Конспект заняття з логоритміки з елементами малювання

Про матеріал
Тема: «Барви літа» Мета: створити у дітей радісний настрій, захоплення і подив від розмаїття барв, кольорів літа. Вчити відчувати характер кольорів і створювати свій образ літа. Удосконалювати композиційні навички: вміння створювати композицію на певну тему ( пейзаж), виділяти головне, встановлювати зв’язки, розташовувати зображення на аркуші паперу. Виховувати акуратність, гарні стосунки.
Перегляд файлу

Конспект заняття з логоритміки з елементами малювання

 

Тема: «Барви літа»

 

Мета: створити у дітей радісний настрій, захоплення і подив від розмаїття барв, кольорів літа. Вчити відчувати характер кольорів і створювати свій образ літа. Удосконалювати композиційні навички: вміння створювати композицію на певну тему ( пейзаж), виділяти головне, встановлювати зв’язки, розташовувати зображення на аркуші паперу. Виховувати акуратність, гарні стосунки.

 

Матеріал: фарби, пензлики, стаканчики з водою, серветки, аркуші паперу, конверт з силуетами дерев, рослин у різні пори року, великий аркуш паперу; музика П.Чайковського «Липень».

 

Хід заняття

 

-         Дітки, сьогодні до нашого дитячого садочка надійшов лист. Ось подивіться який він великий і гарний. А прийшов він із далекої Півночі від пінгвінів. Ви хочете дізнатись, що там написано?

 

-         ( розкриваю лист, читаю): «Добрий день, дорогі діти! Пишуть вам пінгвіни із далекої Півночі. Ми знаємо, що ви дуже гарні і розумні діти. Ви багато знаєте, любити читати, малювати, танцювати, співати, гратися. І ми вирішили попросити у вас допомоги. Справа в тому, що ми навчаємося в своїй північній художній школі і наш художній керівник дав нам завдання намалювати літній пейзаж. Але проблема в тому, що ми живемо у країні де завжди лежить сніг і ми ніколи не бачили літа, яке воно, якого кольору. Допоможіть нам будь-ласка зобразити літній пейзаж. До побачення. Чекаємо від вас листа.»

 

-         Допоможемо пінгвінам?

 

-         Нам потрібно пригадати, якими кольорами ми з вами зобразимо літо. У цьому нам допоможе гра «Склади пейзаж». Ось у мене є намальовані дерева, рослини у різні пори року. Давайте підберемо ті, які відповідають літній порі року. ( діти підбирають зображення і викладають літній пейзаж).

 

-         Молодці, як гарно ми зобразили літній пейзаж. Але ж це тільки один пейзаж, а пінгвінів багато, і кожному з них хочеться отримати літечко. Сідайте на свої місця, (звучить музика), закрийте очі , пригадайте літечко, як ви відпочивали, Подумайте, які кольори передають тепле, сонячне літо. Малюйте те, що вам найбільше подобається влітку, нехай це буде ваше літо, яким ви його бачите. (діти малюють під музику)

 

-         Діти, давайте розглянемо ваші творчі роботи. Хто хоче розповісти про своє літечко?

 

-         Всі ви гарно попрацювали, кожен з вас зумів передати своє бачення літа, і я думаю, що пінгвіни будуть дуже задоволені нашими малюнками і зуміють виконати завдання свого художнього керівника.

docx
Додав(-ла)
Кошельник Анна
Додано
14 квітня 2020
Переглядів
1449
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку