Конструкційні матеріали для м'якої іграшки

Про матеріал
Дана презентація допомагає продементструвати матеріали дл м'якої іграшки своїми руками у 5 класі НУШ
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Чим більше науки, тим розумніші руки!!!Народна мудрість

Номер слайду 2

Вправа «Коло ідей»1. Які види іграшок Ви знаєте?(декоративні, розвиваючі, народні, колекційні, іграшки для театральних вистав, іграшки - сувеніри).2. Чим відрізняються плоскі іграшки від об’ємних?(кількість деталей)3. Які конструкційні матеріали Ви знаєте?(тканини, хутро, шкіра, нитки, бусини, мереживо, наповнювач, пластик, дерево, глина, картон).

Номер слайду 3

Перевірка домашнього завдання!!!ПОВІДОМЛЕННЯ: «Історія виникнення м’яких іграшок»

Номер слайду 4

Тема: Добір конструкційних матеріалів та інструментів для виготовлення м’якої іграшки. Виготовлення шаблонів

Номер слайду 5

Матеріали для виготовлення деталей іграшки. Основні матеріали для деталей іграшки. Штучне хутро з ворсом різної довжини – коротким, середнім, довгим (натуральне хутро можна використовувати в окремих деталях чи для оздоблення). Різноманітна тканина – з натуральних та хімічних волокон, різна за будовою та оздобленням; бажано, щоб зрізи тканини не сильно осипалися. Розмір клаптиків залежить від розміру деталей Шматочки білої, чорної та кольорової шкіри – натуральної або штучної

Номер слайду 6

Оздоблювальні матеріали: Відрізки різноманітних стрічок, мережива, тасьми, резинки, тощо. Фурнітура – різні ґудзики та намистини; непотрібна біжутерія – кліпси, підвіски, ланцюжки, тощо. Нитки вишивальні та для в’язання.

Номер слайду 7

З’єднувальні матеріали: Нитки швейні – міцні, краще армовані, різних кольорів (щоб добирати під колір тканини). Клей – ПВА, ТИТАН, плавкий силіконовий клей.

Номер слайду 8

Наповнювач: Синтепон, поролон, синтепух, холлофайбер (найбільш екологічний матеріал, використовується для наповнення диванних подушок). Можна використати інші об’ємні матеріали – вату, обрізки тканини – але тоді іграшка буде важкою та не такою м’якою на дотик. Перших ведмедиків, взагалі, заповнювали дерев’яними ошурками. М’яка проволока (приблизно 2 мм товщиною) для каркасів – алюмінієва чи мідна, краще в пластиковій ізоляції.

Номер слайду 9

Інструменти для шиття м’якої іграшки: НожиціНитки. Голки. Шпильки. Клей. Наповнювач. Олівець. Наперсток. Тканина

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯ: Добрати матеріали  для виготовлення плоскої іграшки – ведмедика, зайчика, котика . Підготувати тканину для використання. Підготувати голку, шпильки та нитки в колір тканини.

Номер слайду 21

pptx
Додано
9 жовтня 2022
Переглядів
504
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку