2 березня о 18:00Вебінар: Як казка допомагає навчати образотворчому мистецтву учнів 5-7 класів

Кросворд до теми "Харчування та здоров'я"

Про матеріал
Цей кросворд можна вчителю використати для поглибленого вивчення матеріалу, на додатковому занятті та на факультативі з предмету.
Перегляд файлу

КРОСВОРД

ДО ТЕМИ:

«ХАРЧУВАНЯ І ТРАВЛЕННЯ»

 

 

4

 

17

 

 

 

 

 

 

 

 

6

 

 

 

 

9

 

 

 

19

 

 

 

8

 

3

 

 

 

 

 

 

 

10

 

 

 

 

 

 

 

18

 

 

 

 

24

 

 

 

 

 

 

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

20

 

 

 

 

 

2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7

 

 

 

 

 

 

22

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

27

 

 

 

 

 

 

 

13

 

23

 

 

25

 

11

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

16

15

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

26

 

 

 

12

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

28

 

 

14

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

21

 

 

 

 

 

 

 

ПО ГОРИЗОНТАЛІ

1.Основа всіх життєвих функцій організму (білки)

2.Процес надходження та засвоєння організмом  поживних речовин необхідних для життєдіяльності (харчування)

5.Захворювання, що спричиняється нестачею вітамінів (гіповітаміноз)

7. Продукт секреції слинних залоз (слина)

9. Кістковий орган, що розташований у ротовій порожнині (зуб)

10.Найбільш розширена частина травного каналу (шлунок)

12.Початкова частина шлунка (склепіння)

13.Введення у травний канал спеціальних освітлювальних приладів для огляду травного тракту (ендоскопія)

14.Вітамін Д (кальциферол)

16.Запалення слизової оболонки шлунка (гастрит)

17. Введення в порожнину шлунка або дванадцятипалої кишки гумової трубки для взяття соку (зондування)

19. Перетравлена їжа у кишківнику (хімус)

21.Мязовий вихід зі шлунку (воротар)

22.Шлунковий слиз (муцин)

24. Внутрішня частина зуба (пульпа)

 

ПО  ВЕРТИКАЛІ

3.Основне джерело енергії (вуглеводи)

4. Хімічний елемент, що входить до складу гормону щитоподібної залози (йод)

6. Орган смаку (язик)

8. Вузька вертикальна  трубка (стравохід)

11.Основний фермент шлункового соку (пепсин)

13. Зовнішня тверда оболонка зуба (емаль)

15.Сліпа кишка з червоподібним відростком (апендикс)

18. Інфекційне захворювання печінки (гепатит)

20. Гормон підшлункової залози (інсулін)

23. Утворює частину коронки, шийки, кореня, що занурений у ясна (дентин)

25. Найпоширеніша хвороба зубів (карієс)

26.  Клітина печінки (гепатоцит)

27. Надлишкове утворення і накопичення в організмі людини жирової тканини (ожиріння)

28. Клапан між шлунком та дванадцятипалою кишкою (сфінктер)

 

 

 

 

 

 

docx
Додано
27 березня 2019
Переглядів
3738
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку