Кожному педагогу закладу цифрове освітньо-виховне середовище дозволяє використовувати широкий спектр сучасних інформаційних технологій, що потребує переосмислення навчально-вихо

Про матеріал
Кожному педагогу закладу цифрове освітньо-виховне середовище дозволяє використовувати широкий спектр сучасних інформаційних технологій, що потребує переосмислення навчально-виховного процесу щодо зміни практики його організації, де однією з першочергових стає завдання вироблення та реалізації нового підходу до його планування. Використання сучасних інтернет-технологій дає класним керівникам, вихователям, можливість провести будь-який виховний захід на вищому технічному рівні, насичує його інформацією.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Позаурочна робота як чинник формування патріотичних  почуттів. Підготувала заступник директора з навчально – виховної роботи ДНЗ “Олевський професійний ліцей” Фоміна Оксана Борисівна

Номер слайду 2

«Народ, який думає на один рік - вирощує хліб; народ, який думає на десять років – вирощує сади; народ, який думає на сто років - вирощує молоде покоління» Народна мудрість

Номер слайду 3

Відповідно до Конституції України, Законів України “Про освіту”, “Про загальну середню освіту”, «Про професійно – технічну освіту», «Концепції національно-патріотичного виховання дітей та молоді» одним із пріоритетних завдань освіти є національно-патріотичне виховання молодих поколінь.

Номер слайду 4

  через позаурочну роботу;   через навчальний процес. Реалізація  завдань національно - патріотичного виховання учнів здійснюється:

Номер слайду 5

Принципи позаурочної роботи : Принцип добровільності Принцип особистого орієнтування Принцип системності

Номер слайду 6

Форми позаурочна виховної роботи:

Номер слайду 7

Форми позаурочної виховної роботи, залежать від:поставленої мети;змісту матеріалу;виховних та розвиваючих задач;інтересів і потреб здобувачів освіти;рівня вихованості;інтелектуального розвитку здобувачів освіти, традицій та звичаїв учнівськогоколективу;міста, регіону;професійної майстерності педагога.

Номер слайду 8

Форми національно – патріотичного виховання лекції; бесіди, розповіді; екскурсій до військових частин; зустрічі із ветеранами війни, праці та військової служби; походи місцями бойової слави; пошукова робота; залучення молоді до участі в упорядкуванні пам'ятників, братських могил, інших поховань захисників Вітчизни; участь у роботі гуртків національно - патріотичного спрямування.

Номер слайду 9

Щемливе й урочисте наше свято,І щастя в серці трепетом бринить: Увага всім! Дорослим і малим!Гімн України урочисто звучить!

Номер слайду 10

Спортивна секція «Тхеквандо». Керівник - викладач Захисту Вітчизни Попов І. М.

Номер слайду 11

Виховання національно свідомої особистості, патріота своєї держави не можливе без любові до рідного слова. Виховний захід “Мова моя калинова

Номер слайду 12

Відчути себе невід’ємними часточками великої історії своєї держави здобувачі освіти можуть тільки тоді, коли вони глибоко й детально вивчають історію рідного краю – Олевщини. Саме це спонукає їх рівнятися на знаменитих земляків, які є взірцем для молодого покоління, що незабаром будуватиме нову Україну. Виховний захід “Мій край – моя історія жива”

Номер слайду 13

Вічна слава солдату-герою і солдатові без нагород, хто загинув хоробро в бою, захищаючи рідний народ. Виховна година до Дня Пам̓яті та примирення: «Роки війни - століття пам'яті»

Номер слайду 14

Українська історія – це боротьба за волю і незалежність нашої держави. Битва під Крутами – один із великих прикладів героїзму і відданості своїй Батьківщині. Просвітницька година до Дня пам’яті героїв Крут “Понад все вони любили свій коханий край”

Номер слайду 15

Виховна година «Голодомор – печальна сторінка в історії України»У національній пам'яті українського народу навіки закарбовано сторінку болю, ім'я якому Голодомор. Масштаб пам'яті про нього є для нас, українських громадян, мірилом національної гідності і людської чесності.

Номер слайду 16

Проведення виховних заходів із залученням представників військомату. Формування національної пам'яті має спиратися на переможні сторінки історії: боротьбі за вічні цінності особистої свободи і людської гідності, за державну незалежність України.

Номер слайду 17

Виховання патріота своєї держави не можливе без знання минулого та теперішнього своєї Батьківщини. Виховна година: «Свято Покрова – День Українського козацтва».«Виховний захід: «На вирії неба» (до дня Героїв небнсної Сотні)

Номер слайду 18

Відзначення державних свят як способу піднесення національно-патріотичних почуттів учнів. Участь учнів навчального закладу в міських заходах до Дня Незалежності

Номер слайду 19

На виконання листа Департаменту культури, молоді та спорту Житомирської обласної державної адміністрації від 30.08.2021 № 2633-1.22/05-21, з метою формування у молоді національно-культурної ідентичності, національно-патріотичного світогляду, збереження й розвитку духовно-моральних цінностей 02 вересня 2021 року здобувачі освіти навального закладу взяли участь у вебінарі «На захисті найдорожчого!».

Номер слайду 20

До Міжнародного дня миру, який традиційно відзначають в Україні та в усьому світі 21 вересня, у навчальному закладі пройшло заняття з елементами тренінгу: «Ми за МИР»

Номер слайду 21

Щорічно до Дня Українського козацтва (свято Покрови)  та Дня захисника України в навчальному закладі проводяться спортивно-розважальна програма «Нумо, хлопці» та «Один день із життя солдата».

Номер слайду 22

Пропагування кращих здобутків національної культурної і духовної спадщини це і залучення учнів до самодіяльної художньої творчості, діяльності фольклорних колективів, творчих об’єднань, клубів за інтересами тощо.

Номер слайду 23

Конкурс “Моє щедре та квітуче Полісся”

Номер слайду 24

Створення на базі ліцею музейної кімнати присвячену Бульбі Боровцю -громадському-політичному і військовому діячу, генерал-хорунжию УПА.

Номер слайду 25

Під час занять із допризовної підготовки (Захист Вітчизни) учні знайомляться із специфікою військової праці

Номер слайду 26

Готуються до виконання обов'язків солдата, дізнаються про особливості служби в Збройних Силах України, виховують в собі якості, необхідні майбутньому воїнові.

Номер слайду 27

Уроки історії України озброюють учнів знаннями законів суспільного розвитку, допомагають засвоїти основні відомості про війну та армію.

Номер слайду 28

На уроках математики, фізики, хімії, біології, основах здоров’я учні одержують основи знань, без яких неможливо оволодіти засобами захисту від зброї масового ураження.

Номер слайду 29

Велику роль у фізичній підготовці юнаків до військової служби мають уроки фізкультури.

Номер слайду 30

Кривавими сльозами плаче неня Україна,Де тихі зорі, ясні води й мова солов’їна,Де дух козацький вільний у небо рветься,Мільйон сердець гарячих щирих б’ється.  Ми вільні духом і серцем незалежніЧужинський чобіт топче край співучий,Зломить він прагне дух могучий. Та «Зась! - йому сказали українці,-Тут край свободи, а ви в ньому – чужинці».

Номер слайду 31

Національний патріотизм передбачає насамперед історичну пам’ять. Пам’ятаймо , хто ми, чиїх батьків і будьмо великими Українцями!

Номер слайду 32

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!

pptx
Додано
20 лютого 2023
Переглядів
118
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку