Конкурс "Дерево родинне"

Про матеріал
Дана презентація містить матеріали на конкурс "Нехай квітує дерево родинне". Матеріали підготовлені учнем та його батьками.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Беївський навчально – виховний комплекс: Беївська загальноосвітня школа I-III ступенів – Беївський дошкільний навчальний заклад. Липоводолинської районної ради. Сумської області Матеріали на районний конкурсдерев – родоводів«Нехай квітує дерево родинне»Підготувавучень1 класу. Беївського НВК. Керівник: Цибуліна Аріна Вікторівна

Номер слайду 2

Рід – це низка поколінь, які походять від одного предка. Родовід – це історія поколінь певного роду. Сім’я – це така спільність людей, яка спирається на шлюбний союз, родинні зв’язки, різноманітні відносини між її членами, які живуть разом і спільно ведуть господарство. Родинне дерево (генеалогічне) – схематичний родовід певної сім’ї чи родини.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Учень 1 класу Беївського НВК. Мені дуже подобається ходити до школи. В школі багато цікавого. Я вже вмію гарно читати та писати. В мене багато нових друзів. Ми залюбки з ними граємося та відпочиваємо. Ми – одна велика родина! Також в мене є сім’я, яка складається з найрідніших людей. Я дуже люблю своїх рідних.

Номер слайду 5

Мета: поглибити уявлення про сім’ю, родину, рід, навчитися складати «родове дерево»; розвивати творчу уяву; виховувати почуття любові й поваги до батьків, родини, гордості за свій рід.

Номер слайду 6

Кожному відомо, що немає на землі ближчої та ріднішої людини, ніж мама. Із перших хвилин життя ми оточені її теплом і турботою. Я хочу розповісти про свою маму, мою найближчу й найріднішу людину. Моя мама – Яковенко Людмила Сергіївна. Народилася 10 квітня 1991 року. Закінчила Капустинську ЗОШ I-III ступенів. Після закінчення школи, продовжила навчання в Сумському державному педагогічному університеті ім. А. С. Макаренка. Моя матуся – чарівниця! Вона робить із звичайного все незвичним. Мані подобається, як вона готує різну смакоту: м’ясні страви, смачні торти, пухкі варенички… Мама є захисницею, вона оберігає мене.

Номер слайду 7

Кожен має свій ідеал. Людина, на яку я хочубути схожим – це мій тато Яковенко Сергій Іванович. Мій татусь завжди готовий прийти на допомогу, бо він розумний, мужній і рішучий чоловік.. Мама говорить, що я схожий на нього. Він народився 9 листопада 1992 року. По закінченню школи, навчався в Сумській школі міліції. Потім працював в МВС в м. Суми. Понад усе мій рідненький татусь хоче, щоб я мав міцні знання. Тато багато зі мною читає та пише. А у вільний час, я з татом люблю подивитися футбол, мультфільми чи просто подихати свіжим повітрям. Я ціную й люблю свого батька. Для мене дуже важливо, щоб на його обличчі завжди була усмішка. Мій тато – найкращий!

Номер слайду 8

Я дуже люблю свою молодшу сестричку, тому хочу вам про неї розповісти. Її звати Ангелінка. Зараз моїй сестричці п’ять років. Вона ходить до дитячого садочка. Ми з нею найкращі друзі. Багато часу проводимо разом. Я її всьому навчаю та допомагаю,. Ми з Ангелінкою ніколи не сваримося,вона ділиться зі мною секретами, і я з нею ділюся секретами. Я дуже люблю її,бо вона для мене як і сестра і найкраща подруга.

Номер слайду 9

Мої бабусіСім'я - це пристань і гавань, Сюди повертаєм знов. Тут постійно чекають. Увага, турбота, любов. Косенко Оксана Павлівна Народилася в селі Велика Лука25 листопада1968 року. Навчалася в Сумському коледжі на швею. Професія швеї важлива і потрібна. Бабусині золоті руки шили гарний одяг. До неї зверталися багато сусідів. Своєю працею вона приносила радість та красу багатьом. Яковенко Тетяна Вікторівна Народилася 17 липня 1966 року. Закінчила Київську ветеринарну академію. Працювала ветеринаром в селі Саї. Ще з дитинства бабуся робила ін’єкції всім іграшковим тваринкам. Тому дитяча мрія бабусі здійснилася. Вона справжній професіонал своєї справи.

Номер слайду 10

Мої дідусіЗ яких доріг, земель, світів - Все знати мусиш ти...І про дідів і про батьків - Вони твої світи. Косенко Сергій Іванович Народився 19 вересня 1966 року. Навчався в Сумському коледжі на електрика. Багато років працював в с. Капустинці за фахом. Я дуже полюбляю нескінченні та цікаві розповіді мого дідуся про енергетику.  На даний момент він працює єгерем в с. Капустинці. Дідусь доглядає за звірами, стежить за полюванням у контрольних або заборонених місцях. Організовує безпечну і зручну обстановку для мисливців. Яковенко Іван Іванович. Народився 3 січня 1966 року. Закінчив Сумський державний педагогічний університет ім. А. С. Макаренка. Працював вчителем фізичної культури в Саївській ЗОШ I-III ступенів . Зараз мій дідусь на пенсії. Та не забуває про свою професію. Я часто звертаюся до нього за допомогою. Дідусь багато тренує мене та вчить бути сильним і здоровим.

Номер слайду 11

Мої прабабусіНехай родина дружна уся. Буде на радість завжди багата!Хай тішаться внуками бабця і дід!Хай тато і мама радіють дитині!Хай буде як дуб, могутній Наш рід,Хай злагода й мир запанують в родиніКосенко Ганна Макарівна. Народилася 5 березня 1942 року. Все своє життя працювала в колгоспі. Вона й зараз не може без роботи… Весь час знаходить собі заняття. Клименко Марія Гнатівна. Народилася 28 серпня 1947 року. Працювала на фермі дояркою. Мені подобається спілкуватися зі своєю прабабусею. Вона розповідає цікавих історій про життя. Прабабуся. Сай Ганна Тихонівна. Мати бабусі Тані(22.12.1936 – 01.03.1999)Прабабуся Яковенко Ніна. Яківна. Мати дідуся Івана(28.02.1938 – 16.01.2020)

Номер слайду 12

Мої прадідусіІ засміялась провесінь: — Пора! —за Чорним Шляхом, за Великим Лугом —дивлюсь: мій прадід, і пра-пра, пра-пра —усі ідуть за часом, як за плугом. Косенко Іван Дмитрович. Батько дідуся Сергія(26.07.1942 – 05.06.2015)Клименко Павло Кирилович. Батько бабусі Оксани(10.08.1937 – 29.09.2009)Сай Віктор Антонович. Батько бабусі Тані22.01.1937 – 06.05.1977 Яковенко Іван Григорович Народився 1 грудня 1934 року. Все своє життя прцював трактористом. Прадідусь для мене взірець в усьому – в праці,в любові до Батьківщини. Прадідусь багато розповідає про босоноге дитинство та важкі повоєнні роки.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

pptx
Додано
6 січня 2023
Переглядів
355
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку