“Гроші втратив- нічого не втратив, час втратив- багато втратив, здоров’я втратив- все втратив”
Номер слайду 4
“Корисна і шкідлива їжа”
Номер слайду 5
Номер слайду 6
Усе необхідне для життя. ЕНЕРГІЮСИЛУВІТАМІНИГАРНИЙ НАСТРІЙЗАДОВОЛЕННЯПОЖИВНІ РЕЧОВИНИМЕНІ ЇЖА ДАЄ…ЗДОРОВ’Я
Номер слайду 7
Перший сніданок має бути ситним. Він може включати молочні каші, змішані круп’яно-овочеві страви (голубці з рисом, картопляні, морквяні, капустяні котлети із соусом, запіканки), рибні або м'ясні страви з гарніром. Із гарячих напоїв на сніданок подають чай, чай з молоком, молоко, какао, трав'яні чаї.
Номер слайду 8
Обід має включати першу, другу і третю (напій) страву. Для обіду обов'язковою є гаряча перша страва – найрізноманітніші супи, бульйони (курячий, м'ясний, рибний). Другою стравою може бути риба або м’ясо з гарніром (круп'яним, овочевим, комбінованим). На третє подають напій (соки, киселі, компоти зі свіжих або сухих фруктів). Доцільно в обід вживати свіжі фрукти.
Номер слайду 9
Підвечірок складається з двох страв – молочного напою і хлібобулочного або борошняного кондитерського виробу, а також, бажано, свіжих фруктів чи ягід. Вечеря зазвичай складається з молочних, круп'яних, овочевих, сирних і яєчних страв. Безпосередньо перед сном можна, за бажанням, випити склянку кисломолочного напою (кефіру, кислого молока, йогурту тощо) або молока.
Слово «вітамін» походить від латинського слова «vita» - життя. А В С D Е ppt_x
Номер слайду 15
Номер слайду 16
“Що для зубів корисно, а що шкідливо”
Номер слайду 17
Медовий шулик- корж з маком, спечений на меду
Номер слайду 18
Цукерки із сухофруктів
Номер слайду 19
Інгредієнти:100 гр ізюму100 гр кураги 100 гр чорносливу 100 гр волоських горіхів 100 гр мигдалю 2-3 ст. ложки меду 1 ч. ложка лимонного соку кокосова стружка для обсипання
Номер слайду 20
Приготування 1. Всі сухофрукти ошпарити окропом. Якщо вони дуже сухі, то залишити в гарячій воді на 10-15 хвилин. 2. Горіхи та сухофрукти пропустити через м'ясорубку. 3. Додати лимонний сік і мед, добре перемішати. 4. З вітамінної суміші сформувати цукерки у вигляді кульок. 5. Обкачати кожну кульку в кокосовій стружці.