Комплекс вправ для покращення стану опорно - рухової системи.

Про матеріал
1. Вихідне положення - Стоячи або сидячи. Нахилити голову вперед до торкання підборіддям грудей, потім відхилити голову назад до межі. Повторити по 10 разів в кожну сторону. 2. Вихідне положення - Стоячи або сидячи. Нахилити голову спочатку вліво, а потім вправо кожен раз до торкання вухом плеча. Повторити по 10 разів в кожну сторону.
Перегляд файлу

Комплекс вправ для покращення стану опорно - рухової системи.

  1. Вихідне положення  - Стоячи або сидячи. Нахилити голову вперед до торкання підборіддям грудей, потім відхилити голову назад до межі. Повторити по 10 разів в кожну сторону.
  2. Вихідне положення  - Стоячи або сидячи. Нахилити голову спочатку вліво, а потім вправо кожен раз до торкання вухом плеча. Повторити по 10 разів в кожну сторону.
  3. Вихідне положення  - Стоячи, руки на поясі або вздовж тулуба. Кругові, обертання головою вліво і вправо по 10 разів в кожну сторону. Цю вправу можна виконувати і сидячи.
  4. Вихідне положення  - Стоячи або сидячи. Зчепити руки в замок на потилиці і нахиляти голову вперед, намагаючись торкнутися підборіддям грудей і допомагаючи собі зчепленими руками. Виконати 15 разів. Вправу потрібно виконувати так, щоб відчути натяг м'язів попереку.
  5. Вихідне положення  - Стоячи або сидячи. Розвести руки в сторони і робити ними кругові рухи вперед і назад по 10 разів в кожну сторону.
  6. Вихідне положення  - Лежачи на лаві. Лягти спиною на лаву так, щоб голова знаходилася на краю лави, і витягнути руки вгору. Постаратися дістати руками підлогу за головою і повернути їх потім у вихідне положення. Виконати 10-15 разів.
  7. Вихідне положення  - Стоячи. Встати на відстань 80-100 см від столу, поклавши на нього кисті рук, і робити нахили вперед до межі, повертаючись потім у вихідне положення. Ступні ніг при цьому повинні залишатися на місці. Виконати 10-15 разів.
  8. Вихідне положення  - Стоячи. Зробити 10-15 присідань. Можна при цьому триматися руками за кришку столу або інший добре закріплений і зручний предмет.
  9. Вихідне положення  - Стоячи, ноги розсунути ширше в сторони. Не згинаючи колін, постаратися дістати руками поперемінно носок то правою, то лівою ноги. Зробити по 10 разів в кожну сторону. Вправу можна виконувати сидячи і розвівши ноги в сторони.
  10.                    Вихідне положення  - Стоячи, ноги на ширині плечей. Піднятися на носки і повернутися у вихідне положення. Зробити 15-20 разів. Якщо хворому важко стояти, цю вправу можна виконувати, сидячи і впираючись носками ніг в стіну або в іншу перешкоду.
  11.                    Вихідне положення  - Лежачи на спині. Підтягти п'яти до сідниць так, щоб гомілки ніг стали перпендикулярні підлозі, і витягнути руки вгору. Нахиляти одночасно руки вліво, а коліна вправо до межі, а потім - руки вправо, а коліна вліво. Вправу виконувати по 10 разів в кожну сторону.
  12.                    Вихідне положення  - Те ж. Підтягувати, обнявши руками, коліна і намагатися дістати їх лобом, а потім випрямляти тулуб. Повторити 10-15 разів.
docx
Додано
17 січня 2022
Переглядів
575
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку