КОНСПЕКТ ЗАНЯТТЯ З РОЗВИТКУ ЗВЯЗНОГО МОВЛЕННЯ В ГРУПІ РАННЬОГО ВІКУ: " Я І МОЯ РОДИНА"

Про матеріал
Програмовий зміст: розвивати зв’язне мовлення, увагу. Поповнити словник дітей пестливими словами. Розширювати уявлення дітей про сім’ю, про своїх найдорожчих людей: маму, тата. Формувати уявлення про те, що батьки про них піклуються. Виховувати почуття любові до рідних, бажання допомагати своїм батькам, виховувати повагу до них. Матеріал: сонечко, фото дітей, портрети батьків, прислів’я, вірші.
Перегляд файлу

 

 

 

 

 

КОНСПЕКТ ЗАНЯТТЯ

 З РОЗВИТКУ ЗВЯЗНОГО МОВЛЕННЯ

 В ГРУПІ РАННЬОГО ВІКУ

Я І МОЯ РОДИНА

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Програмовий зміст: розвивати зв’язне мовлення, увагу. Поповнити словник дітей пестливими словами. Розширювати уявлення дітей про сім’ю, про своїх найдорожчих людей: маму, тата. Формувати уявлення про те, що батьки про них піклуються. Виховувати почуття любові до рідних, бажання допомагати своїм батькам, виховувати повагу до них.

Матеріал: сонечко, фото дітей, портрети  батьків, прислів’я, вірші.

Хід заняття

 Діти, сьогодні у нас незвичайне заняття. Ми з вами вирушимо в похід до сонечка. То ж давайте пройдемо до наших стільчиків-літачків. Закрили оченята, полетіли.

Відкривайте оченята, ми вже прилетіли до місця призначення. (на стенді зображення сонечка, в центрі якого маленькі фото всіх дітей, промінці- портрети батьків дітей).

Дітки, погляньте, яке незвичайне сонечко. Чиї фото у нього всередині? Так, ваші. А що ж це за промінці? Правильно- це ваші мами і тата. Саме вони для вас найрідніші, найдорожчі. А за що ви любите маму? Ось бачите, як багато для вас робить матуся. Вона співає вам пісеньки, пестить, голубить, цілує. Ми з вами вчили віршики про маму. Розкажіть.

Діти, а якими ніжними, пестливими словами вона вас називає? А ви її? А яка вона, ваша мама? У всіх у вас гарні мами. А чи завжди ви її слухаєте? А допомагаєте? Давайте перевіримо.

Гра «Як я мамі допоміг». (імітація підмітання, прасування, миття посуду)

Дітки, а хто ще піклується про вас? Правильно, це ваш татусь. А за що ви його любите? Скажіть, а який ваш тато? Так, всі тата сміливі, сильні, добрі, нічого не бояться. А як ви називаєте своїх татусів?

Як ви гадаєте, чому саме сонечко принесло нам ваші фото та фото ваших батьків? Сонечко- це життя, воно зігріває землю, пестить все живе своїм теплом. Так і наші рідні батьки піклуються про нас, бажають добра, хочуть, щоб ви росли здоровими, сильними. Тож любіть і поважайте своїх рідних. Є навіть прислів’я: «Хто батьків має, той у добрі зростає». Давайте запам’ятаємо його.

Підсумок заняття. Малята, до кого ми приходили в гості? Хто піклується про вас? А зараз закривайте оченята і повертаємося до садочка.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

doc
Додано
20 квітня 2020
Переглядів
1051
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку