корисні поради для батьків

Про матеріал
Більшість батьків вважає, що дитину підготувати до школи необхідно. Але мало хто задумується над тим, що і до дитячого садка підготовка є не менш важливою. Помилковою є думка, що вирішити багато проблем, що пов”язані з поведінкою і спілкуванням дитини з однолітками, можна, віддавши її у дитячий садок.
Перегляд файлу

Чи брати дитину на море?

 

Ви вирішили провести свою відпустку на морі, отже, виникає запитання, чи брати із собою маленьку дитину, чи краще залишити вдома з близькими.Як може вплинути на малечу зміна мікроклімату?.

 

Дітям до року не рекомендується змінювати клімат. Загоряти під палючим сонцем для них шкідливо, солона вода може викликати подразнення шкіри, а хвилі-переляк. Та й взагалі, що це за відпочинок з дитиною на руках? Краще провести літо з малям на дачі чи у бабусі в селі.

 

Дітей, котрим виповнилося по 3-4 рочки, можна взяти із собою на море, але необхідно знати, що везти їх у місцевість з іншим кліматом треба не менше, ніж на 3-4 тижні.

Тому, щоб мати користь від відпочинку, укріпити імунітет, найкраще везти дитину до моря на якомога довший термін. При цьому готуйте дитині їжу самі. Захищайте ніжну дитячу шкіру від сонячних опіків. Загоряйте разом з малюком тільки у ранкові і вечірні години. Відомо, що сонячні опіки, отримані в дитинстві. Можуть призвести до злоякісних захворювань шкіри згодом-у дорослої дитини.

Малята втомлюватимуться від екскурсій, мабуть, не матимуть і задоволення від різноманітних курортних розваг. Їм краще спати вдень, коли нестерпно пече сонце.

 

Найкраще на море брати із собою дитину, якій минуло 5 років. Така дитина розділить з вами усі радощі поїздки до моря; загартується, навчиться плавати, пищатиме від задоволення на гірках в аквапарку, познайомиться з новими пейзажами і людьми, спробує нову їжу. А враження від подорожі залишаться на все життя.

 

Щоб не перегрітися і не застудитися.

 

Переохолодження можливе при довгому перебуванні дитини в мокрому одязі(купальнику, плавках). Діти люблять бавитися у воді, зайшовши в неї по кісточки... Однак цього досить, щоб намочити трусики. Деяким дітям достатньо побігати годину в мокрому купальнику, щоб дістати запалення легенів, тому, що в дітей відсутній підшкірний жировий прошарок, що не дає організму швидко прохолоджуватися. Саме тому уникайте закритих купальників для маленьких модниць. Дитину до 6 років краще взагалі випускати на пляж голою.

Якщо дитина влаштує істерику і не захоче засмагати голенькою-одягніть їй сарафан або коротку накидочку на плечі. У цьому випадку не обгорятимуть плечики. У них можна заходити у воду навіть по пояс. Звичайно, якщо дитина намочить цей одяг – відразу ж переодягніть її. Після кожного купання дитину треба переодягати, щоб не застудилася.

Після купання в солоному морі дитину потрібно вимити у звичайній воді, змити сіль і витерти насухо. Якщо дитина не загартована, то, як варіант, після миття під душем можна, не витираючись, дати їй обсохнути у затінку.

 

 

 

 

Не отруюйте малюків недитячою їжею!

 

Поради дає дитячий лікар-інфекціоніст.

 

Влітку зростає небезпека ортуєнь недоброякісною їжею. Особливо це стосується  дітей, адже у нас чомусь звикли годувати малят недитячою їжею-копченостями, ковбасками, шашликами...

Купуючи продукти, наші люди чомусь не звертають уваги ні на термін, ні на температурний режим зберігання товару, ні на якість продуктів. Економлячи декілька копійок, купують продукти на стихійних ринках, а потім годують ними дітей. А малюки розплачуються за батьківську необачність своїм здоров”ям.

У літні дні, особливо спекотні, раджу не готувати страв з різних фаршів. І взагалі в цей період варто всім перейти на здорове харчування, забути про ковбаси, копченості, минулорічні консервації. Дітям можна давати свіже відварене м”ясо, яке піддається термічній обробці. Купувати продукти треба в магазинах, де є холодильні установки. Обережно потрібно бути й з овочами та ягодами. Перед тим, як дати малюкам, потрібно ретельно їх промити і давати, звичайно, в невеликій кількості.

Якщо ви не вберегли дитину і у неї появилася нудота, блювота і рідкий стілець, висока температура, не мікуйте її домашніми засобами. Обов”язково викликайте педіатра.

 

 

 

 

 

 

Коли дитина панічно боїться горщика.

 

 

Якщо ваша дитина не хоче сідати на горщик, або навіть панічно кричить при одному його вигляді, то слід визначити причину такої поведінки.Зрозуміло, що до одноразових підгузників повертатися не треба. Мусите допомогти своїй дитині потоваришувати з горщиком, всаджуючи  на нього ведмедиків. Слоників і нехай вона  з ними бавиться. Якщо це не допоможе, обладнайте унітаз спеціальною дитячою кришкою. Не розмовляйте з дитиною у наказовому тоні-краще привчити дитину до горщика у формі гри.

 

 

 

 

 

 

 

Курчаток восени рахують ...

 

 

 

Більшість батьків вважає, що дитину підготувати до школи необхідно. Але мало хто задумується над тим, що і до дитячого садка підготовка є не менш важливою. Помилковою є думка, що вирішити багато проблем, що пов”язані з поведінкою і спілкуванням дитини з однолітками, можна, віддавши її у дитячий садок.

Якщо рішення про відвідування дитячого садка уже прийняте, перестаньте хвилюватися. Усе буде добре.

 Зверніть увагу на режим дня дитини. За літо він повинний бути перебудований таким чином, щоб маля легко прокидалося вранці.Якщо ваша дитина вже не спить удень, привчіть її просто лежати у ліжку самостійно. Постарайтеся привчити дитину ходити в туалет самостійно за потребою.

Якщо ваша дитина вибаглива до їжі вдома, то максимально наблизьте домашнє меню до дитсадівського.

Гартувати потрібно всіх дітей, а дітей, котрі йдуть у дитячий садок-особливо. Ходіння босоніж у приміщенні і по землі влітку у будь-яку погоду – найпростіший і ефективний спосіб. Це зміцнює не тільки імунну, а і нервову систему. Дуже корисні будь-які водяні процедури. Запропонуйте дитині самій відібрати іграшки для ванни, придумайте кілька ігор, які б її зацікавили, але для яких обов”язково потрібна вода. Поступово привчайте дитину до холодного пиття (молоко, кефір, сік з холодильника). Морозиво – це не тільки смачна їжа, а й корисна з огляду контрасту температур.

Простежте, як дитина бавиться з іншими дітьми. Навчіть малюка правильно вітатися з групою дітей, пропонувати дітям свої іграшки, просити дозволу побавитися з ними, правильно реагувати на відмову, знаходити компромісний варіант. Привчіть дитину виносити іграшки у двір, а надалі носити в дитячий садок тільки ті іграшки, якими вона готова поділитися з друзями.

 

 

doc
Додано
5 лютого 2023
Переглядів
303
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку