Контрольна робота "Гриби.Лишайники.Бактерії"

Про матеріал
Контрольна робота "Гриби.Лишайники.Бактерії" визначає рівень навчальних досягнень учнів з даної теми. різнорівневі завдання, з вибором правильної відповіді (тест), дати відповіді на питання та висловити власну думку у розгорнутій відповіді. дають змогу перевірити як учні засвоїли тему.
Перегляд файлу

Контрольна робота

Гриби. Лишайники. Бактерії.

І рівень. (0,5б.)

1.  Гриби можуть зростати:

а) тільки у воді; б) тільки всередині іншого організму; в) тільки у ґрунті; г) у всіх перелічених вище умовах.

2.  Терміном “міцелій” у грибів називають:

а) грибницю; б) шапку на ніжці; в) спосіб розмноження.

3.  Урожай кукурудзи іноді пошкоджується через зараження:

а) шапковими грибами; б) дріжджами; в) пліснявими (цвілевими) грибами; г) сажковими грибами.

4.  Лишайники людина використовує:

а) оленярстві та парфумерному виробництві; б) в їжу та будівельній справі; в) у хімічній і металообробній промисловості.

5.  Завдяки діяльності молочнокислих бактерій виробляють:

а) вершкове масло; б) вершки; г) йогурт.

6.  Кулясту форму мають клітини бактерій, які належать до групи:

а) бацил; б) вібріонів; в) стафілококів; г) коків.

ІІ рівень (1б.)   Вкажіть правильну відповідь “так” чи “ні”.

7.  Бактерії можуть стати причиною хвороби людини.

8.  У бактерії ніколи не буває джгутиків.

9.  Сажкові гриби вражають зернівки кукурудзи.

ІІІ рівень. (1б.)

10. З чого складається плодове тіло шапкових грибів?

11. Які форми слані лишайників вам відомі?

12. Бактерії – це…

 ІV рівень. (1,5б.)

13.Наведіть приклади заходів боротьби з хвороботворними бактеріями.

14. Які гриби-паразити є найпоширенішими у природі?

 

.

 

 

docx
Додав(-ла)
Пшава Людмила
Додано
15 січня 2020
Переглядів
2652
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку