Конспект заняття з патріотичного виховання " День Соборності України"

Про матеріал
Для дітей 5 -6 -го року життя. Конспект заняття з ознайомлення дітей з довкіллям з пріоритетом патріотичного виховання, метою якого є розширення знань дітей старшого дошкільного віку про Україну, ознайомлення із символами України; виховувати любов до рідної землі, почуття патріотизму, повагу до державних символів України.
Перегляд файлу

Заняття для старших дошкільників  «День Соборності України»

 

Завдання: Для дітей 5-6-го року життя. Конспект заняття з ознайомлення дітей з довкіллям з пріоритетом патріотичного виховання, метою якого є розширення знань дітей старшого дошкільного віку про Україну, ознайомлення із символами України; виховувати любов до рідної землі, почуття патріотизму, повагу до державних символів України. 

 

Вихователь: Любі малята ,дайте ручки один одному та утворіть велике, дружнє коло! Сьогодні ви такі гарні, в вишиванках, віночках,хустинках. А все тому ,що ми сьогодні будемо говорити про велике свято для нашої країни під назвою - День Соборності України. Що означає це свято про його історію я вам розповім згодом. А зараз пропоную пограти в гру та налаштуватися на роботу.

 

Вправа – гра « Передай гілочку калини»

 

Малята в якій країні ви живете? ( В Україні) Дякую, а от послухайте вірша про Україну. 

 

Привітний і світлий наш сонячний дім, Як радісно й весело жити у нім.

Тут мамина пісня і усмішка тата.

В любові й добрі тут зростають малята. Дзвінка наша пісня до сонечка лине:

«Мій сонячний дім — це моя Україна!»

 

Вихователь: Ми теж з вами вчили чудові вірші про Україну за допомогою таблиць. Спробуйте самостійно розповісти, а допоможе вам чарівна крапочка 

 

( Діти розповідають вірші за методом мнемотехніки)

 

Вихователь: Дякую вам, за ваше старання! А зараз сідайте рівненько та послухайте розповідь про свято , День Соборності України.

 

( Вихователь демонструє дітям мапу України)

 

imageКолись давно, Бог створив цілий світ, а в світі багато країн. Серед цих незнайомих країн  була одна рідна Україна. Вона дуже гарна та квітуча. Нагородив її Бог високими горами, під назвою Карпати, глибокими морями – Чорним та Азовським, довгими та повноводними ріками, зеленими лісами, квітучими лугами, родючими полями. І живуть в цій країні роботящі, щирі, добрі, талановиті люди, які називають себе українці. Все в цій країні було добре та щасливо. Аж поки зла сила не вирішила посварити людей, і люди почали сваритися, ображати та ображатися один на одного. Від цього розпалася країна на дві частини західну та східну.  Тоді в головному місті нашої країни в столиці, під назвою Київ, найрозумніші мужі стали думати, як знову  з’єднати нашу країну. Їм потрібно було багато років,щоб помирити та об’єднати нашу країну, щоб схід та захід знову були разом. І їм це вдалося! А день коли знову помирилися та об’єдналися, простягли руку один одному , дві частини нашої країни назвали -  День Соборності України! А ми з вами повинні пам’ятати, що ображати та ображатися то зло. А сила наша в єдності.

 

( робота над змістом тексту)

image

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Татьяна Урум
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pdf
Додано
26 січня 2022
Переглядів
10267
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку