"Краса зимового лісу"

Про матеріал
Презентація відповідає чинній програмі. Матеріал буде корисний на дистанційному навчанні.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Краса зимового лісу. Створення композиції «Краса зимового лісу» (акварельні фарби) Відзвучали срібні трелі,Наче звук у тишу впав... До Мокрелі-АквареліЗавітати час настав!Підготувала вчитель початкових класів. Перещепинської гімназії «Крок»Юлія Ващенко

Номер слайду 2

Послухайте вірш. Всі сідайте тихо, діти,Домовляймось не шуміти, На уроці не дрімати,А старанно працювати.

Номер слайду 3

Гра «Мікрофон»Назвіть теплі та холодні кольори. Як називається жанр образотворчого мистецтва, присвячений зображенню природи, краєвидів міст і сіл? (Пейзаж)Як ми зображуємо предмети на низькому, середньому та високому планах?

Номер слайду 4

Відгадайте загадку. Біла, гарна, чарівна,Мов Снігуронька вона. Землю прикрашає,Сріблом засипаєВсе навколо - наче рай!Нумо, хто це, відгадай! (Зима)

Номер слайду 5

Послухайте вірш. Як змінилася природа з приходом зими? А як вас зачаровує ця пора року? Сніг білий, великий, лапатий. Кружляє, танцює, летить... Не клич нас, матусю, до хати,Ми в казці побудемо мить. Поглянь, як навколо красиво: Змінився і сад наш, і луг... Летить і летить біле диво –Все стало чарівне навкруг.

Номер слайду 6

Чи гуляли ви взимку в лісі?Як чудово на прогулянці в лісі! Все навколо біле, вкрите пухнастим м’яким снігом.

Номер слайду 7

Розповідь вчителя. На гілках дерев, особливо на широких лапах ялин, лежать купи снігу, схожі на шапки. На сонці сніг блищить, сяє і виграє всіма барвами веселки.

Номер слайду 8

Багато поетів, художників, музикантів оспівують у своїх творах чарівність зимового пейзажу. Погляньмо, яка ж вона зимова казка. А замилуватися є чим?

Номер слайду 9

Розповідь вчителя. Саме взимку, коли листя вже повністю облетить із дерев, стає добре видно їхню будову. Розгляньте начерки зимових дерев.

Номер слайду 10

На них передані характерні особливості розгалужування гілок. Зверніть увагу, як добре відчувається їхній ритмічний рух.

Номер слайду 11

Основним елементом кожної картини є сніг. Білий сніг має багато холодних і теплих відтінків у тіні дерев, кучугурах, різних слідах. Зверніть увагу на чистоту й прозорість кольорів.

Номер слайду 12

Уважно розгляньте колірні сполучення, подані під картинами. Зимовому пейзажу притаманні холодні кольори, проте палітра зими багата й на теплі відтінки.

Номер слайду 13

Правила безпеки на уроці образотворчого мистецтва. Ретельно підготуй своє робоче місце. Розклади необхідні художні матеріали та інструменти так, щоб тобі було зручно працювати. Під час роботи дотримуйся правил безпечного користування матеріалами та інструментами. Закінчивши роботу, акуратно склади відповідний інвентар, вимий пензлі та руки.

Номер слайду 14

Створіть акварельними фарбами красу зимового лісу. Передайте погодні умови та час доби. Доберіть на палітрі фарби, які відповідають обраному стану природи. Під час роботи особливу увагу зверніть на плановість пейзажу та будову дерев. За потреби користуйтеся зразком поетапної побудови зображення дерева і виконання композиції.

Номер слайду 15

Домашня робота Ст. 50-53, альбом ст. 25 Ось і пролунав дзвінок — закінчився наш урок. За роботу — по заслузі! Щиро дякую вам, друзі!

pptx
Пов’язані теми
Мистецтво, 3 клас, Презентації
НУШ
Додано
8 січня
Переглядів
218
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку