Контрольні запитання по темі:
«Приготування виробів із тіста»
-
Яку роль відіграють страви та вироби з борошна у харчуванні людини?
-
Від чого залежить харчова цінність борошна?
-
Що таке клейковина? Як вона впливає на якість виробів?
-
Який сорт борошна містить меншу кількість жирів, вітамінів, цукрів і чому?
-
Як приготувати тісто для налисників?
-
З якими начинками готують налисники?
-
Як готують і подають налисники з м’ясом?
-
Як готують і подають налисники з гарбузом?
-
В чому відмінність приготування млинців на кислому молоці?
-
Які умови і термін зберігання млинчиків з начинкою?
-
Яким вимогам повинні відповідати налисники, млинці?
-
Яких вимог техніки безпеки потрібно дотримуватись під час приготування млинчиків?
-
Яка харчова цінність страв та виробів з борошна?
-
Які кашоподібні страви готують з борошна?
-
Складіть технологічну схему приготування мамалиги з молоком .
-
Як готують прісне тісто для вареників?
-
Які види борошна використовують для приготування тіста для вареників?
-
Способи формування вареників.
-
Як готують і подають вареники по-селянському?
-
Складіть технологічну схему приготування вареників з вишнями.
-
Як готують і подають галушки з маслом в’язкої консистенції?
-
Чим відрізняється приготування напівв'язких галушок від приготування в'язких?
-
За способом приготування в українській кухні розрізняють такі види тіста…
-
Що є основним показником якості тіста?
-
Що використовують для поліпшення якості тіста?
-
Яких вимог техніки безпеки потрібно дотримуватись під час приготування дріжджового тіста безопарним способом?
-
Назвіть види розпушувачів. Значення їх для приготування тіста.
-
Які процеси відбуваються в тісті при бродінні?
-
Як готують опарне дріжджове тісто?
-
Як готують і подають пампушки з картоплею?
-
Як готують і подають пиріжки печені з капустою?
-
Які вимоги до якості пиріжків смажених?
-
Які способи приготування гречаників знаєте? Назвіть їх.
-
Складіть технологічну схему приготування пиріжків смажених з горохом.
-
Назвіть вироби з бездріжджового тіста?
-
Яким вимогам повинні відповідати вироби з тіста?