Коронавірус (COVID - 19)

Про матеріал
Що треба знати про новий коронавірус? Відповіді на основні запитання про COVID-19 – захворювання, викликане новим коронавірусом
Зміст слайдів
Номер слайду 1

КОРОНАВІРУСCOVID - 19

Номер слайду 2

Страница 2

Номер слайду 3

Страница 3

Номер слайду 4

Страница 4 Як новий коронавірус передається від людини до людини?Новий коронавірус – це респіраторний вірус, який переважно поширюється при тісному контакті з хворою людиною. Здебільшого через:слину, кашель, чхання зараженої людини;прямий контакт із інфікованим;торкання рота, носа чи очей забрудненими (ще не вимитими) руками після контакту з хворою людиною або контакту з поверхнею, зараженою інфікованою людиною;У рідкісних випадках зараження може статися через фекальне забруднення. Тому важливо, щоб хворі люди дотримувались гігієнічних заходів, наприклад, чхали та кашляли у тканину або у лікоть.

Номер слайду 5

Страница 5 Що саме означає тісний контакт із зараженою людиною?Європейський центр профілактики та контролю захворювань (ECDC) визначає тісний контакт так:перебування віч-на-віч із зараженою людиною на відстані менше від 2 метрів довше ніж 15 хвилин;перебування у закритому приміщенні (наприклад, кімната для нарад) із зараженою людиною на відстані менше від 2 метрів щонайменше 15 хвилин;життя з інфікованою людиною в одному домі;прямий фізичний контакт із зараженою людиною (наприклад, рукостискання);прямий контакт із виділеннями інфікованої людини (наприклад, дотик голими руками до використаних хворою людиною носових хусток).

Номер слайду 6

Страница 6 Скільки часу новий коронавірус виживає на поверхні?Попередня інформація свідчить про те, що вірус може виживати на поверхнях кілька годин. Застосування простих дезінфікуючих засобів вбиває вірус і підриває його здатність заражати людей. Наприклад, дезінфікуючі засоби, що містять 75% спирту (етанол) або мають 0,5% хлору. Не забувайте завжди дезінфікувати предмети, якими ви часто користуєтесь (наприклад, ваш мобільний телефон) тканиною, змоченою продуктами на основі спирту або хлорним вапном, якщо інше не передбачено виробником.(Деякі дослідження вказують на те, що коронавірус може виживати на деяких поверхнях, таких як залізо або пластик, до 72 годин).

Номер слайду 7

Страница 7

Номер слайду 8

Страница 8

Номер слайду 9

Страница 9

pptx
Додано
3 квітня 2020
Переглядів
1337
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку