Тема «Навіщо їсти»
Кросворд №1 «Молочні продукти»
По горизонталі:
1. Густий молочний продукт з великим вмістом жиру, одержаний від свіжого молока.
2. Верхній жирний шар кислого незбираного молока.
5. Біла рідина, що дає корова для харчування теляти; цінний харчовий продукт.
По вертикалі:
2. Харчовий продукт, який одержують із молока при його сквашуванні.
3. Кисломолочний напій.
4. Харчовий продукт, який виробляється збиванням вершків або сметани.
|
|
|
|
|
|
|
|
4 |
|
|
|
|
|
|
2 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1 |
|
|
|
3 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
5 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ВІДПОВІДІ:
По горизонталі:
1. вершки
2. сметана
5. молоко
По вертикалі:
2. сир
3. кефір
4. масло
|
|
|
|
|
|
|
|
4м |
|
|
|
|
|
|
2с |
м |
е |
т |
а |
н |
а |
|
|
|
|
|
|
и |
|
|
|
|
|
с |
|
|
|
|
1в |
е |
р |
ш |
3к |
и |
|
|
л |
|
|
|
|
|
|
|
|
е |
|
|
5м |
о |
л |
о |
к |
о |
|
|
|
|
ф |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
і |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
р |
|
|
|
|
|
|
|
|
Кросворд №2 «Страви»
По горизонталі:
1. Різаний або рваний шматок прісного тіста, зварений у молоці або у воді.
4. Українська національна страва – невеликий варений виріб, зліплений з прісного тіста з начинкою.
По вертикалі:
2. Тонкий коржик з рідкого тіста, спечений на сковорідці.
3. Страва з варених крупів.
5. Популярна в Україні рідка страва, що вариться з посічених буряків, картоплі, капусти та інших овочів та приправ.
|
|
|
|
|
|
|
5 |
|
|
2 |
|
|
|
|
|
|
|
3 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
4 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ВІДПОВІДІ:
По горизонталі:
1. галушка
4. вареник
По вертикалі:
2. млинець
3. каша
5. борщ
|
|
|
|
|
|
|
5б |
|
|
2м |
|
|
|
|
|
|
|
3к |
о |
|
|
л |
|
|
|
|
|
|
4в |
а |
р |
е |
н |
и |
к |
|
|
|
|
|
|
ш |
щ |
|
|
н |
|
1г |
а |
л |
у |
ш |
к |
а |
|
|
|
е |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ц |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ь |
|
Кросворд №3 «Ласощі»
По горизонталі:
3. Кондитерські вироби з борошна.
5. Висококалорійний кондитерський виріб з какао, цукру та деяких інших продуктів.
По вертикалі:
1. Заморожена солодка їжа з вершків, соку, ягід.
2. Кондитерський виріб із здобного солодкого тіста з кремом.
4. Солодкий кондитерський виріб, виготовлений з різних продуктів, зварених із цукром, що має вигляд невеликого шматочка, подушечки, кульки тощо.
|
|
|
|
|
2 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
4 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
3 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
5 |
|
|
|
|
|
|
ВІДПОВІДІ:
По горизонталі: 3. печиво 5. шоколад
По вертикалі:
1. морозиво
2. тістечко
4. цукерка
|
|
|
|
|
2т |
|
|
|
|
|
|
|
|
і |
|
|
|
|
|
|
1м |
|
с |
|
|
|
|
|
|
о |
|
т |
|
4ц |
|
|
|
|
р |
|
е |
|
у |
|
|
|
|
о |
|
ч |
|
к |
|
|
|
|
з |
|
к |
|
е |
|
3п |
е |
ч |
и |
в |
о |
|
р |
|
|
|
|
в |
|
|
|
к |
|
|
|
5ш |
о |
к |
о |
л |
а |
д |