Конспект заняття з аплікації в середній групі «Зимове диво» (з паперових кульок) (підготувала вихователь Твеленєва М. В.)

Про матеріал
Мета: закріпити навички наклеювати паперові кульки на зображення. Розвивати в дітей творчість, дрібну моторику пальців рук, вміння композиційно розміщувати деталі на аркуші паперу, вміння погоджувати свої дії з роботою однолітків. Виховувати любов до природи, доброзичливе відношення один до одного, вміння взаємодіяти у групі дітей.
Перегляд файлу

Конспект заняття з аплікації в середній групі

«Зимове диво» (з паперових кульок)

(підготувала вихователь Твеленєва М. В.)

Мета: закріпити навички наклеювати паперові кульки на зображення. Розвивати в дітей творчість, дрібну моторику пальців рук, вміння композиційно розміщувати деталі на аркуші паперу, вміння погоджувати свої дії з роботою однолітків.

Виховувати любов до природи, доброзичливе відношення один до одного, вміння взаємодіяти у групі дітей.

Матеріал: паперові кульки: білого, голубого, зеленого, коричневого кольорів, клейстер, пензлі, серветки, репродукції зимових картин, деталі для аплікації: хмарки, дерева, ялинки, фон.

Попередня робота: виготовлення кульок із серветок та гофрованого паперу.

Хід заняття

Бесіда про зиму. Діти яка зараз пора року? А ви любите зиму? За що ви її любите? А в які ігри любите грати взимку? Діти,  чи знаєте ви, що зима теж любить грати, а ще вона любить малювати. Вона намалювала гарні малюнки, але пішов дощ і все змив. Зима дує засмутилася.

Разом з малюнками зима-чарівниця передала нам свої чарівні кульки. Якої вони форми? Якого кольору? Що ми можемо з них зробити? Як ви гадаєте ми зможемо допомогти зимі? Як ми їй допоможемо?

Діти вам цікаво дізнатися, що було намальовано на цих малюнках? Щоб дізнатися, необхідно опустити руку в скриньку і дістати те, що попадеться в руки.

Діти по-черзі опускають руку в чарівну скриньку і дістають деталі для аплікації.

Поліна, що ти дістала зі скриньки? А що дістав Даня? Що намалювала зима на своїх малюнках? Ви згодні допомогти їй відновити свої малюнки? Тоді кладіть свої зображення на стіл і повертайтеся на килимок.

Фізкультхвилинка

У володарки Зими

Трішечки замерзли ми.

Грудень каже: «Пострибай!»

Січень просить: «Присідай!»

Встали — сіли, встали — сіли,

Розігріли наше тіло.

Лютий місяць нагадав:

Час нам братися до справ.

А тепер скажіть кульками якого кольору ми будемо робити ялинки? А хмарки якими будемо робити? А деревця? Хто нагадає як ми будемо наклеювати кульки?

Виконуючи роботу не поспішайте.

Коли ви зробите свою частину всі разом розмістите своє зображення на аркуші, і якщо вам сподобається, приклеїте свої зображення.

Всі зробили свої роботи?

А тепер розміщуйте, так як вам подобається. Всі згодні? Обережно приклеюйте свої роботи.

Які в нас вийшли картини? З чого ми їх робили? Хто нам їх передав? Вам сподобалось? Чим вам сподобалось?

 

docx
Додано
25 січня 2019
Переглядів
12357
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку