Контрольна робота з обслуговуючої праці 7 клас
Розділ “Кулінарія”
1.Назвіть розпушувачі різних видів тіста.
2. Як називається розігрітий жир для обсмажування повністю зануреного продукту?
3. З насіння цієї рослини отримують пшоно?
4. Що таке самбук?
5. На які групи діляться всі продукти харчування по калорійності?
Розділ “Матеріалознавство”
1. Тканини з яких волокон мають найкращі теплозахисні властивості?
2. Що являє собою канва?
3. Назвіть основні властивості тканини
4. Назвіть способи з’єднання деталей з тканини.
5. Як називається волокно, отримане з шарової деревини?
Розділ “Машинознавство”
1. Як називається з’єднання машинним швом двох приблизно однакових за розміром деталей?
2. Гвинт на шпульному ковпачку потрібен для …
3. Закріплення машинної строчки роблять ….
4. Для чого служить лапка у швейній машині?
5.Винахідник першої швейної машини?
Розділ “Конструювання та моделювання одягу”
1. Що належить до поясного одягу?
2. Створення різних фасонів (форм) швейних виробів називається ..
3. Площинне контурне зображення форм одягу, що відбивають її моду називається словом ….
4. Чим відрізняється креслення спинки від креслення переду основи плечового виробу з суцільнокроєним рукавом?
5. Цей кутюр’є вважав, що жінка тоді прекрасна, коли вона природна, його девіз: “Сукня має зробити жінку щасливою”. Але він же “змусив” жінку ходити на високих підборах. Його ім’ям названа парфумерна фабрика.
Розділ “Рукоділля”
1. Як називається мистецтво в’язання вузлів?
2. На скількох спицях в’яжуть п’ятку носка?
3. Як називається розпис по натуральному шовку?
4. Як називається човникове мереживо, яке складається з вузлів і “піко”, що утворюють то кола, то дуги?
5. Що таке “печворк”?