Кораблик-мандрвіник (з екологічним вихованням)

Про матеріал
Урок про кораблика-мандрвіничка (з екологічним вихованням). Мета: навчити робити кораблик з паперу; розвивати навички спостережливості, допитливості, уваги; виховувати інтерес до предмета. Формувати в учнів ціннісне та бережливе ставлення до природи; розвивати вміння спостерігати, аналізувати та робити висновки. Спонукати в дітях бажання доглядати за природою і тваринами, берегти і зберігати природні багатства.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Доброго дня. Пролунав дзвінок,Починаємо урок. Працюватимем старанно, Щоб почути у кінці, Що у нашім третім класі Діти – просто молодці!

Номер слайду 2

Що таке природа? Природа – це весь навколишній світ, що нас оточує: рослини, тварини, ліси, моря. Природа — усе, що оточує людину та не створено нею.

Номер слайду 3

Яка природа буває? живане живалюди, тварини, рослини, птахи, риби, комахи,мікроорганізми (бактерії, віруси, мікроби), гриби. Сонце, повітря, сніг, пісок, каміння, повітря, вода, космічні об’єкти (зірки), ґрунт

Номер слайду 4

Будинок величезний по морю пливе —Людей на собі через хвилі везе.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Екологія — це новий образ мислення. Якби кожна людина за мить до того, як викинути сміття у лісі, чи вилити у річку відходи, замислилась про наслідки своїх дій, то почувалася б відповідальною за підтримання гарної якості довкілля. Люди займають більш сильну позицію по відношенню до світу природи (наприклад, рослини зів’януть без поливу, птиці взимку загинуть від холоду без годівлі). Тому нам слід спрямувати всі зусилля на те, щоб усе живе на землі розвивалося і приносило радість (наприклад, ранковий спів птахів під вікном буде приємно тим, хто їх годував взимку, а квітуча квітка на вікні порадує тих, хто його поливав).

Номер слайду 7

https://youtu.be/9 D2hc. Q-ubj. Y?si=u. F9t. PYf. P6cnd. Cfr. SПравила поведінки в природі Гра. «Так чи ні»

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Фізкультхвилинкаhttps://youtu.be/k. NWwid8 OAVM

Номер слайду 11

Існують природні та штучні матеріали. Природні матеріали: дерево, каміння, пісок, глина... Штучні матеріали людина створює самостійно. Це пластмаса, поролон, гума, скло…

Номер слайду 12

https://youtu.be/6tdv-Q7yt0 Q?si=g. Rwwx9 SNu. Pqz. Tcq. JВиготовлення виробу

Номер слайду 13

Номер слайду 14

pptx
Додано
1 листопада 2023
Переглядів
164
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку