності слайдів

Номер слайду 4

Якщо презентація готувалась або демонструється за допомогою комп’ютера, то її називають комп’ютерною презентацією. Комп’ютерні презентації – це електронні документи, які відрізняються комплексним мультимедійним вмістом і особливими можливостями керування відтворенням.

Номер слайду 5

Приклади використання комп’ютерних презентацій. Рекламування товарів, послуг;Супровід виступів, демонстрація ідей;Створення фотоальбомів;Наочне подання навчальних матеріалів;Контроль знань;Керування навчально-пізнавальною діяльністю учнів тощо.

Номер слайду 6

Слайдові презентації (основа слайди, які ми перемикаємо самостійно або автоматично) - це набір карток-слайдів з певної теми, що зберігаються у файлі спеціального формату. Слайдова презентація надає можливість інтерактивної взаємодії користувача з презентацією. Потокові презентації (неперервний показ послідовності об’єктів із зазначенням часу кожного з них - відеофільм) - це презентації, призначені для неперервного показу слайдів за раніше запрограмований час. Потокова презентація фактично є фільмом. Види комп’ютерних презентацій

Номер слайду 7

 Слайд – це окремий кадр презентації, що може містити в собі заголовок, текст, порядковий номер, графіку, діаграми, наявність колонтитулів, фон і т.д. 

Номер слайду 8

Об’єкти, що можуть розміщуватися на слайдах. Напис. Малюнок. Таблиця. Діаграма. Відеофільм. Аудіозапис. Гіперпосилання

Номер слайду 9

Мультимедія - одночасне використання різних форм представлення інформації: тексту, графіки, відео фрагментів, анімації та звуку. 

Номер слайду 10

Домашнє завдання. Прочитати параграф 24 підручника (ст. 190 - 198)Відповісти на такі запитання (ст. 195): Поясни, що таке презентація. Які презентації ти бачив у школі? Наведи приклад. Які об’єкти розміщують на слайдах навчальних презентацій?Як можна керувати показом слайдів у презентаціях?Чим комп’ютерна презентація відрізняється від збірки малюнків?

Номер слайду 11

Дякую за увагу!Підготувала Вчителька Привітівської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Софійчук Наталія Дмитрівна

pptx
Додано
25 квітня 2020
Переглядів
1665
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку