16 вересня о 18:00Вебінар: Робота з дітьми, що мають синдром Дауна: цікаво про важливе

Конспект уроку "Британська кухня"

Про матеріал
Методична розробка уроку з іноземної (англійської) мови з теми «Національна кухня Британії»
Перегляд файлу

Професійно-технічне училище № 16

м. Мала Виска

 

 

 

 

 

 

 

Методична розробка уроку

з іноземної (англійської) мови

з теми «Національна кухня Британії»

 

 

 

Картинки по запросу british food

 

 

 

 

 

Підготувалa:

Романенко Вікторія Анатоліївна

викладач англійської мови

 

 

 

2018 р

 

 

Схематичний  план  уроку

1.Початок  уроку. Організаційний момент.                                                   1хв                                       

2.Повідомлення теми, мети уроку.                                                                 1 хв

3. Мовна зарядка. Введення в іншомовне середовище.                               7хв

4. Перегляд відео. Аудіювання.                                                                      13 хв

5. Словникова робота                                                                                       5 хв

6. Говоріння.                                                                                                     3 хв                                            

7.Діалогічне мовлення                                                                                     10 хв   

8. Практичне заняття з етикету                                                                       3 хв

8. Пояснення  домашнього  завдання. Підсумки  уроку.                             2 хв                    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ПЛАН УРОКУ

Професія: «Кухар. Кондитер» 

Тема програми : Професія

Тема уроку: Національна кухня Британії

Мета уроку:

                       навчальна: удосконалити лінгвістичні компетентності учнів, а саме використовувати ЛО по темі «Національна кухня Британії» в усному мовленні, робити замовлення по меню, ставити питання та відповідати на них, сприймати інформацію на слух, використовуючи нові технології.

                         розвиваюча: формувати та розвивати мовленнєву компетентність учнів, висловлювати власну думку про почуте та прочитане, розвивати навички аудіювання, мовлення, читання та письма.

                              виховна: формування поведінкових компетенцій ефективно співпрацювати під час парної та групової роботи, сприяти удосконаленню загальної культури учнів, виховання позитивного ставлення до харчових традицій англомовних країн, виховувати поведінкову модель в закладі харчування.

МЕТОДИЧНА: Використання засобів ІКТ для формування комунікативних навичок учнів на різних етапах уроку  англійської мови.

Тип уроку: урок засвоєння та удосконалення знань, умінь, навичок

Вид уроку: урок-discovery (урок-відкриття)

МЕТОД ПРОВЕДЕННЯ: словесний, наочний, практичний, ігровий.

ОБЛАДНАННЯ ТА НАОЧНІСТЬ:

  • підручник, комп’ютер, проектор, інтерактивна дошка.
  • QR-code з темою уроку та програма зчитування кодів
  • Презентація до уроку.
  • Автентичні відеоматеріали: “Window on Britain”, “Afternoon Tea, “What’s your favourite British Food” та завдання до них.
  • Автентичний аудіоматеріал “Ordering Food”
  • Автентичний наочний матеріал “British Pub Menu”
  • Картка з завданням «Food in Britain».
  • Картка “Ordering Food”.
  • Вправа на платформі Kahoot https://play.kahoot.it/#/k/66fc3a77-190a-4508-bdf8-ad2cab387feb

Вправа на платформі Learningapps https://learningapps.org/display?v=p0b0reis318

 

 

ОЧІКУВАНІ РЕЗУЛЬТАТИ

Учень повинен знати:

-  лексику з теми;        

- правила будови англійського розповідного та питального речення,

- правила читання та перекладу тексту.

Учень повинен уміти:

- давати відповіді на питання учнів та викладача, підтримувати бесіду, складати свої запитання;

- презентувати думки та твердження;

- виконувати тестові завдання;

- отримувати нові знання та застосовувати їх у практичній діяльності;

- сприймати на слух інформацію англійською мовою;

- використовувати ІКТ під час виконання завдань.

Міжпредметні зв’язки: «Страви народів світу», «Технологія приготування їжі»

 

ХІД УРОКУ

I.

підготовка до сприйняття іншомовного мовлення

 

Greeting 

1.  Привітання, організація учнів

Т: Good afternoon! How are you? I hope you are fine.

   What is the day/date today?

   Who is absent today?

   Are you ready for the lesson? So, don’t be afraid, don’t sleep, be active and our lesson will be as cool as usual!

Theme of the lesson

Aim

 

 

2. Повідомлення теми та мети уроку.

T: We have started the topic ”Professions”  with you! To get to know what is our topic today you are to find QR-code and scan it. A litlle quest for you! It can be under the chair, under the table or somewhere on the wall! (Учні шукають та знаходять QR код на якому тема уроку!).

You did it! Congratulations! The topic of our lesson is “British Cuisine» and our aim is to get to remember the words connected with British dishes, and we will learn how to order food in the restaurant or in a British pub.  Is that topic interesting for you? Let’s start our discovery lesson!

Warming up

Group work

3. Уведення в іншомовну атмосферу.

T: Task “Kahoot”.

To warm up and revise vocabulary to the topic “National Cuisine“ let’s take out our phones and play a game on it using the App Kahoot it.  

Look https://play.kahoot.it/#/k/66fc3a77-190a-4508-bdf8-ad2cab387feb.

II.

                         ОСНОВНА ЧАСТИНА УРОКУ

Watching the video

 

 

 

 

 

Vocabulary Practice

 

Filling in

 

 

 

 

 

Answering the questions

 

 

 

 

 

True or False sentences

T: Let’s watch the video “British Food” and do the exercises on the card.

Watching the video “Window on Britain. Food”

 

Look Addition 1.

Food in Britain

Listen and fill in the blanks.

Hi, in this programme, we look at ____________ food. Most people know about roast beef, bacon and eggs, fish and chips. But what do the British really eat? It’s early ___________ in Britain. Milkmen bring milk to people’s houses, usually before _____________. This is the Robinson family at breakfast. And this is the usual breakfast - milk and cereal, ___________ with jam or marmalade, __________ __________, tea or coffee. Mr. Robinson __________ this – the traditional English breakfast – bacon, eggs, sausage, tomato and fried ____________. But people don’t eat it very ________ now. Only four hours to __________.

Lunch and Dinner

  1. What time is lunch in Britain?
  2. How long is the lunch break?
  3. What do people in Britain usually eat for lunch?
  4. Where do you put convenience food? 
  5. What time do people eat dinner?
  6. Which foods do they eat for dinner?

Eating out – True (T) or False (F)

  1. British people like only British food. ___
  2. London has restaurants with food from more than 42 different countries. ___
  3. Thai and Italian restaurants are not popular. ___
  4. Vegetarians don’t eat any meat or fish. ___
  5. Fish and chips are expensive. ___

http://www.youtube.com/watch?v=WeieAdG9NVo

Vocabulary Practice

T: You’ve already got some information about British Food, let’s brainstorm it with the help of the exercise “Matching names of British dishes with its pictures” on  our interactive board

https://learningapps.org/display?v=p0b0reis318

Speaking

Let’s go to the British pub! It’s menu you can see on the screen!

Imagine you are at a restaurant with friends. Look at the food you can buy.

What would you like to eat?

Which burger do you like?

Which pizza do you like?

If you have £30, what will you buy for four people?

Listening

 

 

 

 

Speaking (Dialogues)

T: We are moving to the restaurant! Let’s listen to the dialogue how to order food.

After listening let’s fill in the missing words and make up your own dialogues.

 

Present your dialogues!

 

Afternoon Tea

We have got lots of information about British Cuisine. Now let’s get to know the rules of drinking afternoon tea watching the video

“Afternoon Tea” (2.28)

https://www.youtube.com/watch?v=iXQKtdHNNbQ

III.

ЗАКЛЮЧНА ЧАСТИНА УРОКУ

Homework

Watch the video “What’s your favourite British food?” (1.20) and say what is your favourite food. At home make up your own dialogues at the restaurant.

  Summarizing

2. Підведення підсумків уроку.

Т: Our lesson soon will come to its end, lets summarize what we learn today.

 What do we learn today? What do we remember today? What activities do you like more?

Was it useful for your profession? Have a nice day!

 

doc
Додав(-ла)
Romanenko Viktoriya
До підручника
Англійська мова (9-й рік навчання, рівень стандарту) 10 клас (Карпюк О.Д.)
Додано
14 травня
Переглядів
157
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку