Країни Євразії (презентація для 7-их класів)

Про матеріал
Презентація містить матеріал про Фінляндію, Індонезію, Іспанію, Японію та Таджикистан. А саме основне (столиця, мова тощо), інформацію про прапор, герб, флору та фауну. Також цікаві факти про кожну країну. В кінці присутній тест (на платформі НаУрок) на 20 запитань.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Країни євразіїПрезентація для 7-их класів(з посиланням на тест)

Номер слайду 2

Сьогодні розглянемо. Північна Євразія – Фінляндія. Південна Євразія - Індонезія. Західна Євразія – Іспанія. Східна Євразія – Японія. Центральна Євразія – Таджикістан. А також невеликий тест.

Номер слайду 3

Північна Євразія - Фінляндія

Номер слайду 4

Північна Євразія – Фінляндія. Основне. Столиця – ХельсінкіМає кордони з Норвегією, Швецією та росією. Населення - 5 595 981 людина. Грошова одиниця – Євро. Офіційна мова – фінська, шведська, саамська. Найбільші міста – Хельсінкі, Еспоо, Тампере, Вантаа, Оулу, Турку, Йювяскюля, Коувола

Номер слайду 5

Північна Євразія – Фінляндія. Прапор. Фінський прапор, який означає «синь наших озер і білий сніг нашої зими», був офіційно закріплений в 1918 році. Фінський прапор – «синь наших озер і білий сніг нашої зими». Так охарактеризував відомий поет у 1870 році ці символічні кольори.

Номер слайду 6

Північна Євразія – Фінляндія.герб. Лев - стародавній скандинавський символ влади та могутності, символ лицарства (рука) та шабля – причетність до загальної культури християнської Європи у боротьбі з мусульманами. За іншими даними, лев, що зневажає шаблю, символізує перемогу Швеції над Росією («Сходом») у другій половині XVI століття.

Номер слайду 7

Північна Євразія – Фінляндія. ФЛора. При просуванні з півдня Фінляндії на північ, ландшафти морського узбережжя з великою кількістю дрібних островів і скель змінюються густими хвойними (переважно сосновими) лісами, що покривають центральну частину країни. Загальна площа лісів становить 20 млн. га. Ліси багаті чорницею, малиною, брусницею, журавлиною, а також грибами - білими, боровиками, подосиновиками, лисичками, вороночниками ріжкоподібними та іншими. (На фото – ландшафт націоланьного парку Реповесі.)

Номер слайду 8

Північна Євразія – Фінляндія. Фауна. Символом Фінляндії є лебідь-клікун. Серед пернатих поширені також гаги, сірі чаплі, крихали, чубаті чернеті, почки, озерні та сріблясті чайки, дрозди-горобці, зяблики, білі трясогузки, чибіси, польові жайворонки, шпаки, журавлі, тунд. Ряд хижих видів птахів (скопа та інших.) ставляться до рідкісних.

Номер слайду 9

Північна Євразія – Фінляндія. Цікаві факти1. Самоназва Фінляндії — Suomi — перекладається як «країна боліт».2. У рейтингу «Найкращі країни світу» журналу Newsweek, Фінляндія займає 1-е місце. 3. Одна з найщасливіших країн світу (разом із Швецією та Норвегією).4. У Фінляндії найчистіша у світі вода — водопровідну воду можна пити прямо з-під крана в будь-якому регіоні країни.5. Близько чверті території держави розташована за Полярним колом, а справжнє північне сяйво у Фінляндії можна побачити навіть у південних регіонах країни.

Номер слайду 10

Південна Євразія - Індонезія

Номер слайду 11

Південна Євразія – Індонезія. Основне. Столиця – Джакарта (о. Ява)Має кордони з Малайзією, Папуа – Новою Гвінеєю, Східним Тимором та водами Філіппін, Сінгапуру, Тайланду. Населення - 267 663 435 людей. Грошова одиниця – індонезійська рупія. Офіційна мова – індонезійська. Найбільші міста – Джакарта, Сурабая, Бандунґ, Бекасі, Медан, Танґеранґ, Депок, Семаранґ, Палембанґ, Макасар

Номер слайду 12

Південна Євразія – Індонезія. Прапор. Білий колір – символ духу, духовного світу людини. Тобто разом червона та біла смуги означають єднання тіла та духу. Згідно з іншою версією, червоний – це хоробрість, а білий – чистота, разом вони утворюють досконалість. Цікаво, що для жителів острова Ява червоний колір символ материнства, а білий батьківства.

Номер слайду 13

Південна Євразія – індонезія.герб. Щит чотиричастинний, з малим щитком у серці. П'ять елементів герба символізують Панча Сила, п'ять принципів національної філософії Індонезії, тому герб також називають Гаруда Панча Сила. У пазурах Гаруди — стрічка із національним девізом «Bhinneka Tunggal Ika» (з давньояванської «Єдність в розмаїтті»)

Номер слайду 14

Південна Євразія – індонезія. ФЛора. Флора Індонезії відбиває змішання азіатських, австралійчих та місцевих видів. Це з географією Індонезії, розташованої між двома континентами. Архіпелаг складається з безлічі регіонів від тропічних дощових лісів північної низовини та сезонних лісів південної низовини через рослинність піднесених та гірських районів до субальпійської чагарникової рослинності.

Номер слайду 15

Південна Євразія – індонезія. Фауна. Фауна Індонезії відрізняється високим рівнем біологічної різноманітності через значні розміри території і свого тропічного становища. Індонезія ділиться на два екологічні регіони: західна Індонезія, що знаходиться більш під впливом азіатської фауни, і східний регіон - під впливом Австралазії. Кордоном між цими двома регіонами служить лінія Уоллеса. Це унікальне поєднання тваринного світу багато в чому залежить від різноманітності екосистем. Нижнє фото – Лінія Уоллеса

Номер слайду 16

Південна Євразія – індонезія. Цікаві факти1. Індонезія – найбільша на планеті острівна держава. Вона розкинулося мінімум на 17 508 островах, з яких заселені людьми близько 6000. Це навіть більше, ніж на Філіппінах. Більшість островів досі не мають назв.2. Назва «Індонезія» походить від латинського слова Indus, що означає «Індійський», і грецького nesos, тобто «острів». Спочатку Індонезія називалася Індійським архіпелагом. У буквальному перекладі з грецького «Індонезія» означає «Острівна Індія».3. Індонезію можна сміливо назвати країною контрастів — величезні, блискучі хмарочоси міста тут сусідять з бідними селами, прогрес в яких, здається, зупинився півтисячі років тому.4. Столиця Індонезії Джакарта – найбільший у світі населений пункт без метро. Як наслідок, у місті жахливий трафік.5. Якщо тільки побувати на Балі або в Джакарті, то можна ще дізнатися справжню Індонезію. Парки, вулкани, гори, озера і пляжі в Індонезії чудові.

Номер слайду 17

Західна Євразія - Іспанія

Номер слайду 18

Західна євразія – Іспанія. Основне. Столиця – Мадрид. Має кордони з Португалією, Андоррою, Францією, Марокко. Населення - 47 500 000 людей. Грошова одиниця – Євро Офіційна мова – іспанська. Найбільші міста – Мадрид, Барселона, Валенсія. Автономні міста – Сеута, Мелілья,  Пеньон-де-Велес-де-ла-Гомера

Номер слайду 19

західна Євразія – Іспанія. Прапор та герб. Жовтий та червоний – це середньовічні геральдичні кольори Кастилії та Арагону. Замок – символ Кастилії, гранат – символ Андалусії, лев – символ Астурії, Леона та Галісії, чотири червоні смуги на жовтому фоні на щиті символізують Каталонію, Арагон та Балеарські острови, ланцюги – Наварру.

Номер слайду 20

західна Євразія – Іспанія. ФЛора. Рослинний світ Іспанії має широку різноманітність, що зумовлено трьома різними типами клімату, які характерні для півночі, центральної частини та південного узбережжя Піренейського півострова. Крім того, флора Канарських островів суттєво відрізняється від рослинного світу, характерного для Піренейського півострова. Флора Іспанії варіюється в залежності від таких факторів, як рельєф, кліматичні умови, географічна широта та ін.

Номер слайду 21

Західна Євразія – Іспанія. Фауна. Фауна Іспанії має широку різноманітність, багато в чому завдяки географічному положенню Піренейського півострова, що розташовується між Атлантикою та Середземномор'ям; між Африкою та Європою, а також великою різноманітністю місць проживання та біотопів, що є наслідком значної різноманітності добре диференційованого клімату та регіонів. Деякі види тварин, що відбулися на Піренейському півострові, згодом поширилися по всьому світу. Серед них такі тварини, як дикий кролик, який послужив предком для всіх порід домашнього кролика, а також канарський канарковий завірюх, прабатько домашньої канарки, що мешкає на Канарських островах.

Номер слайду 22

Західна Євразія – іспанія. Цікаві факти1. Футбольний клуб «Real Madrid» є найбагатішим клубом в світі. 2. В даний час в Іспанії живе 500 000 циган. 3. Іспанія є найбільшим виробником оливкової олії в світі. На її частку припадає більше 45% світового виробництва. В цілому вона експортує понад 260 сортів оливок.4. Іспанія не брала участь ні в одній зі світових воєн, однак пережила громадянську війну, в результаті якої загинуло понад 500 тис. людей.5. Щорічно Іспанія експортує понад 3 млрд. винних пробок.

Номер слайду 23

Східна євразія - Японія

Номер слайду 24

східна євразія – японія. Основне. Столиця – Токіо. Має кордони з водами Південної Кореї, Китаю, росіїНаселення – 126 476 461 людей. Грошова одиниця – Єна Офіційна мова – японська. Найбільші міста – Токіо, Йокогама, Осака

Номер слайду 25

Східна Євразія – ЯПОНія. Прапор(日章旗 ніссьо:ки, «сонячний прапор»), на батьківщині його також називають хіномару (яп. 日の丸 , «сонячний круг»), являє собою біле полотно з великим червоним кругом у середині, що уособлює сонце, що сходить. Згідно з легендою, традиція цього прапора бере початок у XIII столітті, від часу монгольського вторгнення до Японії.

Номер слайду 26

східна Євразія – японія.герб. У Японії не прижилися правила європейської геральдики, тому традиційного тут немає. Функцію національної емблеми виконує зображення імператорського друку. Знак у вигляді золотої хризантеми давно асоціюється з правлячою династією. Для японців національна квітка — уособлення державності та стародавній символ щастя та благополуччя.

Номер слайду 27

східна Євразія – японія. Флора. За даними Союзу біологічної систематики Японії, станом на 2003 у країні налічувалося понад 600 видів бактерій, 6200 видів найпростіших, 9300 видів рослин, близько 13 тисяч видів грибів та понад 60 тисяч видів тварин. Значна їх частка є ендемічними та реліктовими видами, які за межами Японії не зустрічаються.

Номер слайду 28

східна Євразія – японія. Фауна. Представників фауни Японії класифікують за двома регіонами —палеоарктичним та індомалайським. До першого входять території Хоккайдо, Хоншю, Шікоку та Кюшю, а до другого — Рюкю та південні. На острові Кюсю мешкають японські маостровикаки, ​​білогруді ведмеді, борсуки, японські соболі, єнотовидні собаки, плямисті олені, пасюки, лисиці, японські сернау, кабани, летяги, бурундуки, білки, миші, соні, полівки, зайці, бурозубки, могери.

Номер слайду 29

східна Євразія – японія. Цікаві факти1. Токіо є одним з найдорожчих міст для життя у світі. 2. За конституцією у Японії немає, і не може бути армії. 3. У японських ресторанах зі шведським столом, Ви ніколи не побачите тарілок із недоїдками, оскільки японці беруть виключно стільки, скільки їм потрібно.4.  Японії на кожному кроці стоять торгові автомати, у яких продається пиво, гаряча й холодна банкова кава, сигарети та інші предмети.5. Національним видом спорту Японії є Сумо.

Номер слайду 30

Центральна євразія - Таджикистан

Номер слайду 31

Центральна євразія – Таджикистан.основне. Столиця – Душанбе. Має кордони з Китаєм, Афганістаном, Узбекістаном, Киргизстаном. Населення – 9 126 600 людей. Грошова одиниця – сомоні Офіційна мова – таджикська та россійська. Найбільші міста –Душанбе, Худжанд, Пенджикент. Бохтар, Истаравшан, Куляб, Исфара. Має ексклави на территоріях Киргизстану та Узбекистану

Номер слайду 32

центральна Євразія – Таджикистан. Прапор«Кольори нашого національного прапора виражають історичний шлях народу Таджикистану, цінностей національної культури та політики. Червоний колір – символ боротьби, самовідданості народу за свободу та незалежність, білий колір – символ щастя, сподівання та надії та зелений колір – символ процвітання, гордості та вічності. У середині прапора розташоване зображення корони та семи зірок, що є знаком історичного коріння державності незалежного Таджикистану».

Номер слайду 33

центральна Євразія – Таджикистан.герб. Державний герб Таджикистану було прийнято 28 грудня 1993 року. Цей національний символ є зображенням стилізованої корони і півкола з семи зірок над нею. Зірки оточені променями сонця, що піднімається з-за гір, огорнутих снігом і обрамлених вінцем, з пшеничних колос справа і з гілок бавовнику з розкритими коробочками зліва. Зверху вінець перевитий стрічкою, знизу розташована книга на підставці. Три виступи на короні символізують адміністративний розподіл країни на три регіони — Хатлон, Зарафшон, Бадахшон. Корона також є символом країни, адже слово тадж перекладається з таджицької мови як "вінець". Сім зірок - традиційно саме число сім було священним для таджицького народу, вважалося, що воно приносить щастя і дарує чесноту, а також є символом досконалості. Сонце, що піднімається з-за гір, є знаком настання нового життя і світла, пшеничні колосся є багатством країни і є символом землеробства та осілого життя. Золоті гори зі сніговими вершинами символізують хребти Алайських, Заалайських гір та Паміру.

Номер слайду 34

центральна Євразія – Таджикистан. Флора. Флора цієї азіатської країни представлена ​​безліччю плодових дерев, а також рослинністю характерною для високогір'я

Номер слайду 35

Центральна Євразія – Таджикистан. Фауна. Тварини, що мешкають тут, пристосувалися до особливостей рельєфу та клімату. Тут водяться представники типових північних тварин – це бурий ведмідь, заєць, борсук, горностай, ховрах, сибірський козеріг. Багато середньоазіатських та індо-тибетських видів – це азіатський леопард, гімалайський улар, тибетський вовк.

Номер слайду 36

Центральна Євразія – Таджикистан. Цікаві факти1. Згідно таджицькому законодавством всім учням і викладачам різних навчальних закладів забороняється носити з собою мобільні телефони. 2. У перекладі з таджицького слово «Душанбе» означає «понеділок».3. Нурекська гідроелектростанція опинилася в Книзі рекордів Гіннеса, як найбільш висока гребля на планеті – 304 м.4. Вода в таджицькому озері Искандеркуль постійно змінює відтінки.5. Місцевим працівникам держслужб заборонено вставляти золоті зуби.

Номер слайду 37

Тести. Готуйте телефони!)

Номер слайду 38

Запитання. Щоб розпочати тестування, натисніть тут. Не виходить?Тоді скопіюйте посилання https://naurok.com.ua/test/kra-ni-vrazi-dopovnennya-do-prezentaci-1457923.html. Або знайдіть його в папці з файлом або в класрумі. Успіхів!!!

Номер слайду 39

Дякую. За перегляд!!!Презентацію зробив. Учень 7 А класу. Назаренко Іван

Номер слайду 40

pptx
Додано
28 квітня 2022
Переглядів
6689
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку