Онлайн-сервіси для ефективної взаємодії вчителя та школярів на уроках інформатики в умовах НУШ

Про матеріал
Одним із головних інструментів успіху нової української школи є наскрізне застосування інформаційно-цифрових технологій в освітньому процесі. Сучасний вчитель має навчитися створювати та використовувати мультимедійний та інтерактивний контент, щоб зацікавити цифрове покоління учнів. Пропоную огляд найбільш, на мій погляд, простих, ефективних та безкоштовних (частково безкоштовних) web-сервісів для створення мультимедійного, інтерактивного контенту для комунікації, спільної роботи, візуалізації та гейміфікації навчання. Ці прості у використанні застосунки відкривають для вас чимало можливостей.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Онлайн-сервіси для ефективної взаємодії вчителя та школярів на уроках інформатики в умовах НУШ Учитель інформатики Райгородоцької ЗОШ І-ІІІ ступенів. Зима Ганна Степанівнаannastzyma@gmail.com, 0504781705

Номер слайду 2

Одним із головних інструментів успіху нової української школи є наскрізне застосування інформаційно-цифрових технологій в освітньому процесі. Сучасний вчитель має навчитися створювати та використовувати мультимедійний та інтерактивний контент, щоб зацікавити цифрове покоління учнів.

Номер слайду 3

За допомогою сучасних web-сервісів педагогічні працівники можуть легко та швидко створювати різні ситуації та інтерактивні завдання для активної взаємодії з учнями.

Номер слайду 4

Пропоную огляд найбільш, на мій погляд, простих, ефективних та безкоштовних (частково безкоштовних) web-сервісів для створення мультимедійного, інтерактивного контенту для комунікації, спільної роботи, візуалізації та гейміфікації навчання. Ці прості у використанні застосунки відкривають для вас чимало можливостей.

Номер слайду 5

Інтерактивний плакат. Genially (https://genial.ly)Thinglink (https://www.thinglink.com), Glogster (http://edu.glogster.com) -web-сервіси для створення інтерактивних плакатів - електронних навчальних плакатів, що мають інтерактивну навігацію, яка дозволяє відобразити необхідну інформацію: графіку, текст, звук, відео.

Номер слайду 6

Ментальні карти, карти пам'ятіMindmeister (https://www.mindmeister.com)Spiderscribe (https://www.spiderscribe.net/) web-сервіси для створення карт пам’яті, ментальних карт, дають змогу організувати інформацію так, щоб мозку було максимально легко працювати знею. У вузлах карти можуть міститися: простий текст, картинка (jpg, png), дата (календар), карта (Google. Map), або прикріплений файл. Можливий експорт до jpg і png. За допомогою технології майндмеппінг можна навчитися мислити абсолютно по-новому, використовуючи потенціал обох півкуль мозку.

Номер слайду 7

Анімоване відео. Powtoon.com (https://www.powtoon.com) Sparkol Video. Scribe (https://www.sparkol.com/) web-сервіси для створення анімаційних роликів, інтерактивної інфографіки, презентацій та відеосрайбінгу. За допомогою скрайбінгу можна швидко привернути увагу слухачів, забезпечити їх додатковою інформацією та виокремити головні моменти доповіді.

Номер слайду 8

Віртуальна дошка. Linoit.com (http://linoit.com/)Padlet.com (https://padlet.com)віртуальна дошка на яку можна прикріплювати фото, файли, посилання на сторінки інтернету, замітки. Стіна може модеруватися кількома учасниками, доступ для читання і редагування, може використовуватись для сумісного доступуну.

Номер слайду 9

Швидке оцінювання. Kahoot (https://kahoot.com)додаток для освітніх проектів. З його допомогою можна створити тест, опитування, навчальну гру або влаштувати марафон знань. Додаток працює як в настільній версії, так і на смартфонах. Plickers (https://get.plickers.com)додаток, що дозволяє миттєво оцінити відповіді всього класу і спростити збір статистики. Вчителі зможуть заощадити свій час за допомогою QR-кодів.

Номер слайду 10

Створення коміксів. Storyboardthat (https://www.storyboardthat.com/)сервіс був створений для допомоги вчителям - прості комікси і інфографіки дають можливість пояснити той чи інший матеріал наочно і ефективно. Однак сервіс може бути використаний в якості медіа, як в повсякденній роботі, так і для проведення навчальних заходів.

Номер слайду 11

Вчимося програмувати. Studio.code (www.studio.code.org/)це захоплююча платформа для навчання основам програмування. Це і вступний 20-годинний курс з інформатики та три курси для самих маленьких. Завдяки ігровій формі і наявності відомих комп'ютерних героїв навчання програмуванню буде однаково цікаво абсолютно всім! І це абсолютно безкоштовно!

Номер слайду 12

Самоосвіта вчителя. Онлайн курс "Додатки Google в освітній діяльності ". Антоніна Букач.учасники зможуть познайомитися й отримати практичні навички роботи в середовищі Google Клас. Представлені інструменти будуть розглянуті з практичної точки зору й реалізації для вирішення конкретних освітніх задач. Сертфікат на 60 годин. Онлайн-курс для вчителів «Бери й роби».це онлайн-курс, в основі якого — практичні інструменти. З їх допомогою ви зможете урізноманітнити свої уроки й змінити їх форму, а часом і зміст.

Номер слайду 13

Дякую за увагу!

pptx
Додав(-ла)
Зима Анна
Додано
27 квітня 2020
Переглядів
3596
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку