Контрольна робота з теми:"Травлення"

Про матеріал
Біологія 8 клас Контроль знань з теми:" Травлення". За підручником Наталія Міщук, Галина Жирська, Алла Степанюк, Любов Барна. Видавництво"Підручники і посібники"
Перегляд файлу

Контроль знань Біологія 8 клас з теми:  “Травлення”

  1. Дайте визначення поняттям:

Травлення –

Травна система –

Ферменти –

Всмоктування –

Травні залози –

 

  1. Тести:

 

1.Вказати функції травної системи

А)секреторна, видільна, всмоктування

Б)кровотворна, захисна, рухова

В)регуляторна, ферментативна, енергетична

 

2.До травних залоз належать

А)кишкові залози, потові, молочні залози

Б)печінка, підшлункова, слинні, залози шлунку

В)надниркові, щитовидна, шлунок

 

3.З чого складається зуб

А)дентин, пульпа, ясна

Б)емаль, цемент, кістка

В)коронка, шийка, корень

 

4.Хвороби, які спричинені бактеріальною інфекцією

А)цироз печінки, жовчнокам’яна хвороба

Б)виразка шлунку, виразка  12-палої кишки

В) холецистит, гельмінтози

 

  1. Знайти відповідність

Хвороби                                                                                Визначення

1.Гастрит                                                                           А)запалення підшлункової залози

2.Апендицит                                                                     Б)запалення слизової оболонки шлунка

3.Холецистит                                                                    В) запалення апендиксу

4.Панкреатит                                                                    Г)запалення жовчного міхура

 

Типи зубів                                                                          функції

1.Різець                                                                               А)утримує і шматкує їжу

2.Ікло                                                                                   Б)відрізання шматків їжі

3.Малий кутний зуб                                                         В)забезпечення розтирання їжі

4.Великий кутний зуб                                                      Г)забезпечення подрібнення їжі

 

  1. Охарактеризувати харчові отруєння. Яких правил слід дотримуватися підчас харчового отруєння?

 

  1. Як Ви розумієте поняття “гігієна харчування”?

 

 

docx
Пов’язані теми
Біологія, Контрольні роботи
Додано
5 листопада 2021
Переглядів
607
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку