Коротка інформація про Музей Орсе

Про матеріал
Музей Орсе, або музей д'Орсе - музей образотворчих мистецтв, знаходиться в Парижі на лівому березі Сени, одне з найбільших у світі зібрань європейського живопису та скульптури періоду 1850-1910 років. Третій за популярністю музей Парижа і десятий у світі
Перегляд файлу

 

      Musée  d'Orsay                   

 

 

 

Музей Орсе, або музей д'Орсе (фр. Musée d'Orsay) - музей образотворчих  мистецтв, знаходиться в Парижі на лівому березі  Сени, одне з найбільших у світі зібрань  європейського  живопису і скульптури періоду  1850-1910 рр. Третій за популярністю музей Парижа і десятий - в світі. Основу колекції складають роботи імпресіоністів та постімпресіоністів. Саме тут виставлені роботи Гогена, Моне, Мунка, Дега, Ваг Гога, Тулуз-Лотрека і безлічі інших великих художників означеного періоду.

Колекція багата також творами  декоративного мистецтва в стилі ар-нуво, фотографіями та предметами архітектури. Музей Орсе є одним з найбільших художніх музеїв в Європі. У 2019 музей відвідало понад 3,6 мільйона осіб.

Виставка музею розташовується на п'яти рівнях, всі види мистецтва (живопис, скульптура, архітектура, меблі, кіно, фотографія, музика, художнє оформлення опери), представлені в хронологічному порядку. Музей Орсе, таким чином, заповнює проміжок часу між колекціями музею Лувру і Музею сучасного мистецтва Центру Жоржа Помпіду.

Основним є цокольний поверх, де на центральній алеї розташовані скульптури. У музеї є кілька залів для тимчасових виставок. Сама експозиція музею змінюється кожні 2-3 роки.

Музей Орсе включає 4 поверхи і терасу. Роботи представлені для огляду згідно з течіями в мистецтві.

  • На нижньому поверсі відвідувачів чекають роботи, створені з 1848 по 1870 рік.
  • На середньому рівні розмістилася важлива колекція, зібрана із шедеврів кінця 19 століття. Сюди варто піднятися заради Мане.
  • Вище - неоімпресіонізм, нетрадиційні методи в живопису. Тут знайшлося місце для Гогена і Тулуз-Лотрека. Окремо представлена ​​колекція мініатюр.
  • На верхньому поверсі - імпресіонізм, експресіонізм і кращі його представники. Тут ви зможете побачити роботи Дега, Моне, Ренуара, Сіслей, Піссарро. В окрему колекцію виведені шедеври Ван Гога і Сезанна.
  • На терасі можна насолодитися скульптурою 19 століття.

Музей Орсе також є місцем для проведення вистав і концертів. Крім того, тут проводиться щорічний фестиваль, присвячений походженням кіно.

Музей Орсе розташовується в колишньому  будинку однойменного  залізничного вокзалу і примикающого до нього готелю на лівому березі Сени в самому центрі Парижа, через річку від Лувра. Вокзал, спроектований в стилі Бозар архітектором Віктором Лалу, був відкритий 28 травня 1900 року і став першим в світі електрифікованим вокзалом. Орсе обслуговував  напрямок руху Париж - Орлеан. Однак до 1939 року рух поїздів з цього вокзалу практично припинилося. У 1971 році було прийнято рішення будівлю знести. Однак його зберегли, і під час перебування Жоржа Помпіду на посаді президента з'явилася ідея перетворити вокзал в музей. У 1978 році споруда отримала статус історичної пам'ятки.

Бозар (від фр. Beaux-arts - «витончені мистецтва») - архітектурний стиль історизму, що виник на противагу поширився в середині XIX століття захопленню національним середньовіччям (неоготика, неовізантизм, російський стиль); продовжив традиції італійського ренесансу і французького бароко. Класичний стиль Бозар розвинувся з потужною опорою на класичну і неокласичну архітектури.


перетворити вокзал в музей. У 1978 році споруда отримала статус історичної пам'ятки.

docx
Додав(-ла)
Октина Оксана
Додано
18 листопада 2021
Переглядів
1136
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку