Конспект прогулянки з використанням нетрадиційного обладнання "Літні забави"

Про матеріал
Конспект прогулянки з використанням нетрадиційного обладнання "Літні забави" для середнього та старшого дошкільного віку, містить рухливі ігри з використанням нетрадиційного обладнання
Перегляд файлу

Конспект прогулянки
( середня – старша вікова група)
вихователь Кошман Т. П.
«Літні забави»

Вихователь збирає дітей у коло навколо себе.
Бесіда – роздум «За що я люблю літо».
Д. г. «Літо яке?»
Літо – сонячна пора. Вихователь пропонує дітям пограти із сонечком.

Р. г. « Сонечко»

Мета : удосконалювати навички перестрибувати через гімнастичні палиці, діяти за сигналом; виховувати уважність, спритність, дружелюбність.
Обладнання: гімнастичні палиці за кількістю дітей, нетрадиційне обладнання – саморобні гантелі з піском, обруч, аудіозаписи.

Хід гри

 Вихователь розкладає обруч та гімнастичні палиці у вигляді сонця, розставляючи гантелі біля кожної палиці у центрі. Кожна дитина займає місце біля свого промінчика ( гімнастичної палиці) так, щоб пальці ніг торкались її. За сигналом дорослого, доки грає музика діти перестрибують через промінці. Як тільки музика скінчилась кожній дитині треба швидко взяти до рук гантелю, біля якої опинилися. Під час кожного кола гри вихователь забирає по дві гантелі. Діти яким не вистачило їх вибувають з  гри. Переможцем вважається той, хто встигне схопити останню гантелю.
Ускладнення: картки на зміну руху, картки що позначають стрибки на одній нозі ( правій, лівій).

Бесіда з дітьми « Комахи влітку»

Р.г. «Оса»

Мета: удосконалювати навички бігу; розвивати спритність, швидкість.
Обладнання : маска «Оса», аудіозаписи.

Хід гри

За допомогою лічилки діти обирають осу. Вона займає почесне місце. Діти юрбою підбігають до оси та питають: « Оса, оса, а чи ти дуже лиха?», та відповідає: « Як ужалю, так знатимеш! Я не зла, не лиха, а кого хочу, того й зловлю!». Після цих слів оса ловить дітей. Той, кого спіймає, той і перебирає на себе цю роль.
Ускладнення : в момент наближення оси діти  об`єднуються у пари, тоді оса не може їх зловити. Коли оса віддаляється,  перебігають довільно. Мета оси – зловити дитину без пари.

Р.г  «Кільцекид»

Мета: розвивати окомір, координацію рухів, спритність; виховувати бажання грати за правилами, чесно.
Обладнання : кільцекид ( 2 шт)

Хід гри

Вихователь пропонує дітям об`єднатися у дві команди. Кожна команда кидає кільця. Перемагає та команда, яка закинула більше кілець. Гра повторюється 3 рази.

docx
Додав(-ла)
Кошман Тетяна
Додано
18 січня 2022
Переглядів
468
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку