Конспект уроку «Розв’язування вправ на всі дії із десятковими дробами»

Про матеріал

Конспект уроку математики 5 клас на тему «Розв'язування вправ на всі дії із десятковими дробами»

МЕТА:

Навчальна: узагальнення і систематизація знань і вмінь розв'язування задач і вправ на всі дії із десятковими дробами;

Виховна: виховувати гордість за свою країну, її культуру та людей.

Розвиваюча: розвивати пізнавальні інтереси дітей, зацікавленість предметом.

Перегляд файлу

Конспект уроку математики 5 клас на тему «Розв’язування вправ на всі дії із десятковими дробами»

МЕТА:

Навчальна: узагальнення і систематизація знань і вмінь розв’язування задач і вправ на всі дії із десятковими дробами;

Виховна: виховувати гордість за свою країну, її культуру та людей.

Розвиваюча: розвивати пізнавальні інтереси дітей, зацікавленість предметом.

ХІД УРОКУ

  1. Сьогоднішній наш урок не простий, він тематичний, тобто приурочений якійсь темі. Тему нашого уроку ми взнаємо розв’язавши усно приклади:

8,27 10 =

0,65

36,50,1=

0.05100=

3.650,01=

8240,01=

5,3610=

7,890,1=

5,36100=

25610=

379100=

3,65

82,7

8,24

53,6

65

5

0,789

0.0356

536,9

3,79

25,6

Р

Є

А

Ч

В

О

Е

Б

Н

Я

Н

 

Відповідь: ЄВРОБАЧЕННЯ

Цікаві факти про Євробачення:

http://tsikave.ostriv.in.ua/images/publications/4/20913/content/eurovision_9.jpgЗа останні три доби в Україну прибули понад 200 учасників «Євробачення». Заходи щодо оформлення учасників пісенного конкурсу «Євробачення-2017» наразі інтенсивно проводять співробітники Державної прикордонної служби на державному кордоні. Протягом трьох діб в Україну прибуло понад 200 учасників та членів команд конкурсу із майже 20 країн світу.

Під час «Євробачення-2017» в Art Hub «Укрінформу» журналістів вчитимуть ліпити вареники та вишивати.

http://tsikave.ostriv.in.ua/images/publications/4/20913/content/eurovision_8.jpgСцена для міжнародного пісенного конкурсу «Євробачення-2017», який пройде у травні в Міжнародному виставковому центрі, готова від 20 квітня. Майданчик для виступу артистів займає 350 квадратних метрів. Загальний розмір сцени для «Євробачення» близько 750 квадратних метрів, висота – 14 метрів, ширина – 70, глибина – 28. Вся фігура важить 30 тонн. Це неймовірне поєднання світлодіодних екранів, прожекторів, керованих приладів.

http://tsikave.ostriv.in.ua/images/publications/4/20913/content/eurovision_10.jpgСцена «Євробачення-2017» має жіночий дизайн. Кожного року на «Євробаченні» чергується чоловічий дизайн сцени із жіночим. Цього року сцена у Міжнародному виставковому центрі має жіночий дизайн. Про це сайту «Суспільне мовлення» в інтерв’ю сказав заступник виконавчого директора - з технічних питань Дирекції «Євробачення» Роман Керик.
«Якщо подивитися на фотографії сцен різних років, дуже важко знайти схожі дизайни. Є така особливість, що кожного року чергується чоловічий дизайн із гострими кутами і жіночий з округлими формами. У 2016 році у Стокгольмі сцена мала чоловічий холодний дизайн. Це були прямокутники, які рухалися. Цього року жіночий дизайн, який огинається. Ця сцена для мене у першу чергу символізує природу, де не знайдеш правильних ліній. Ця природна фігура м’яка, немає жодного гострого кутика», – сказав Роман Керик.
Він додав, що чергування чоловічого і жіночого дизайну сцени є однією з традицій «Євробачення», які ніколи не оголошуються.

Цhttp://tsikave.ostriv.in.ua/images/publications/4/20913/content/eurovision_11.jpgього року дизайн сцени розробляв Флоріан Відер із Німеччини. Він був дизайнером трьох сцен для міжнародного пісенного конкурсу, в його портфоліо – сцени «Євробачення» у Дюссельдорфі у 2011 році, Баку в 2012 році та Відні у 2015 році, а також такі проекти, як талант-шоу «Х-Фактор» у Великій Британії та США і MTV Video Music Awards.

http://tsikave.ostriv.in.ua/images/publications/4/20913/content/eurovision_12.jpgПредставник Іспанії на Євробаченні-2017 Манель Наварро зробив татуювання українською мовою. Про це він написав на своїй сторінці в Instagram.
"Тепер Євробачення та Україна будуть частиною мене назавжди", – так підписав співак фото, на якому показав своє татуювання, на якому написано "музика" українською мовою.
Манель Наварро – іспанський співак, гітарист і автор пісень, представлятиме свою країну із піснею Do it for your lover. Оскільки Іспанія належить до країн "Великої четвірки", то Наварро потрапляє одразу до фіналу.

 

 

  1. Скільки разів проводився цей пісенний конкурс та скільки він проводився в Україні? Відповідь зможемо знайти розв’язавши приклади.

25,36 + 2,6 -16,01= (62)

3,82+0,4 = (2)

  1. На церемонію відкриття євробачення всі учасники ішли «Червоною доріжкою». Цьогорічна доріжка виявилася найдовшою в історії конкурсу. Вона розташується перед Маріїнським палацом. Щоб знайти довжину доріжки, розв’яжіть задачу.

Знайти довжину доріжки, якщо її ширина 1,5м, а площа полотна -  397,5 . (265м)

  1. Конкурс проводився у 2 етапи, так звані півфінали. Організатори конкурсу вразили усіх присутніх українськими вишивками, а також зуміли перекласти хіти євро бачення на український манер, зумівши показати багатство нашої культури. Скільки учасників усього брали участь у конкурсі і скільки у фіналі дізнаємося розв’язавши рівняння.

2,5 + (х- 7,2) =37,3        (42)

7,2 (у+ 1,2) = 195,84         (26)

 

  1.  

Символом цьогорічного конкурсу обрали намисто. Намисто – одна з найдавніших жіночих прикрас на території України. Численні назви – монисто, буси, коралі, бісери – свідчить про їх довгу історію та велику роль в культурі нашої країни.


Для українських жінок це не просто прикраса, значення намиста глибоко символічне.

Традиція носити намисто сформувалася ще багато століть тому, а це означає, що різноманіття цього декоративного елементу одягу надзвичайно велике. Протягом усієї його історії намисто змінювалося за кольором, формою, матеріалом і навіть за способом носіння. Найперші нашийні прикраси були з кісточок овочів, зерен, скойок (двостулкових молюсків), фруктових плодів гарної форми, а вже згодом їх замінили камінні, металеві та скляні намистинки. Ще пізніше намисто почали виготовляти з дорогих природних матеріалів, таких як корали, бурштин, перли, скло, смальта, гранат. Його могли дозволити собі лише заможні міщанські жінки.

Задача

Для виготовлення коралів рукодільниця використала 23,5 гр чорного бісеру. Білого на 2,5 гр менше, ніж чорного, а червоного стільки скільки білого і чорного разом. Скільки всього грамів бісеру використала рукодільниця для виготовлення коралів?

  1. От і "відгуляло" Євробачення 2017 в Україні.Враження, звісно, абсолютно позитивні. Як і обіцяли все пройшло на надзвичайно високому рівні. Але, попри певні негаразди, Україна ще раз довела свою здатність мобілізовувати всі наявні ресурси і проводити якнайкраще шоу світового рівня!

д\з

У голосуванні за учасників конкурсу Євробачення брали участь 156 людей з Тернополя, 259 – з Вінниці, 589 – зі Львова та 519 із Хмельницького. Скільки в середньому людей з цих міст брали участь у голосуванні?

docx
Додано
28 квітня 2018
Переглядів
742
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку