Кондитерський аерограф

Про матеріал
Презентація з предмету Обладнання та устаткування, на тему "Кондитерський аерограф"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Кондитерський аерограф. Аерографія – техніка створення малюнка за допомогою потоку фарби, яка надходить під тиском стисненого повітря. З допомогою аерографа на кондитерких виробах можна створювати унікальні картини з чіткою деталізацією і градієнтними переливами.

Номер слайду 2

У чому ж перевага аерографії порівняно з іншими техніками фарбування?Аерографію можна використовувати при виготовленні будь-яких кондитерських виробів, які вимагають фарбування. Головна перевага аерографії - це те, що фарбування відбувається за лічені секунди. Вам більше немає необхідності витрачати години на фарбування та прибирання після цього. Тим самим, ви економите купу свого часу.

Номер слайду 3

Що таке кондитерський аерограф. Головний принцип роботи будь-якого аерографа полягає в рівномірному дрібнодисперсному розпиленні фарби під тиском повітря. Основний вузол інструменту (найчастіше його називають «пістолет» або «пульт») виглядає як велика металева ручка з колбою для фарби, соплом і кнопками. Компресор і трубка подачі повітря можуть йти в комплекті або продаватися окремо. В теорії, аерограф в магазині техніки можна використовувати для фарбування тортів. Але це не зовсім так, оскільки для цієї мети потрібно підібрати певні параметри. Щоб не помилитися, варто купувати кондитерський аерограф в спеціалізованому магазині для кондитерів, весь асортимент якого за замовчуванням розрахований на використання в кулінарній справі. Або ж підберіть аерограф самостійно, орієнтуючись на його характеристики: Розмір сопла. Оптимальний діаметр - 0,3-0,5 см. Менша сопло буде забиватися, а більше давати неоднорідний фініш. Потужність компресора. Для кондитерів підійде пристрій малої або середньої потужності. Спосіб управління (регулювання тиску і подачі фарби). Буває залежний і незалежний, для новачків краще вибрати перший варіант.

Номер слайду 4

Чи Легко керувати аерографом?Так, кожен може освоїти аерографію. При виконанні аерографії на кондитерських виробах слід звертати увагу на 2 моменти: це те, наскільки ви близько/далеко тримайте аерограф щодо виробу та наскільки ви відхиляєте тригер назад (подача матеріалу). Ці два моменти найкраще відпрацьовувати просто на листку паперу. Необхідно стежити за тим, що б шар фарби був не дуже товстим і не було потьоків. Так само можна використовувати трафарети при роботі з аерографом.

Номер слайду 5

А тепер розглянемо, які ж бувають набори кондитерів для аерографії і чим вони відрізняються. Варіант №1. Почнемо з самого мінімального та оптимального комплекту кондитера для аерографії для роботи з харчовими фарбами. Це повинен бути аерограф з верхнім завантаженням матеріалу (бачок приблизно 2-7 мл) з соплом діаметром 0,3 мм і компактний настільний миникомпрессор з потоком повітря 10-13 л/хв. Наприклад, рекомендуємо розглянути ось такий набір AS-200 B/BD-130 Компактний миникомпрессор Fengda з автостопом з подачею повітря 13 л/хв AS-200 B з регулюванням потоку повітря забезпечить вам стабільний повітряний потік. А надійний аерограф Fengda подвійної незалежної дії з верхнім завантаженням матеріалу з різьбовим соплом 0,3 мм BD-130 з регулятором подачі фарби - рівномірний розподіл красящегося матеріалу. Цей набір досить простий в роботі. Просто необхідно з'єднати аерограф з компресором з допомогою гнучкого гумового шланга 1/8 -1/8 1,8 м, включити компресор, залити потрібний колір у чашу для матеріалу та створюйте свої власні шедеври. Цей набір ідеально підходить для всіх, починаючи від новачків і закінчуючи просунутими фахівцями.

Номер слайду 6

Варіант №2. Так само, гідним помічником кондитера може бути ось такий набір AS-18-3/BD130 Цей набір оптимально укомплектований всім необхідним для виконання аерографії на кондитерських виробах з допомогою харчових фарб. У цьому варіанті для роботи з аерографом передбачений більш потужний миникомпрессор Fengda AS-18-3 (23 л/хв) . Поршневий, безмасляний, з одним циліндром. Найбільша класична і надійна модель з лінійки представленої. На выходе данного компрессора установлен редуктор с влагоотделителем, что позволяет регулировать давление воздуха подаваемого на аэрограф, а также очищать его от влаги, которая крайне нежелательна при работе. Также на компрессоре установлен автоматический регулятор давления, который включает/выключает компрессор в зависимости от расхода воздуха. Низкий уровень шума позволяет использовать компрессор как в домашних условиях, так и в других местах, где требуется относительная тишина. В поршневой системе не используется никаких смазывающих материалов, что значительно упрощает его обслуживание. Миникомпрессор обладнаний підставкою для аерографа. Аерограф в цьому наборі такий же як і в першому варіанті: BD-130 Fengda подвійної незалежної дії з верхнім завантаженням матеріалу з різьбовим соплом 0,3 мм.

Номер слайду 7

Варіант №3. Ще останнім часом дуже популярна техніка, яка дозволяє розфарбувати поверхню торта або тістечка маслом какао фактурою велюру. Для цієї техніки необхідні досить потужний компресор і аерограф з більшим діаметром соплом. Наприклад, підійде такий варіант AS186/TG182 N (0.7)У набір входить:1) Мощный одноцилиндровый поршневой компрессор с ресивером AS-186 с ресивером 3 л. Расход воздуха в минуту: 23-25 л / мин. Есть функция автоматической остановки, которая срабатывает при достижении компрессором давления 4 атм. Предохранительный клапан: автоматически выпускает давление воздуха, когда давление превышает допустимый предел. Объем ресивера: 3 л. Комплектация: манометр с регулятором давления; воздушный фильтр Размер выходного штуцера - 1/8" BSP Вес: 5 кг 2) Шланг 1,8 м 3) Аэрограф подвійної дії з нижнім завантаженням матеріала з сопла 0,7 мм TG182 N

Номер слайду 8

Які барвники використовувати для аерографа?В ідеалі потрібно брати спеціальні харчові барвники для аерографа. Вони поставляються в готовому розведеному вигляді і дають рівномірний насичений колір навіть при покритті в один шар. Коштують вони, правда, дорожче, і в палітрі може не знайтися потрібного відтінку. Доступна альтернатива - звичайні гелеві або порошкові харчові фарби. Перед використанням їх потрібно розвести водою або горілкою (у другому випадку покриття швидше висохне). Будьте обережні, якщо плануєте використовувати харчовий барвник кандурин - його можна застосовувати тільки в аерографії з соплом 0,4-0,5 см, попередньо розбавивши спиртом в пропорції 3: 1.

Номер слайду 9

Як фарбувати десерти за допомогою аерографа?Перед тим, як пофарбувати торт аерографом, потренуйтеся на звичайному аркуші паперу. Вам необхідно відрегулювати подачу фарби і тиск повітря, зрозуміти, чи правильно розлучений барвник. Спостерігайте, як змінюється якість покриття в залежності від нахилу аерографа і відстані, на якому ви розпилює фарбу. Підібравши оптимальну техніку нанесення, можна приступати до фарбування. Не забудьте захистити підкладку торта і навколишні предмети від випадкового фарбування. Покривати поверхню торта можна рівномірним шаром або робити красиві переходи (градієнти) від світлого до темного. Для створення орнаментів використовуйте спеціальні шаблони

Номер слайду 10

Як доглядати за інструментом?Щоб аерограф справно служив і не «плювався» через забите сопло, його необхідно регулярно мити. Розібратися, як чистити аерограф, зовсім не складно. Після кожного використання, а також між зміною кольору, його необхідно промивати: набрати в колбу звичайну воду і розпорошувати її до тих пір, поки з сопла не йтиме прозора рідина без домішок фарби. Періодично, особливо в разі активного використання, аерограф бажано розбирати повністю і ретельно промивати деталі під проточною водою.

Номер слайду 11

Про харчовому принтеріВ наш час принтери можна зустріти не тільки в офісах і копицентрах, але і в кондитерських майстерень. Тільки спеціальні харчові. Використовують вони повністю їстівні чорнило і таку ж папір. Харчова різновид принтера - плоттер - це той же струменевий принтер, тільки перекваліфікований для роботи з їстівними расходниками. Неправильно припустити, що будь-струминне МФУ можна самим переробити в кондитерський принтер, заправивши його харчовими чорнилами. Елементи харчових принтерів спеціально заточені під роботу з їстівними матеріалами. Як сам пристрій, так і чорнило, картриджі, папір повинні обов'язково відповідати вимогам Госту, бути сертифікованими, інакше робота з ними буде вважатися незаконною - якщо ви збираєтеся використовувати принтер не для себе, а для виготовлення виробів на замовлення.

Номер слайду 12

Друк на харчовому принтеріДрук на харчовому плоттері - це та ж робота струменевого принтера: подається папір, на неї через мікроотвори (дюзи) вбрызгиваются крапельки чорнила, створюючи текст, зображення. Використовують всі моделі кондитерських принтерів за схожою схемою: Пристрій включають, під'єднують до ПК. Заправляють картриджі принтера харчовими чорнилами або ж переконуються в наявності останніх. У задній лоток подачі плоттера завантажують харчовий папір - акуратно, щоб не зламати її, стежачи за тим, щоб листочки не склеїлися між собою. Вибирають на комп'ютері текст або картинку для їстівного зображення і ставлять її на друк. Важливо встановити максимальний дозвіл для файлу (не менше 1600х1200 пікселів при мінімальній вазі 4-3 Мб). Після того, як принтер впорається з роботою, з його лотка дістають їстівну роздруківку і застосовують для прикраси вироби.

Номер слайду 13

Папір для плотера. Кондитерам пропонується три види паперу для харчових принтерів: Вафельна . Найдоступніша і поширена. Вона несмачна, при її виготовленні використовується крохмаль, вода і олія. Колір - білий, сіруватий, пісочний. За структурою буває як пористої, так і матовою. Цукрова . Вважається матеріалом преміум-класу. Її поверхня біла, на смак вона сладковата. Відрізняється більшою гнучкістю і гарною передачею кольору - на ній виходять більш насичені і контрастні знімки. Шоколадна (шокотрансфер). Її відрізняє спеціальне напилення - "переводілкі" для друкування зображення на шоколадний торт.

Номер слайду 14

Який вибрати папір?У підсумку можна легко зробити вибір, що краще саме для вашого випадку — їстівна друк на цукрових або вафельної папері: Вам потрібна цукровий папір, якщо важлива яскравість і соковитість їстівної харчової друку. Якщо використовуєте декор для ніжного крему, желейного торта або чізкейку, вибирайте цукровий папір, так як вона максимально міцна. Друкуєте невелику картинку, яку плануєте потім вирізати краще купити тонку вафельну папір. Якщо вам потрібно домогтися приглушених тонів або отримати зображення з неяскравим фоном, то слід придбати вафельну папір. Цукровий папір стане відмінним рішенням для їстівної друку льодяників або з пряників.

Номер слайду 15

Особливості використання харчової друку Надзвичайно важливо правильно зберігати надруковану на папері для харчової друку картинку. У випадку з цукровими листами є наступні особливості: Цукровий картинку для торта важливо упакувати в герметичний пакет. Це потрібно для того, щоб уникнути висихання. В іншому випадку картинка буде крихкою і твердою. У таких пакетах картинки допустимо зберігати лише 2-3 дні. Далі вона почне поступово засихати і втрачати свої характерні властивості. Можна зберігати цукрові листи з зображеннями в сухому і темному місці. Найбільш підходяща для цього температура — +25 °С. При цьому не можна допускати попадання прямих сонячних променів. Також не можна перегинати листи. Зберігати зображення цукрових аркушів в холодильниках неприпустимо. Нарізати листи або вирізати картинку, рекомендовано виключно прямо перед укладанням на торт. На аркушах обов'язково є захисний шар. Краще різати разом з ним, а вже потім знімати. У разі зберігання вафельних картинок рекомендації наступні: Зберігати необхідно в темному і сухому місці. Відповідна температура — +25 °С. Оберігайте даний матеріал від прямих сонячних променів. Листи з зображеннями бояться навіть невеликих перегинів. Не допускайте попадання на виріб води або конденсату.

Номер слайду 16

Актуальні моделіПодивимося на найбільш поширені моделі кондитерських принтерів: Харчової принтер Canon "Торт 3" . Його популярність пояснюється прийнятною вартістю, простотою в експлуатації, економічністю при друку, легкістю чищення і заправки, наявністю всіх необхідних сертифікатів. "Торт 3" - це переоснащений паперовий струменевий принтер. В комплекті до нього йдуть також спеціальні антибактеріальні картриджі для чищення пристрою. Epson Decojet Revolution . Модель була вдосконалена італійськими майстрами, що і пояснює більш високу ціну. Це вже не перероблене струминне МФУ, а техніка, спеціально розроблена для кондитерських. Його опція "безперервна подача чорнила" допомагає значно економити на друку. Dolcina . Ця італійська розробка дозволяє друкувати не тільки на харчовій папері, але і на будь-якій поверхні, чия висота не більше 12 см - торти, тістечка, печиво, вафлях і т. д. Площа виробу не повинна бути більше 40х60 див.

Номер слайду 17

Якими бувають принтери, як поділяються за принципом нанесення малюнку–Усі харчові принтери відрізняються один від одного передусім механікою. Перші – це принтери зі столом, який рухається. Використовують їх переважно у невеликих кондитерських, або удома. Принцип дії таких плотерів доволі простий: на рухомий стіл кладуть будь-який виріб (торт, макарун, тощо), він заїжджає з продуктом під принтер, де безпосередньо і наноситься малюнок. Мінуси цієї механіки – це великі амортизаційні витрати, що становлять майже 15%, порівняно з принтером. У деяких дешевих моделей амортизаційні витрати подекуди становлять і 20%. Ще одним варіантом є принтер, який рухається зверху: тобто робоча поверхня зафіксована, туди ставлять кондитерський виріб і принтер, який рухається зверху, наносить малюнок на виріб. Продуктивність цих принтерів значно вища, наприклад, за 12 год зміни він може задекорувати понад 2 тис пряників діаметром 10 см, а амортизаційні витрати становлять лише 3%. Під час друку рухається стіл. Під час друку рухається принтер

Номер слайду 18

Який принцип роботи принтерів та які основні проблеми, що виникають при роботі з ними?Принцип роботи усіх моделей принтерів практично однаковий. Існує єдина відмінність від роботи офісного принтера – не потрібно завантажувати папір. Усі моделі кондитерських принтерів працюють за аналогічною схемою: подається будь який продукт, а на нього через мікроотвори спрямовують крапельки чорнила, які утворюють текст чи певне зображення.Єдиною проблемою, яка доволі часто виникає при роботі з цим принтером – це забивання фарбами друкуючих головок. Як часто забивається принтер? Це залежить від якості чорнила, температури у приміщенні і частоти друку. Що частіше замовник буде друкувати, то менша ймовірність забивання головки.

Номер слайду 19

На які вироби можна наносити малюнок?За допомогою принтерів можна наносити малюнок практично на всі вироби, поверхня яких є гігроскопічною. Якщо, скажімо, йдеться про виріб, вкритий масляним кремом, то тут не вдасться якісно нанести малюнок, оскільки цей крем погано поглинає чорнило, а відтак малюнок не буде чітким. Якщо ми говоримо про айсинг на пряниках, на рослинних вершках, на шоколадній глазурі (за умови її попередньої підготовки – нагрівання), то тут якість друку буде відмінною, малюнок буде якісним і чітким.

Номер слайду 20

Майбутнє харчової друку - в 3 DХарчовими 3 D принтери цікавлять не лише підприємців та кухарів, які бажають епатувати клієнтів — на пристрої звернули увагу навіть фахівці NASA, які планували використовувати їх для постачання астронавтів продуктами. Інтерес до тривимірного харчового друку пояснимо - з кожним роком виробники випускають нові моделі, що відкривають все більші перспективи для власників 3 D принтерів. Як працює і види пристроїв. Принцип роботи харчового принтера 3 D аналогічний звичайному струменевому принтеру. Відмінність полягає лише в тому, що замість простих картриджів із чорнилом у харчовому 3 D принтері використовуються картриджі з харчовими барвниками. Пам'ять пристрою дозволяє зберігати безліч рецептів. Щоб надрукувати потрібну страву, потрібно просто вибрати збережений рецепт і натиснути на кнопку. Після того, як страва відправлена до друку, принтер почне викладати інгредієнти пошарово на робочу поверхню або прямо на тарілку. Надруковане блюдо можна відправити охолоджуватися в холодильник або запікати в духовці.

Номер слайду 21

Види Незважаючи на те, що технологія харчового тривимірного друку є наймолодшою ​​в області 3 D моделювання, вона динамічно розвивається та вдосконалюється відразу в кількох напрямках. Харчові 3 D принтери мають суттєві відмінності та поділяються на кілька видів:3 D принтер харчової екструзійного типу - цей вид пристроїв шар за шаром вичавлює їстівну масу на робочу поверхню аж до повного формування страви. Роботою принтера управляє комп'ютер, на якому і знаходиться тривимірна модель об'єкта та рецепт страви. Сам принтер, як і його струменеві аналоги, влаштований дуже просто - він складається зі столу та друкувальної голівки. Головка рухається трьома осями координат, а всередині неї розміщений екструдер для нагрівання суміші. Екструдер є основним елементом принтерів екструзійного типу. Інгредієнти для друку заповнюють спеціальний шприц, який поміщають в друкуючу голівку. Істотний мінус даного виду пристроїв - чим складніша за складом та колірною гамою модель, тим частіше доведеться зупиняти друк та замінювати шприц. До принтерів екструзійного типу відноситься Chokola 3 D - пристрій дозволяє працювати з шоколадом та пастоподібними інгредієнтами. Зверніть увагу! Чим менший діаметр сопла, через яке видавлюється сировина, тим акуратнішим, точнішим і реалістичнішим буде надрукована страва.

Номер слайду 22

3 D принтер харчової карусельного типу — незважаючи на те, що головним робочим елементом принтерів цього виду є екструдер, такі пристрої називаються карусельними через механізм подачі сировини. Карусельний 3 D принтер обертає над робочою поверхнею ємності із сировиною, вибираючи потрібний інгредієнт і видавлюючи вказане в рецепті дозування продукту. Зовні принтер справді нагадує своєрідну карусель — ємності із продуктами у повільному темпі обертаються над столом. У основі харчового 3 D принтера карусельного типу може зберігатися майже необмежену кількість рецептів, а його використання не потрібні спеціальні навички. Все, що потрібно від користувача, просто натиснути на кнопку і запустити друк. Карусельний принтер самостійно дозує сировину, по черзі вичавлюючи харчову суміш із потрібної ємності. Залежно від моделі пристрою ємностей може бути від 4 до 16 штук. Авторський продукт фірми Martha Stewarts Crafts – карусельний принтер Cricut Cake допоможе створити оригінальне печиво чи прикрасу для святкового пирога. Власнику принтера достатньо натиснути кнопку запуску — все інше Cricut Cake зробить самостійно. У комплекті до пристрою поставляється велика кулінарна книга з ідеями створення справжніх їстівних творів мистецтва.

Номер слайду 23

Що можна зробити за допомогою харчового 3 D принтера?Широкий асортимент інгредієнтів, які підходять для роботи з тривимірними пристроями, дає можливість створювати практично будь-які об'ємні моделі – масштаб обмежується лише фантазією користувача. За допомогою харчового 3 D принтера можна створювати фігури будь-якої складності, які нададуть навіть простому торту дизайнерського вигляду. Тривимірні моделі нареченого та нареченої чи будь-якого винуватця урочистості; маска-зліпок із шоколаду; літаки, машинки та персонажі мультфільмів на тортах для дітей; об'ємні букети; їстівні фігурки; оригінальні написи та логотипи компаній – все це можна надрукувати на харчовому 3 D принтері. Саме тому такі пристрої набирають все більшої популярності в hand made кондитерських — ексклюзивні вироби приваблюють клієнтів та підкреслюють професіоналізм творця.

Номер слайду 24

Яка сировина використовується для друку?Як сировина для тривимірного їстівного друку можуть використовуватися такі інгредієнти:шоколад без домішок та добавок та шоколадна крихта; харчова мастика; цукор; сиркова маса; паштети з риби, м'яса та печінки; сир; пасти з овочів та фруктів; борошно; харчові барвники та смакові добавки. Цей список можуть продовжити і незвичайні інгредієнти – в інструкції до кожного харчового 3 D принтера додається докладний перелік продуктів, які можна використовувати в роботі пристрою. Ринок харчових 3 D принтерів стабільно зростає, пропонуючи споживачеві все ширший асортимент пристроїв із зручним та зрозумілим інтерфейсом. Більшість принтерів призначені для друку шоколадних і цукрових фігурок, але є й професійніші пристрої, які коштують на порядок дорожче, зате їх придбання відкриває широкий обрій можливостей для свого власника. Не варто нехтувати деталями — ми впевнені, що клієнти цінують індивідуальний підхід та креативність, а тому харчовий 3 D принтер стане в нагоді як у кав'ярні чи домашній кондитерській, так і у великому виробництві чи ресторані.

Номер слайду 25

Викорастані джерелаhttps://kondishop.com.ua/ua/blog-ua/yak-koristuvatisya-konditerskim-aerografomhttps://spektr-v.com.ua/ua/a343949-konditerskij-aerograf-chto.htmlhttps://harch.tech/2021/11/19/nenko/https://hi-news.pp.ua/kompyuteri/5383-printer-harchovoyi-mozhlivost-model-komplektuyuch-nnovacyi.htmlhttps://zolotoytrufel.com/ua/a404760-vse-sedobnoj-pechati.htmlhttps://vektorus.ru/blog/pischevye-3d-printery.html

pptx
Додано
20 березня
Переглядів
275
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку