Конспект уроку "Організація і технологія механізованих робіт" за темою «Внесення добрив»

Про матеріал
Апарати для дозування добрив. Дозувальні апарати поділяють на механічні,пневматичні і гідравлічні. Серед механічних найпоширенішими є котушково-штифтові, пружинні, дискові та конвеєрні апарати. Котушково-штифтовий туковисівний апарат використовують на зернових і зерно-трав’яних сівалках.
Перегляд файлу

Внесення добрив

 

Апарати для дозування добрив. Дозувальні апарати поділяють на механічні,пневматичні і гідравлічні. Серед механічних найпоширенішими є котушково-штифтові, пружинні, дискові та конвеєрні апарати.

Котушково-штифтовий туковисівний апарат використовують на зернових і зерно-травяних сівалках. 

Апарати для внесення добрив:

а  котушково-штифтовий; б  тарілчасто-дисковий; в  тарілчасто-скребковий; г  диско- вий; д  конвеєрний; е  пневматичний; є  гідравлічний;

Добрива самопливом надходять із ящика в корпус. Штифтами котушки, яка обертається, вони вигрібаються і спрямовуються крізь лійку в тукопровід. Поворотом рукоятки механізму випорожнення вивільнюють апарат від добрив і встановлюють між штифтами котушки та днищем потрібний зазор, який залежить від розміру гранул та фізико-механічних властивостей добрив.

Тарілчасті висівні апарати з розкидачами у вигляді дисків, скребків, лопатей використовують на посівних і садильних машинах та культиваторах-рослинопідживлювачах з метою широкорядного, гніздового, а також суцільного внесення гранульованих і порошкоподібних мінеральних добрив.

Тарілчасто-дисковий апарат, шар добрив виноситься з банки в щілину між заслінкою та дном тарілки. Розкидачі, які обертаються, спрямовують його двома потоками в роздільну лійку.

Тарілчасто-скребковий апарат використовують на бавовникових культиваторах рослино підживлювачах сівалках.

Дискові апарати використовують для широкорядного внесення гранульованих та порошкоподібних добрив. Їх встановлюють на посівних і садильних машинах, а також на культиваторах-рослинопідживлювачах. 

Конвеєрні апарати використовують для суцільного внесення мінеральних,органічних добрив та їхніх сумішей. Основою цих апаратів є ланцюгово-пруткові(ланцюгово-пластинчасті, ланцюгово-скребкові) конвеєри, які безперервно чи переривчасто переміщуються по дну причепів чи напівпричепів, заповнених добривами.

Пневматичний апарат використовують для суцільного внесення пилоподібних добрив. Він має вигляд розпилювального наконечника коробчастого перерізу із заслінкою на гнучкому армованому рукаві.

Гідравлічні дозувальні пристрої  це розливальні пристрої, які використовують для внесення в ґрунт рідких добрив. 

Розкидальні пристрої використовують на машинах-розкидачах для внесення великих доз(основне внесення) мінеральних та органічних добрив способом суцільного розсіювання по поверхні поля. Загортають добрива в ґрунт плугами,культиваторами, важкими дисковими боронами та ін.

а і б  роторний ( бітерний ) і барабанний для органічних добрив; в  дисковий для мінеральних добрив;

 

docx
Додано
14 квітня 2020
Переглядів
925
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку