Урок біології в 10 класі Тема: Вітаміни і Раціональне харчування
Назва вітаміну |
Харчовий продукт |
В1 (тіамін) |
Нежирне м’ясо, зернові, бобові, риба, печінка, яйця, зелень, чорний хліб |
В6 (піридоксин) |
Зернові, овочі, м'ясо, риба, банани, картопля, помідори, шпинат |
В12 (ціанокобаламін) |
Печінка, м’ясо, риба, молочні продукти, яйця, морська капуста |
С (аскорб. кислота) |
Овочі і фрукти, особливо цитрусові, ягоди, полуниці, помідори, молода картопля, зелень |
А (ретинол) |
Вітамін А міститься в риб’ячому жирі, яєчних жовтках, печінці, молоці; провітамін А (β-каротин) -у червоних, помаранчевих, жовтих і темно-зелених овочах |
D (кальциферол) |
Риб’ячий жир, яєчні жовтки, молоко |
К (філохінон) |
Темно-зелені листкові овочі, капуста, свинина і печінка |