Календарно-тематичне планування з трудового навчання на ІІ семестр
Програма: 5 – 9 класи – «Навчальна програма з трудового навчання для загальноосвітніх навчальних закладів. 5 – 9 класи» (оновлена), затверджена наказом Міністерства освіти і науки України від 07.06.2017 № 804;
7 клас
|
Зміст |
Дата |
Дата |
Прим. |
|
Проєкт: Підставка під гаряче Основна технологія: технологія: технологія обробки текстильних матеріалів ручним способом Додаткові технології: технологія виготовлення швейних виробів |
|
|
|
1 |
Інструктаж із безпеки праці. Планування роботи з виконання проєкту. |
|
|
|
2 |
Проектування моделі виробу. Розробка ескізу виробу. Моделі-аналоги. |
|
|
|
3 |
Добір матеріалів для виготовлення виробу, визначення їх кількості. Виготовлення виробу. |
|
|
|
4 |
Остаточна обробка виробу. Захист проєкту. |
|
|
|
|
Проєкт: Писанка Основна технологія: технологія виготовлення писанок Додаткова технологія: технологія виготовлення виробів із бісеру |
|
|
|
5 |
Вибір та обґрунтування теми проекту (виду писанки). Метод фантазування або біоформ. Моделі-аналоги |
|
|
|
6 |
Добір конструкційних матеріалів та інструментів. |
|
|
|
7 |
Підготовка основи писанки до оздоблення. |
|
|
|
8 |
Оздоблення основи писанки бісером. |
|
|
|
9 |
Виготовлення бісерної писанки. |
|
|
|
10 |
Виготовлення бісерної писанки. |
|
|
|
11 |
Оздоблення виробу. Захист проєкту. |
|
|
|
|
тематична |
|
|
|
|
Проєкт Млинці Основна технологія: технологія приготування їжі. Додаткові технології: технологія формування культури споживання їжі;технологія сервірування столу |
|
|
|
12 |
Вибір та обґрунтування теми проєкту. |
|
|
|
13 |
Планування роботи з виконання проєкту. |
|
|
|
14 |
Страви з борошна |
|
|
|
15 |
Страви з борошна |
|
|
|
16 |
Правила безпечної праці з електроприладами, з гарячими рідинами |
|
|
|
17 |
Приготування млинців |
|
|
|
|
Міні-проєкт 1: Малярні роботи в побуті власними руками. Технологія: технологія малярних робіт |
|
|
|
18 |
Малярні роботи. Технологія виконання малярних робіт |
|
|
|
19 |
Проєкт 2: Я-споживач. Технологія: технологія придбання продуктів харчування та інших товарів. Маркування споживчих товарів. Читання маркування товарів тематична |
|
|
|