Презентація на тему: "Методи та прийоми корекції поведінки дітей з ООП дошкільного віку"

Про матеріал
В даній презентації надано роз'яснення щодо причин деструктивної поведінки у дітей з ООП дошкільного віку. Також вказані прийоми та методи корекції такої поведінки та позитивні стратегії.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Методи та прийоми корекції поведінки у дітей дошкільного віку з ООП Підготувала: вихователь Панченко М.В.

Номер слайду 2

Поведінка – це активність, спрямована на пристосування до навколишнього середовища і задоволення потреб. Базується на: - мотиві; - цілі (меті); - причині. Поведінка має 4 функції: Уникнення вимог Привернення уваги Досягнення бажаного Аутостимуляція (сенсорна стимуляція).

Номер слайду 3

Прийоми та методи корекції поведінки Заплановане ігнорування; Необумовлена увага; Тайм-аут; Блокування реакції; Економія жетонів (балів); Метод «Рахунок і прохання»; Метод «Піти і вирватись»;

Номер слайду 4

- Перепочинок; - Спрощення завдань; - Скорочення часу занять; - Надавайте завдання повільніше; - Дозвольте дитині вибирати завдання або порядок їх виконання; - Зниження вимог; - Легко, легко, легко, важко; - Перерви за виконання роботи; - Візуальна підтримка, яка підказує обсяг роботи; - «Надкорекція»; - Блокування реакції/рука в руці.

Номер слайду 5

Позитивні стратегії: Акцентуйте увагу на успіхах; Прислухайтеся до дитини; Серйозно ставтеся до страхів і переживань дитини; Продемонструйте дитині, що ви від неї очікуєте.

Номер слайду 6

Дякую за увагу!

ppt
Пов’язані теми
Дошкільна освіта, Інші матеріали
Інкл
Додано
19 січня 2022
Переглядів
669
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку