Корисна та шкідлива їжа

Про матеріал
Цікава презентація з інтегрованими видами робіт, яка розширить уявлення дітей про шкідливу та корисну їжу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Корисна та шкідлива їжа. Урок 1

Номер слайду 2

Вправа “ Чарівна скринька”

Номер слайду 3

“Гроші втратив- нічого не втратив, час втратив- багато втратив, здоров’я втратив- все втратив”

Номер слайду 4

“Корисна і шкідлива їжа”

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Усе необхідне для життя. ЕНЕРГІЮСИЛУВІТАМІНИГАРНИЙ НАСТРІЙЗАДОВОЛЕННЯПОЖИВНІ РЕЧОВИНИМЕНІ ЇЖА ДАЄ…ЗДОРОВ’Я

Номер слайду 7

Перший сніданок має бути ситним. Він може включати молочні каші, змішані круп’яно-овочеві страви (голубці з рисом, картопляні, морквяні, капустяні котлети із соусом, запіканки), рибні або м'ясні страви з гарніром. Із гарячих напоїв на сніданок подають чай, чай з молоком, молоко, какао, трав'яні чаї.

Номер слайду 8

Обід має включати першу, другу і третю (напій) страву. Для обіду обов'язковою є гаряча перша страва – найрізноманітніші супи, бульйони (курячий, м'ясний, рибний). Другою стравою може бути риба або м’ясо з гарніром (круп'яним, овочевим, комбінованим). На третє подають напій (соки, киселі, компоти зі свіжих або сухих фруктів). Доцільно в обід вживати свіжі фрукти.

Номер слайду 9

Підвечірок складається з двох страв – молочного напою і хлібобулочного або борошняного кондитерського виробу, а також, бажано, свіжих фруктів чи ягід. Вечеря зазвичай складається з молочних, круп'яних, овочевих, сирних і яєчних страв. Безпосередньо перед сном можна, за бажанням, випити склянку кисломолочного напою (кефіру, кислого молока, йогурту тощо) або молока.

Номер слайду 10

Шкідлива їжа- Жувальні цукерки; Чіпси; Солодкі газовані напої; Майонез, кетчуп; Шоколадні батончики;- Жирне м’ясо; Сосиски і ковбаси; Мівіна; Сіль; Алкоголь

Номер слайду 11

Розгадай ребус

Номер слайду 12

Корисна їжа

Номер слайду 13

Вітаміни Урок 3

Номер слайду 14

Слово «вітамін» походить від латинського слова «vita» - життя. А В С D Е ppt_x

Номер слайду 15

Номер слайду 16

“Що для зубів корисно, а що шкідливо”

Номер слайду 17

Медовий шулик- корж з маком, спечений на меду

Номер слайду 18

Цукерки із сухофруктів

Номер слайду 19

Інгредієнти:100 гр ізюму100 гр кураги 100 гр чорносливу 100 гр волоських горіхів 100 гр мигдалю 2-3 ст. ложки меду 1 ч. ложка лимонного соку кокосова стружка для обсипання

Номер слайду 20

Приготування 1. Всі сухофрукти ошпарити окропом. Якщо вони дуже сухі, то залишити в гарячій воді на 10-15 хвилин. 2. Горіхи та сухофрукти пропустити через м'ясорубку. 3. Додати лимонний сік і мед, добре перемішати. 4. З вітамінної суміші сформувати цукерки у вигляді кульок. 5. Обкачати кожну кульку в кокосовій стружці.

Номер слайду 21

Шведський стіл

Номер слайду 22

Гра«Так чи ні?»ТАКНІ

pptx
Додав(-ла)
Очкур Світлана
Пов’язані теми
Основи здоров’я, 2 клас, Презентації
НУШ
Додано
29 лютого
Переглядів
146
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку