Конспект " Обробка плечових швів"

Про матеріал
Конспект для використання на уроках теоретичного і виробничого навчання професії " Кравець". Доцільно використати при дистанційному навчанні
Перегляд файлу

Конспект на тему: «Обробка плечових швів»

Плечові зрізи спинки для кращого облягання лопаток роблять довшими плечового зрізу пілочки і при з'єднанні припосаджують. Якщо тканина погано спрасовується, то в такому випадку проектують плечові виточки по спинці.  Плечові виточки спинки обробляють до зшивання плечових зрізів.

 При обробці плечових зрізів швом в запрасовку складають спинку та пілочку лицьовими сторонами всередину, вирівнюючи плечові зрізи. Зметують зі сторони спинки з посадкою спинки, відступивши від горловини 1,5-2,0см. і недоходячи до пройми 3,0-4,0см. Ширина шва 1,0 – 1,5 см.

Зшивають плечові зрізи виробу зі сторони пілочки двома строчками, ширина шва 1,0 – 1,5 см. Величина посадки залежить від конструкції деталей та структури тканини.

При з’єднанні плечових зрізів двома строчками вони повинні прокладатися шов в шов або розташовані одна від одної на відстані, яка не перевищує 0,1-0,2 см. Плечові зрізи обметують зі сторони пілочок, спрасовують посадку і запрасовують в сторону спинки.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

При обробці плечових зрізів швом в розпрасовку їх попередньо обметують і після з’єднання розпрасовують.

 

 

 

Для запобігання розтягування плечових швів під час експлуатації, плечові зрізи пілочки проклеюють дублерином зі сторони пілочки. Зшивають плечові зрізи виробу зі сторони пілочки по дублерину, відступивши від його краю 0,1см. Плечові зрізи обметують зі сторони пілочки, спрасовують посадку і запрасовують в сторону спинки.

docx
Додано
21 квітня 2021
Переглядів
2476
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку