Кросворди для учнів 1 класів НУШ з теми "Молочні продукти. Страви. Ласощі".

Про матеріал
Мета: вчити розгадувати кросворди; розширити та поглибити знання учнів з теми "Молочні продукти. Страви. Ласощі"; викликати бажання більше знати; дати дітям можливість продемонструвати свої знання; збагатити активне мовлення учнів новими словами; розвивати активність, мислення, пізнавальні інтереси, уважність, інтерес до навколишнього світу; зацікавити дітей спільною роботою на уроці, під час групової роботи вчити співпрацювати в команді, виховувати повагу один до одного, вчити досягати спільної мети.
Перегляд файлу

Тема «Навіщо їсти»

 

Кросворд №1  «Молочні продукти»

По горизонталі:

1. Густий молочний продукт з великим вмістом жиру, одержаний від свіжого молока.

2. Верхній жирний шар кислого незбираного молока.

5. Біла рідина, що дає корова для харчування теляти; цінний харчовий продукт.

 

По вертикалі:   

2. Харчовий продукт, який одержують із молока при його сквашуванні.

3. Кисломолочний напій.

4. Харчовий продукт, який виробляється збиванням вершків або сметани.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4

 

 

 

 

 

 

2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1

 

 

 

3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ВІДПОВІДІ:

По горизонталі:

1. вершки

2. сметана

5. молоко

 

По вертикалі:   

2. сир

3. кефір

4. масло

 

 

 

 

 

 

 

 

4м

 

 

 

 

 

 

2с

м

е

т

а

н

а

 

 

 

 

 

 

и

 

 

 

 

 

с

 

 

 

 

1в

е

р

ш

3к

и

 

 

л

 

 

 

 

 

 

 

 

е

 

 

5м

о

л

о

к

о

 

 

 

 

ф

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

і

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

р

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Кросворд №2  «Страви»

По горизонталі:

1. Різаний або рваний шматок прісного тіста, зварений у молоці або у воді.

4. Українська національна страва – невеликий варений виріб, зліплений з прісного тіста з начинкою.

 

По вертикалі:   

2. Тонкий коржик з рідкого тіста, спечений на сковорідці.

3. Страва з варених крупів.

5. Популярна в Україні рідка страва, що вариться з посічених буряків, картоплі, капусти та інших овочів та приправ.

 

 

 

 

 

 

 

 

5

 

 

2

 

 

 

 

 

 

 

3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ВІДПОВІДІ:

По горизонталі:

1. галушка

4. вареник

 

По вертикалі:   

2. млинець

3. каша

5. борщ

 

 

 

 

 

 

 

 

5б

 

 

2м

 

 

 

 

 

 

 

3к

о

 

 

л

 

 

 

 

 

 

4в

а

р

е

н

и

к

 

 

 

 

 

 

ш

щ

 

 

н

 

1г

а

л

у

ш

к

а

 

 

 

е

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ц

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ь

 

 

 

 

 

 

 

Кросворд №3  «Ласощі»

 

По горизонталі:

3. Кондитерські вироби з борошна.

5. Висококалорійний кондитерський виріб з какао, цукру та деяких інших продуктів.

 

По вертикалі:   

1. Заморожена солодка їжа з вершків, соку, ягід.

2. Кондитерський виріб із здобного солодкого тіста з кремом.

4. Солодкий кондитерський виріб, виготовлений з різних продуктів, зварених із цукром, що має вигляд невеликого шматочка, подушечки, кульки тощо.

 

 

 

 

 

 

2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5

 

 

 

 

 

 

 

 

ВІДПОВІДІ:

По горизонталі:   3. печиво    5. шоколад

 

По вертикалі:   

1. морозиво

2. тістечко

4. цукерка

 

 

 

 

 

 

2т

 

 

 

 

 

 

 

 

і

 

 

 

 

 

 

1м

 

с

 

 

 

 

 

 

о

 

т

 

4ц

 

 

 

 

р

 

е

 

у

 

 

 

 

о

 

ч

 

к

 

 

 

 

з

 

к

 

е

 

3п

е

ч

и

в

о

 

р

 

 

 

 

в

 

 

 

к

 

 

 

5ш

о

к

о

л

а

д

 

 

doc
Додано
13 листопада 2023
Переглядів
213
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку