Конспект заняття з сенсорики для раннього віку "Знайомство з жовтим кольором"

Про матеріал
Конспект заняття з сенсорики для групи дітей раннього віку з використанням конструктора Lego. Мета: розвивати дрібну моторику рук, сенсорну чутливість, уміння слухати, логіку; заохочувати до називання власного імені; виховувати вміння радіти власним успіхам; збагачувати словниковий запас словами, що описують предмети; ознайомлювати з жовтим кольором.
Перегляд файлу

 «Знайомство з жовтим кольором»

Мета: розвивати дрібну моторику рук, сенсорну чутливість, уміння слухати, логіку; заохочувати до називання власного імені; виховувати вміння радіти власним успіхам; збагачувати словниковий запас словами, що описують предмети; ознайомлювати з жовтим кольором.

Матеріал: іграшка-їжачок, листочок жовтого кольору, конструктор LEGO жовтого та червоного кольорів, іграшки жовтого кольору.

Хід заняття:

  •                  Доброго дня дітки. Сьогодні до нас у гості завітав новий друг. Ось подивіться, хто це?
  •                  Їжачок
  •                  Правильно, дітки – це їжачок. Давайте з ним привітаємося. Але прийшов він до нас не просто так, а для того щоб розказати  щось цікаве. Послухаємо їжачка?
  •                  Так!
  •                  Але для початку їжачок хоче з усіма нами познайомитись.

Привіт, малята, я вже тут,

Відвідав я чимало груп

Але у вашій найгарніше

І є дітки найчемніші.

Я їжачок-веселячок

І маю сто колючих голочок

Давайте з вами гратися

І новеньке дізнаватися

  •                  А тепер давайте по черзі будемо голосно називати своє ім’я Ось так: «Мене звати Каріна Олександрівна»

(діти по черзі називають свої імена)

  •                  Так, молодці ви всі. Їжачок мені на вушко сказав, що на вулиці сталося щось дивне і всі листочки на деревах стали якогось невідомого кольору, і він хоче нам розповісти про цей колір. А для того, щоб нам було легше, він приніс один такий листочок. (демонстрація листочка жовтого кольору)
  •                  Ось подивіться який він гарний. Такий яскравий. Що ж нам розкаже їжачок?

Ось  приніс я вам листочок.

Найгарніший серед всіх

Він такий великий і яскравий

Схожий він на сонечко мені.

Спільний у них колір є

Хто мені його назве?

Це є жовтий – гарний дуже

Подивись на нього, друже.

Жовтий колір  є повсюди

Знають його усі люди.

Жовтим є мале курчатко,

Що шукає скрізь зернятко,

Жовтим соняшник цвіте

Що всім радість нам несе.


  •                  А тепер давайте з вами пограємось і побудуємо будиночок для їжачка з нашого конструктора! Але побудуємо його лише з жовтих цеглинок. Зробимо?
  •                  Так

Дидактична гра «Побудуй будиночок для їжачка»

Мета:  розвивати вміння відрізняти жовтий колір від червоного; виховувати вміння радіти своїм успіхам; розвивати дрібну моторику рук та логіку.

( діти будують будиночок для їжачка)

  •                  Ой, який гарний вийшов будиночок, ну тут точно їжачок буде жити.  Але жовтий у нас не лише конструктор є. Подивіться як багато іграшок у нас жовтого кольору, давайте знайдемо якомога більше іграшок ,саме жовтого кольору, такого, як наш листочок і покажемо їжачку, що ми вже знаємо який він, цей жовтий колір.

Рухлива гра «Принеси  той самий»

Мета: розвивати орієнтацію в просторі, вміння відрізняти жовтий колір від інших кольорів; заохочувати до називання різних іграшок; виховувати вміння радіти своїм успіхам.

  •                  Ой які ви всі молодці, кожен знайшов так багато жовтого кольору. Їжачок дуже задоволений. І тепер він піде шукати нам щось новеньке-цікавеньке, щоб наступного разу знову нас повеселити. Давайте скажемо йому «До побачення, їжачок!»
  •                  До побачення, їжачок!

 

 

 

docx
Додано
29 квітня 2020
Переглядів
1983
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку