Контрольна робота №1 з теми Небесна сфера.Рух світил на небесній сфері

Про матеріал
Контрольна робота містить завдання на основі вивченого матеріалу розділу "Небесна сфера.Рух світил на небесній сфері". Розрахована на два варіанти. Завдання потребують відкритих відповідей. Запитання є зрозумілими для учнів.
Перегляд файлу

Контрольна робота№1 з теми «Небесна сфера.Рух світил на небесній сфері.                                                                                                     1варіант

1(1 бал). Астрономія вивчає: а) зорі; б) сукупність небесних світил; в) небесні тіла, закони їх руху, будови і розвитку, будову і розвиток Всесвіту в цілому.

2 (1 бал). Сформулювати перший закон Кеплера.                                                                                                           3 (1 бал). Назвіть конфігурації внутрішніх планет                                                                                                                     4(3бали)

Зоря

Координати

Пряме сходження, α

Схилення, δ

α Великого Пса(Сиріус)

?

?

β В.Ведмедиці(Мерак)

?

?

?

19год50хв

5.(2бали)Небесне тіло від перігелію до афелію рухається 4 роки.Заякий час воно зробить повний оберт?Де буде найбільша швидкість? Найбільша відстань до Сонця?                                                  6.(2бали)Зоряний період обертання Юпітера дорівнює12 років. Через який проміжок часу повторюються його протистояння?

7.(2бали)Визначити кутовий радіус Меркурія,якщо горизонтальний паралакс Меркурія 14,4''. Лінійний радіус Меркурія 2433км, а лінійний радіус Землі 6371км.

Контрольна робота№1 з теми «Небесна сфера.Рух світил на небесній сфері.                                                                                                        2варіант

1 (1 бал). Що означає слово «астрономія»? а) закон про небесні тіла; б) закон про зорі; в) наука про небесні тіла, закони їх руху, будови і розвитку, будову і розвиток Всесвіту в цілому.                                                                                                                                                                           2(1 бал). Сформулювати третій закон Кеплера                                                                                                      3(1 бали). Назвіть конфігурації зовнішніх планет                                                                                                4(3бали)

Зоря

Координати

Пряме сходження, α

Схилення, δ

?

21год5хв

65°

α Змієносця(РасАльфаг)

?

?

α Орла(Альтаїр)

?

?

5(2бали) Період обертання небесного тіла навколо Сонця 3 роки.Скільки часу небесне тіло рухається від афелію до перігелію? Де буде найбільша швидкість? Найбільша відстань до Сонця?                                                                                                                                            6(2бали).Синодичний період обертання уявної планети 3роки. Який зоряний період її обертання навколо Сонця?                                                                                                                               7.При спостереженні протистояння Марса визначили його кутовий радіусдорівнює 9,6'',а горизонтальний паралакс 18''.Чому дорівнює лінійний радіус Марса? Лінійний радіус Землі 6371км.

Середня оцінка розробки
Структурованість
1.0
Оригінальність викладу
1.0
Відповідність темі
1.0
Загальна:
1.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1.  Maleron
    Загальна:
    1.0
    Структурованість
    1.0
    Оригінальність викладу
    1.0
    Відповідність темі
    1.0
docx
Додано
7 квітня 2020
Переглядів
5936
Оцінка розробки
1.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку