Кристали: краса і користь

Про матеріал
Кристали: краса і користь. Що таке кристали. Користь кристалів. Краса кристалів. Класифікація кристалів. Діаманти, рубіни, сапфіри.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

КРИСТАЛИкраса і користь

Номер слайду 2

ЩО ТАКЕ КРИСТАЛИ?Кристал - тверде тіло з упорядкованою внутрішньою будовою, що має вигляд багатогранника з природними плоскими гранямипорядкованість будови полягає у певній повторюваності у просторі елементів кристала (атомів, молекул, йонів), що зумовлює виникнення так званої кристалічної ґратки. З кристалів складаються сніг і крига, гірські породи, цукор тощо.

Номер слайду 3

КОРИСТЬ КРИСТАЛІВНапевно одна з найважливіших переваг кристалів- це здоров’ я!Лікування кристалами використовують для масажів, очищення шкіри, енергетичного підживлення, носінняз собою та лікування хвороб.

Номер слайду 4

КРАСА КРИСТАЛІВНі для кого не секрет, що все ж таки кристали відомі всім із-за своєї краси, а не тільки із-за «цілющих» здібностей та у виготовленні речей для робота. Ювеліри часто використають їх у своїх роботах для каблучок, сережок та для намист. А осстанні пару років, тренд на кристали взагалі злетів до небес. Мінеральних кристали набагато дешевші за кристалів класу самородних неметалів (алмази), тому й попит вищий!

Номер слайду 5

КЛАСИФІКАЦІЯ КРИСТАЛІВметалічні (Na, Al, Cu, Ag, Zn, Fe та ін.);йонні (Na. Cl, Mg. O, Li. F та ін.);ковалентні (C, Si та ін.);молекулярні (кристали багатьох органічних речовин).

Номер слайду 6

ДІАМАНТИце різновид вуглецю, самий твердий з усіх відомих речовин, винесений лавою з глибин Землі. По суті, діамант - це не назва мінералу. Цим терміном в світі називають природні алмази, ограновані особливим способом (діамантовою огранкою). Саме вона максимально розкриває природний блиск каменю. Цікаво, що найближчими хімічними родичами діаманта виступають звичайне вугілля і графіт. Однак їм менше пощастило з будовою і зовнішнім виглядом.

Номер слайду 7

Рубін належить до першого порядку дорогоцінних мінералів. Твердий самоцвіт є різновидом корунду, відноситься до оксидів, має тверду структуру, що поступається за твердістю тільки алмазам. Цікаво, але рубіни були відкриті ще в стародавні часи РУБІНИ

Номер слайду 8

КЛАСИФІКАЦІЯ РУБІНІВ ЗА КОЛЬОРОМяскраво-червоний насичений;червоний;середньо-червоний;темно-червоний;світло-червоний.

Номер слайду 9

САПФІ́РИСапфі́р — мінерал класу оксидів та гідрооксидів, один із різновидів мінералу корунду, коштовне каміння різних відтінків, здебільшого синього кольору.

Номер слайду 10

ІСНУЮТЬ РІЗНОВИДИфіолетовий, жовтий, помаранчевий, зелений, рожевий безбарвний.

Номер слайду 11

ПІДІБ'ЄМО ПІДСУМКИКористь. Краса. Люди навчилися використовувати кристали як й для лікування (як деякі вірять), так й у побуті. Попит на прикраси з кристалами виправдана їхньою красою та практичністю!

pptx
Пов’язані теми
Хімія, 8 клас, Презентації
Додано
30 червня 2023
Переглядів
4013
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку